Criteriul National

Lansarea-eveniment a volumului Sub semnul lui Hippocrates de Victor Voicu

Lansarea-eveniment a volumului Sub semnul lui Hippocrates de Victor Voicu
iunie 27
14:33 2019

Miercuri, 26 iunie 2019, la ora 12, Academia Romana a gazduit lansarea volumului aniversar Sub semnul lui Hippocrates, scris de acad. Victor Voicu, vicepresedintele Academiei Romane si prededintele Sectiei de Stiinte mefadicale a Academiei Romane.  Lansarea este parte din proiectul multianual de sustinere a artei si de promovare a autorilor contemporani in Romania si strainatate. La acesta proiect participa artisti romani contemporani, personalitati marcante ale vietii culturale, sociale si politice. Evenimente organizate in cadrul proiectului Romania citeste vor urma in orasele- Craiova, Timisoara, Galati, Tulcea s.a.

Evenimentul s-a desfasurat in Aula Academiei Romane. Au luat cuvantul Ioan- Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, acad. Nicolae , directorul Fundatiei Culturale Ideea Europeana si director al revistei Contemporanul, Aura Christi, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Volumul, aparut la Editura Ideea Europeana, contine articole, interviuri si relatari, grupate in trei capitole mari-

Destin, repere, stiinta/ Dialoguri in actualitate/ Medicul in cetate/ dar si o addenda cu texte  dedicate acad. Victor Voicu, scrise de colegi academicieni, profesori sau fosti studenti.

Acad. Victor Voicu este medic farmacolog, cercetator, detinator a peste 30 de brevete de inventie in farmacologia experimentala si clinica a antiaritmicelor si hipertensivelor. Victor Voicu este profesor la Catedra de farmacologie, toxicologie si psihofarmacologie clinica din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Carol Davila din Bucuresti, director al Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare Bucuresti. Victor Voicu este membru al Academiei  Romane din 1991, presedinte al Sectiei de stiinte medicale din Academia Romana. A detinut de doua ori functia de secretar general al Academiei Romane. In prezent este vicepresedinte al inaltului for.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul