Criteriul National

Legendara trupă Metallica omagiază victimele atentatului de la Paris lansând un album înregistrat la Bataclan!

Legendara trupă Metallica omagiază victimele atentatului de la Paris lansând un album înregistrat la Bataclan!
februarie 24
20:33 2016

Trupa Metallica va lansa albumul „Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica!”, înregistrat live în timpul unui concert susţinut în 2003 în sala de concerte Bataclan, cu ocazia evenimentului „Record Store Day”, care marchează realizările magazinelor de discuri independente, potrivit contactmusic.com.

 

Metallica

Trupa Metallica, ai cărei membri sunt ambasadori ai „Record Store Day 2016″, vor marca ediţia din acest an a evenimentului prin lansarea unui album pe care l-au înregistrat live la sala de concerte Bataclan, din Paris, locul masacrului petrecut pe 13 noiembrie 2015.

Căştigurile din vânzarea albumului „Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica!: Live at Le Bataclan” vor fi acordate asociaţiei caritabile „Give for France”, înfiinţată în memoria victimelor atacurilor teroriste din Paris.

Melodiile au fost înregistrate în timpul concertului trupei Metallica ţinut la Bataclan în iunie, 2003.

Atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi. Cele mai multe victime – 89 de morţi – s-au înregistrat în sala de spectacole Bataclan, unde avea loc concertul trupei americane de rock Eagles of Death Metal, cunoscută şi sub acronimul EODM. Trupa respectivă se afla pe scenă, pe 13 noiembrie 2015, în sala Bataclan din Paris, în timpul unui concert, atunci când patru militanţi islamişti au pătruns forţat în clădirea respectivă. După atacurile teroriste, Bataclan a fost închisă.

Bateristul Lars Ulrich şi colegii lui de trupă de la Metallica au participat la primul eveniment Record Store Day, care a avut loc în aprilie 2008, printr-un concert la casa de discuri Rasputin Records din Mountain View, California.”No Life Til Leather”, un duplicat al albumului omonim din 1982 în format de casetă audio, a fost lansat în 2015 cu ocazia evenimentului Record Store Day, iar filmul biografic al basistului trupei Metallica Robert Trujillo, despre muzicianul Jaco Pastorius, a fost denumit filmul oficial al Record Store Day 2014.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica, s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Sursa foto www.fanpop.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro