Criteriul National

Lansare oficială Revista Cuvinte… Nr. 4 „La Muse Roumaine” realizată cu sprijinul Universității Ovidius Constanța. Joi, 15 octombrie 2015, ora 18: 00

Lansare oficială Revista Cuvinte… Nr. 4 „La Muse Roumaine” realizată cu sprijinul Universității Ovidius Constanța. Joi, 15 octombrie 2015, ora 18: 00
octombrie 15
00:28 2015

coperta4Astăzi, 15 octombrie 2015, va avea loc lansarea oficială a Revistei Cuvinte… Nr. 4 „La Muse Roumaine”. Evenimentul socio-cultural, prezentat de crainicul de radio Iulian Grigore și de actrița Monica Rizea, se va desfășura în Aula Magna (Universitatea Ovidius Constanța, Bulevardul Mamaia, Nr. 124).

Spectacolul „Zeița poeziei” reprezintă punctul culminant în cadrul acestui fenomen ce începe să atingă note everestice, atât în plan național, cât și în afara granițelor țării. Piesa realizată dintr-un cocktail de poezii post-postmoderniste, semnate Mona Lisa, va fi pusă în scenă sub îndrumarea coregrafei Geta Huncanu Răvdan (Concept Art: Mona Lisa, Regia și coregrafia: Geta Huncanu Răvdan, Actori: Alex Florea și Mona Lisa, Dansatori: Ravdan Geta-Violeta și Cosmin Adrian, Violonist: Daniel Mihai, Partituri de: J.S. Bach, P.I. Ceaikovski, P. Sarasate).

Un alt element important este prezentarea conceptului „L‘Inspiratrice” (Theatrical Art Photography) – adaptat după piesa „Zeița poeziei”. Arta teatrală fotografică are marele privilegiu de a satisface vizual spectatorul, primind ovații tăcute și desăvârșite. Fotografiile dinamice sunt păstrătoarele cuvintelor nerostite. Ele își asumă perplexitatea și firescul absurd ce îmbracă teatralitatea într-o aură versatilă. Piesa are calitatea de a înlătura prozaicul și de a releva spectaculosul prin alăturarea sensului cu nonsensul mistic. Pseudo-iubirile trăite, frica de singurătate, zbuciumul interior, frământările unei neîmpliniri, moartea poeziei firave în lipsa unei muze, dorința de a renaște, setea de întregire spirituală sunt doar unele dintre amprentele ce marchează calea către maturizarea ființei umane. 

Publicaţia prezintă scrieri de factură jurnalistică asezonate cu trăiri umane ce hrănesc sufletul. Nr. 4 „La Muse Roumaine” cuprinde o serie de articole eterogene prin care se facilitează accesul către artă, plasând revista într-o poziție socio-culturală. Un jurnalist bucureștean ce debutează în Revista Cuvinte… este Florentin Streche. Articolul scris de noul redactor care a adus un aer urban publicației este: „Lari Giorgescu sau pactul cu scena.”. Modelele inspiraționale propuse în numărul curent precum Audrey Hepburn, Johann Strauss sau Andrea Bocelli au menirea de a satisface emoțional cititorii. Recezia filmului Unbroken (regizat de Angelina Jolie) surprinde prin curajul expunerii. Scenariul acestui film american a fost adaptat după romanul Laurei Hillenbrand. Deși pare un film pedestru, cu o linie narativă fadă, în el se regăsesc câteva scene ce îți captează atenția. Lansarea filmului a avut loc la începutul anului 2015, iar veridicitatea acțiunii  a stârnit o serie de controverse. Un alt titlu care șochează, de data aceasta prin brutalitatea prezentată, este: „Isadora Duncan: moarte dramatică în timpul unui drive test. Strangulată accidental cu propria eșarfă”. Istoria dansului oriental vine cu o curiozitate, mai ales pentru viitoarele mămici: mișcările ondulatorii ale mușchilor abdominali facilitează expulzia fătului. Fotografiile realizate prin prisma membrilor ansamblului Astras vor aduce ritmul dansurilor grecești în sufletele cititorilor. Revenind la substanța vintage ce stă la baza fundației acestei reviste, descoperim un titlu predestinat muzei lui Christian Dior.

În spațiul dedicat evenimentului, colectivul de redacție va transmite informații despre naşterea revistei și etapele parcurse pentru construirea acestui concept unic în orașul nostru. Iulian Grigore, P.R-ul revistei Cuvinte…, va comunica aspecte cu privire la noua Campanie de promovare a tinerilor artiști. Colega sa, Monica Rizea, va expune frânturi din viitorul editorial intitulat „Fără Cuvinte…” ce se va lansa în perioada sărbătorilor de iarnă.

Seara este îndulcită de oamenii care și-au lăsat gândurile și cunoștințele umane în paginile revistei: Inna Manu, Lia Opriș, Bianca Racoți, Ina-Ela Cherim, Teodor Nicu Coroiu, Daniel Păun. Atmosfera este întreținută de Prof. Dr. Daniel Mihai și de solistul vocal Alex Florea. Entertainment-ul dorește să descongestioneze sufletele cuprinse de un aflux cosmopolit. Arta și cultura sunt esențiale pentru întregirea acestei societăți desfigurate de haosul actual. Condiția umană are nevoie de o transformare benefică și progresistă pentru a ajunge la construirea unui edificiu spiritual solid. Constănțeni, vă invităm la o porție de sănătate culturală!

„Cititul ușor digerabil și bogat în nutrienți precum simțirile umane este cel mai hrănitor!” by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo