Criteriul National

Legendara trupă Metallica omagiază victimele atentatului de la Paris lansând un album înregistrat la Bataclan!

Legendara trupă Metallica omagiază victimele atentatului de la Paris lansând un album înregistrat la Bataclan!
februarie 24
20:33 2016

Trupa Metallica va lansa albumul „Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica!”, înregistrat live în timpul unui concert susţinut în 2003 în sala de concerte Bataclan, cu ocazia evenimentului „Record Store Day”, care marchează realizările magazinelor de discuri independente, potrivit contactmusic.com.

 

Metallica

Trupa Metallica, ai cărei membri sunt ambasadori ai „Record Store Day 2016″, vor marca ediţia din acest an a evenimentului prin lansarea unui album pe care l-au înregistrat live la sala de concerte Bataclan, din Paris, locul masacrului petrecut pe 13 noiembrie 2015.

Căştigurile din vânzarea albumului „Liberté, Egalité, Fraternité, Metallica!: Live at Le Bataclan” vor fi acordate asociaţiei caritabile „Give for France”, înfiinţată în memoria victimelor atacurilor teroriste din Paris.

Melodiile au fost înregistrate în timpul concertului trupei Metallica ţinut la Bataclan în iunie, 2003.

Atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi. Cele mai multe victime – 89 de morţi – s-au înregistrat în sala de spectacole Bataclan, unde avea loc concertul trupei americane de rock Eagles of Death Metal, cunoscută şi sub acronimul EODM. Trupa respectivă se afla pe scenă, pe 13 noiembrie 2015, în sala Bataclan din Paris, în timpul unui concert, atunci când patru militanţi islamişti au pătruns forţat în clădirea respectivă. După atacurile teroriste, Bataclan a fost închisă.

Bateristul Lars Ulrich şi colegii lui de trupă de la Metallica au participat la primul eveniment Record Store Day, care a avut loc în aprilie 2008, printr-un concert la casa de discuri Rasputin Records din Mountain View, California.”No Life Til Leather”, un duplicat al albumului omonim din 1982 în format de casetă audio, a fost lansat în 2015 cu ocazia evenimentului Record Store Day, iar filmul biografic al basistului trupei Metallica Robert Trujillo, despre muzicianul Jaco Pastorius, a fost denumit filmul oficial al Record Store Day 2014.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica, s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Sursa foto www.fanpop.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo