Criteriul National

Legendara chitară Yellow Cloud a regretatului Prince va fi scoasă la licitație

Legendara chitară Yellow Cloud a regretatului Prince va fi scoasă la licitație
mai 16
07:57 2016

Celebrul instrument al „Copilului minune din Minneapolis”-Prince , care a trecut la cele veșnice la 21 aprilie va fi scoasă la vânzare . Între 24 și 25 iunie ,cei pasionați o pot achiziționa deoarece casa de licitații Heritage Licitații  Statele Unite ale Americii  a estimat  că prețul său de pornire este ridicat la 30.000 $ .

yellow cloud du Prince

O celebră chitară galbenă, supranumită „Yellow Cloud” va fi scoasă la licitație în Los Angeles, la sfârșitul lunii iunie, la un preț de pornire 30.000 $, a declarat vineri  casa de licitații American Heritage, cu sediul în Texas. „Yellow Cloud” a fost instrumentul favorit al regretatului cântăreț, la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 . Acesta și-a dezvăluit forma sa excentrică prin adăugarea altor simboluri, obiecte de el folosite în timpul disputei sale cu casa de discuri Warner Bros.

„Dintr-o privire și  nu mă îndoiesc niciun moment că această chitară este a lui Prince e”, a declarat  Garry Shrum, director al casei Heritage. Legendarul artist a dispărut subit la vârsta de 57 de la 21 aprilie, fără copii,  și nu a lăsat niciun testament. Un agent a fost responsabil pentru administrarea averii aflate pe rol și a avut rolul de a clarifica ordinea de succesiune a lui Prince, care a avut o soră și alți frați.

Prince a fost rareori fotografiat la sfârsitul anilor 1980 , fără această chitară galbenă , din lemn de arțar chitara , împodobită cu freturi aurite pe extensia gâtului și pe o parte a corpului în formă de corn – distinct . ” Aceasta piesa este la fel de unică  la fel ca și pianul ce i-a aparținut lui Beethoven sau saxofonul lui John Coltrane „, a adăugat domnul Shrum .

yellow cloud guitar(1)

Cantareșul a folosit -o în studio , în videoclipuri și concerte, înainte de a se rupe în timpul unei emisiuni TV din Franța, în anul 1994. A fost reparată , dar a fost apoi rezervată numai pentru înregistrările efectuateîn studio și a devenit  chitara simbol din ultimele melodii ale lui Prince. Chitara va fi vândută la sediul casei de licitații Heritage din Beverly Hills , la 24 și 25 iunie , alături de alte obiecte ale cântărețului , inclusiv o înregistrare a celor 70 de titluri și o listă olografă scrisă de Prince.

Pagina de listare a patrimoniului pentru  Yellow Cloud  oferă informații cât și ceva istorie, pornind de la o singură dată. Expertul acestui legendar instrument a lui Prince -Zeke Clark a afirmat că acest instrument a fost cu adevărat special, deoarece Prince ” a cântat la această chitară și a folosit-o în cele mai multe videoclipuri  și spectacole cât și majoritatea înregistrărilor albumelor sale . „

Bazat pe nota autentificatoare lui Clark pentru casa de licitații , Yellow Cloud va rămâne pentru eternitate un simbol ce nu se poate disocia de prestațiile lui Prince.

Sursa foto : www.rareelectricguitar.com

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo