Criteriul National

Legendara chitară Yellow Cloud a regretatului Prince va fi scoasă la licitație

Legendara chitară Yellow Cloud a regretatului Prince va fi scoasă la licitație
mai 16
07:57 2016

Celebrul instrument al „Copilului minune din Minneapolis”-Prince , care a trecut la cele veșnice la 21 aprilie va fi scoasă la vânzare . Între 24 și 25 iunie ,cei pasionați o pot achiziționa deoarece casa de licitații Heritage Licitații  Statele Unite ale Americii  a estimat  că prețul său de pornire este ridicat la 30.000 $ .

yellow cloud du Prince

O celebră chitară galbenă, supranumită „Yellow Cloud” va fi scoasă la licitație în Los Angeles, la sfârșitul lunii iunie, la un preț de pornire 30.000 $, a declarat vineri  casa de licitații American Heritage, cu sediul în Texas. „Yellow Cloud” a fost instrumentul favorit al regretatului cântăreț, la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 . Acesta și-a dezvăluit forma sa excentrică prin adăugarea altor simboluri, obiecte de el folosite în timpul disputei sale cu casa de discuri Warner Bros.

„Dintr-o privire și  nu mă îndoiesc niciun moment că această chitară este a lui Prince e”, a declarat  Garry Shrum, director al casei Heritage. Legendarul artist a dispărut subit la vârsta de 57 de la 21 aprilie, fără copii,  și nu a lăsat niciun testament. Un agent a fost responsabil pentru administrarea averii aflate pe rol și a avut rolul de a clarifica ordinea de succesiune a lui Prince, care a avut o soră și alți frați.

Prince a fost rareori fotografiat la sfârsitul anilor 1980 , fără această chitară galbenă , din lemn de arțar chitara , împodobită cu freturi aurite pe extensia gâtului și pe o parte a corpului în formă de corn – distinct . ” Aceasta piesa este la fel de unică  la fel ca și pianul ce i-a aparținut lui Beethoven sau saxofonul lui John Coltrane „, a adăugat domnul Shrum .

yellow cloud guitar(1)

Cantareșul a folosit -o în studio , în videoclipuri și concerte, înainte de a se rupe în timpul unei emisiuni TV din Franța, în anul 1994. A fost reparată , dar a fost apoi rezervată numai pentru înregistrările efectuateîn studio și a devenit  chitara simbol din ultimele melodii ale lui Prince. Chitara va fi vândută la sediul casei de licitații Heritage din Beverly Hills , la 24 și 25 iunie , alături de alte obiecte ale cântărețului , inclusiv o înregistrare a celor 70 de titluri și o listă olografă scrisă de Prince.

Pagina de listare a patrimoniului pentru  Yellow Cloud  oferă informații cât și ceva istorie, pornind de la o singură dată. Expertul acestui legendar instrument a lui Prince -Zeke Clark a afirmat că acest instrument a fost cu adevărat special, deoarece Prince ” a cântat la această chitară și a folosit-o în cele mai multe videoclipuri  și spectacole cât și majoritatea înregistrărilor albumelor sale . „

Bazat pe nota autentificatoare lui Clark pentru casa de licitații , Yellow Cloud va rămâne pentru eternitate un simbol ce nu se poate disocia de prestațiile lui Prince.

Sursa foto : www.rareelectricguitar.com

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo