Criteriul National

Lege și fărădelege

Lege și fărădelege
ianuarie 24
16:12 2017

Când ai majoritatea, nu înseamnă că poți încălca legea. Și nici că poți schimba agenda publică.
PSD, prin Liviu Dragnea, exact asta a făcut. După ce a păcălit 3,5 milioane de români (Klaus Iohannis a luat singur peste 6 milioane de voturi), aruncându-le în față o agendă care promitea bunăstare pentru toți, locuri de muncă, investiții, etc., odată instalați pe funcții, pesediștii au schimbat… nu macazul, ci agenda publică.
Pentru Liviu Dragnea și pentru Florin Iordache, mai importante sunt ordonanțele de urgență privind grațierea și amnistia decât așteptările poporului.

iordache-si-dragnea-465x390

Am promis tichete de vacanță și alte creșteri? Nu-i bai. Pot să mai aștepte. Important este să grațiem condamnații și să dezincriminăm o parte din abuzul în serviciu.
Am pus pe agenda publică înainte de votul din 11 decembrie pe primul plan Educația, Sănătatea, Apărarea?
Nu-i nimic. Pot să mai aștepte. Nu avem bani, nu ne pricepem să îi facem, pentru că până atunci avem alte priorități: grațierea și amnistia.
Practic, prin voința lui Liviu Dragnea se încalcă agenda publică votată chiar de alegătorii PSD. Ce nu înțelegem este cât mai rabdă ăștia din urmă bătaia de joc de care au parte zilnic din partea celor pe care i-au trimis să guverneze.
Mămăliga explodează greu… Dar și când explodează, să te ții!

Sursa foto : Arhiva personală Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo