Criteriul National

Libertatea de-a alege între bine și rău…

Libertatea de-a alege între bine și rău…
februarie 28
20:06 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

libertate

 De cate ori n-am spus : "N-am incotro !" , voi face asa cum vad ca fac toti.
  Cu o astfel de "solutie" la problemele vietii noastre ajungem sigur pe un drum infundat sau cu pericol ridicat de caderi de pietre.
  Ne incolonam ,impreuna cu ceilalti , catre o tinta stabilita de altii desi stim ca tinta lor nu este si tinta noastra. Avem o lene elementara de a gandi. Uitam ca raspunsul este chiar in noi.
Fiecare vede atat cat poate intelege...
  Viata e alcatuita din contrarii : bine-rau, frumos-urat, cald-rece etc Pentru a alege ceea ce te face fericit e nevoie sa te pregatesti sa cunosti continutul binelui si a raului(haina exterioara este pentru amagire), sa stii ce vrei si sa alegi atunci cand e vreme cu prilej.

 Libertatea de-a alege intre bine si rau este aceea care da sens existentei noastre.

Daca n-ar exista polaritate din noi, nu ar mai putea exista *liberul arbitru.**EVA* a fost prima fiinta omeneasca care si-a manifestat liberul arbitru, pus in ADN-ul nostru chiar de Creator. 
In Rai fiind,avea de ales - sa guste sau nu din fructul oprit-pomul cunoasterii binelui si a raului . A ales CUNOASTEREA !
 Din tezaurul cunoasterii multimilenare au ajuns la noi cateva firimituri,pentru ca *esenta* a fost pusa in siguranta ,departe de ochii lumii, stiut fiind faptul ca *iubirea si cunoasterea ne fac liberi *.
Au ramas cararile intortocheate, adevarate labirinturi, insa putini gasesc accesul catre
cunoastere.
  Revenind cu piciorele pe pamant, ne place sa avem posibilitatea de a alege in viata, insa fugim de responsabilitatea care este legata de alegere. *Iese rau, altii sunt de vina !*
  E vremea TREZIRII . Fiecare isi construieste propria realitate, ignorand ca exista si o Realitate Colectiva- generata de toate realitatile individuale.              
 Nu uita :
 - Nu poti sa fii mai bun decat iti permite raul din jur-!

 As avea pe final sa va fac un indemn! Haideti ca fiecare sa incepem schimbarea chiar cu noi insine ,sa ne pregatim sa percepem si sa intelegem mai mult.

 Aceasta poate fi calea unei vieti rodnice.


Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : www.damaideparte.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro