Criteriul National

Lasagna cu piept de pui, o rețetă delicioasă

Lasagna cu piept de pui, o rețetă delicioasă
octombrie 29
12:34 2020

Lasagna cu piept de pui parfumată, delicioasă și foarte satisfăcătoare de casă, cu file de pui este o rețetă uşor de făcut. Dacă folosești foi gata preparate pentru lasagna, atunci pregătirea acestui fel de mâncare nu va fi deloc dificilă. Este important să citești instrucțiunile de pe ambalajul foilor de paste, unii producători indicând că foile trebuie fierte în prealabil. Pe ambalaj scrie cum se folosesc foile uscate, pentru gătit frumos la cuptor împreună cu umplutura. Pentru prepararea rețetei se folosește o tigaie mică de 20 cm pe 20 cm. Dacă folosești o tigaie mai mare, va trebui să crești cantitatea de ingrediente. Lasagna de pui este o variantă rapidă și ieftină a clasicului lasagna. Lasagna conform acestei rețete se dovedește a fi satisfăcătoare și suculentă.

Ingrediente:

  • Piept de pui – 500 de grame (se poate folosi muşchiuleţ tocat)
  • Foi de lasagna – 9-12 bucăți
  • Ulei vegetal – 2 linguri
  • Ceapă – 1 bucată
  • Usturoi – 2 cuișoare
  • Pastă de roșii – 50 de grame
  • Zahar – 3 linguriţe
  • Sare, piper, ierburi italiene – După gust
  • Unt – 60 de grame
  • Făină – 40 de grame
  • Lapte – 560 ml
  • Brânză tare – 100-20 grame
  • Roșii – 5-6 bucăți

Lasagna cu piept de pui – Mod de preparare

Într-o tigaie preîncălzită cu ulei vegetal, pune legumele tocate mărunt – ceapă, morcovi, usturoi – la prăjit. Odată ce legumele s-au călit, adăugă puiul tocat sau carnea tocată și prăjește până când carnea începe să-și schimbe culoarea. Pune roșiile tocate în tigaie (curățate în prealabil, după preferință), pastă de roșii, zahăr, condimente, sare, piper după gust. Se amestecă totul bine, se acoperă și se fierbe timp de aproximativ o oră. În timp ce aluatul fierbe, se face sosul Bechamel.

Într-un castron mediu separat, topește untul la foc mediu. Adaugă făină și amestecă timp de un minut, până când cocoloașele au dispărut și untul începe să fiarbă. De îndată ce vezi bulele caracteristice, scoate-le de pe foc și adaugă treptat laptele, amestecând continuu, până când amestecul este neted. Apoi pune recipientul din nou pe foc și amestecă până când sosul începe să se îngroașe. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă deoparte. Nu lăsa sosul Bechamel nesupravegheat, ci amestecă continuu pentru a evita crustele.

Într-un vas uns cu ulei vegetal, pune sosul de pui în primul strat, aproximativ o a treia parte. Apoi întinde jumătate din sosul bechamel și acoperă cu foi de paste, apăsând ușor. În funcție de formă, sunt necesare 3-4 foi. Repetă acest lucru de încă trei ori. Acoperă ultimul strat cu sos Bechamel și presară brânză rasă. Se acoperă lasagna cu folie și se introduce în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute la 180 de grade. Apoi scoate folia și coace încă 10-15 minute, până când brânza se rumeneşte. Lasă lasagna să se răcească 10-15 minute înainte de servire.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul