Criteriul National

Lansarea rachetei nord-coreene determină reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU!

Lansarea rachetei nord-coreene determină reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU!
februarie 07
08:38 2016

„Racheta Kwangmyongsong a decolat de la Centrul Spaţial Sohae din regiunea Cholsan, provincia Phyongan de Nord la ora 9:00 ( 2:30, ora României), în 7 februarie 2016. Satelitul a intrat pe orbita actuală la ora 9:09 ( 2:39, ora României, la 9 minute şi 46 de secunde de la decolare”, a transmis televiziunea publică din Coreea de Nord.

rocket

Phenianul informase Organizația Maritimă Internațională (IMO) că își va lansa racheta între 7 și 14 februarie, potrivit unui document a cărui copie a fost publicată de executivul de la Seul.Totuşi, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor- o altă agenție a ONU  a afirmat că nu a fost informată despre schimbarea termenului pentru lansare de către Coreea de Nord.Acest lucru fusese planificat de către conducătorii militari nord-coreeni în jurul zilei de 16 februarie, data aniversării fostului președinte Kim Jong-Il, tatăl actualului conducător nord-coreean Kim Jong-Un.

Reuniunea de urgenţă va avea loc cu uşile închise.Ea a fost cerută de Statele Unite şi Japonia, membre ale Consiliului cât şi de Coreea de Sud. Într-o scrisoare comună către preşedinţia venezueleană a Consiliului, Washingtonul şi Tokyo au subliniat că „lansarea astăzi a unui pretins «satelit» de către Coreea de Nord este o violare a rezoluţiilor pertinente ale ONU“ ce interzic Phenianului orice activitate balistică sau nucleară.

Reamintim faptul că statul nord-coreean  a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune duminică dimineaţă, în pofida avertismentelor Statelor Unite şi Coreei de Sud.

Acest tir a fost efectuat în timp ce comunitatea internaţională încă încearcă să ajungă la un consens cu privire la modul de a răspunde la ultimul test nuclear al Phenianului din 6 ianuarie.  Washingtonul şi Beijingul, singurul aliat al Phenianului, negociază de mai multe săptămâni cu privire la un proiect de rezoluţie a Consiliului pentru a răspunde acestui test, notează agenţia AFP, adăugând că până în prezent discuţiile nu au avut succes.

Ţinând cont de aceste aspecte destul de tensionate, vă reamintim faptul că statul nord-coreean este deja lovit de sancțiuni internaționale grele în urma tirurilor sale balistice și după trei teste nucleare, efectuate în octombrie 2006, mai 2009 și februarie 2013.

Sursa foto  www.agerpres.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro