Criteriul National

Lansare oficială Revista Cuvinte… Nr. 4 „La Muse Roumaine” realizată cu sprijinul Universității Ovidius Constanța. Joi, 15 octombrie 2015, ora 18: 00

Lansare oficială Revista Cuvinte… Nr. 4 „La Muse Roumaine” realizată cu sprijinul Universității Ovidius Constanța. Joi, 15 octombrie 2015, ora 18: 00
octombrie 15
00:28 2015

coperta4Astăzi, 15 octombrie 2015, va avea loc lansarea oficială a Revistei Cuvinte… Nr. 4 „La Muse Roumaine”. Evenimentul socio-cultural, prezentat de crainicul de radio Iulian Grigore și de actrița Monica Rizea, se va desfășura în Aula Magna (Universitatea Ovidius Constanța, Bulevardul Mamaia, Nr. 124).

Spectacolul „Zeița poeziei” reprezintă punctul culminant în cadrul acestui fenomen ce începe să atingă note everestice, atât în plan național, cât și în afara granițelor țării. Piesa realizată dintr-un cocktail de poezii post-postmoderniste, semnate Mona Lisa, va fi pusă în scenă sub îndrumarea coregrafei Geta Huncanu Răvdan (Concept Art: Mona Lisa, Regia și coregrafia: Geta Huncanu Răvdan, Actori: Alex Florea și Mona Lisa, Dansatori: Ravdan Geta-Violeta și Cosmin Adrian, Violonist: Daniel Mihai, Partituri de: J.S. Bach, P.I. Ceaikovski, P. Sarasate).

Un alt element important este prezentarea conceptului „L‘Inspiratrice” (Theatrical Art Photography) – adaptat după piesa „Zeița poeziei”. Arta teatrală fotografică are marele privilegiu de a satisface vizual spectatorul, primind ovații tăcute și desăvârșite. Fotografiile dinamice sunt păstrătoarele cuvintelor nerostite. Ele își asumă perplexitatea și firescul absurd ce îmbracă teatralitatea într-o aură versatilă. Piesa are calitatea de a înlătura prozaicul și de a releva spectaculosul prin alăturarea sensului cu nonsensul mistic. Pseudo-iubirile trăite, frica de singurătate, zbuciumul interior, frământările unei neîmpliniri, moartea poeziei firave în lipsa unei muze, dorința de a renaște, setea de întregire spirituală sunt doar unele dintre amprentele ce marchează calea către maturizarea ființei umane. 

Publicaţia prezintă scrieri de factură jurnalistică asezonate cu trăiri umane ce hrănesc sufletul. Nr. 4 „La Muse Roumaine” cuprinde o serie de articole eterogene prin care se facilitează accesul către artă, plasând revista într-o poziție socio-culturală. Un jurnalist bucureștean ce debutează în Revista Cuvinte… este Florentin Streche. Articolul scris de noul redactor care a adus un aer urban publicației este: „Lari Giorgescu sau pactul cu scena.”. Modelele inspiraționale propuse în numărul curent precum Audrey Hepburn, Johann Strauss sau Andrea Bocelli au menirea de a satisface emoțional cititorii. Recezia filmului Unbroken (regizat de Angelina Jolie) surprinde prin curajul expunerii. Scenariul acestui film american a fost adaptat după romanul Laurei Hillenbrand. Deși pare un film pedestru, cu o linie narativă fadă, în el se regăsesc câteva scene ce îți captează atenția. Lansarea filmului a avut loc la începutul anului 2015, iar veridicitatea acțiunii  a stârnit o serie de controverse. Un alt titlu care șochează, de data aceasta prin brutalitatea prezentată, este: „Isadora Duncan: moarte dramatică în timpul unui drive test. Strangulată accidental cu propria eșarfă”. Istoria dansului oriental vine cu o curiozitate, mai ales pentru viitoarele mămici: mișcările ondulatorii ale mușchilor abdominali facilitează expulzia fătului. Fotografiile realizate prin prisma membrilor ansamblului Astras vor aduce ritmul dansurilor grecești în sufletele cititorilor. Revenind la substanța vintage ce stă la baza fundației acestei reviste, descoperim un titlu predestinat muzei lui Christian Dior.

În spațiul dedicat evenimentului, colectivul de redacție va transmite informații despre naşterea revistei și etapele parcurse pentru construirea acestui concept unic în orașul nostru. Iulian Grigore, P.R-ul revistei Cuvinte…, va comunica aspecte cu privire la noua Campanie de promovare a tinerilor artiști. Colega sa, Monica Rizea, va expune frânturi din viitorul editorial intitulat „Fără Cuvinte…” ce se va lansa în perioada sărbătorilor de iarnă.

Seara este îndulcită de oamenii care și-au lăsat gândurile și cunoștințele umane în paginile revistei: Inna Manu, Lia Opriș, Bianca Racoți, Ina-Ela Cherim, Teodor Nicu Coroiu, Daniel Păun. Atmosfera este întreținută de Prof. Dr. Daniel Mihai și de solistul vocal Alex Florea. Entertainment-ul dorește să descongestioneze sufletele cuprinse de un aflux cosmopolit. Arta și cultura sunt esențiale pentru întregirea acestei societăți desfigurate de haosul actual. Condiția umană are nevoie de o transformare benefică și progresistă pentru a ajunge la construirea unui edificiu spiritual solid. Constănțeni, vă invităm la o porție de sănătate culturală!

„Cititul ușor digerabil și bogat în nutrienți precum simțirile umane este cel mai hrănitor!” by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro