Criteriul National

Libertatea de-a alege între bine și rău…

Libertatea de-a alege între bine și rău…
februarie 28
20:06 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

libertate

 De cate ori n-am spus : "N-am incotro !" , voi face asa cum vad ca fac toti.
  Cu o astfel de "solutie" la problemele vietii noastre ajungem sigur pe un drum infundat sau cu pericol ridicat de caderi de pietre.
  Ne incolonam ,impreuna cu ceilalti , catre o tinta stabilita de altii desi stim ca tinta lor nu este si tinta noastra. Avem o lene elementara de a gandi. Uitam ca raspunsul este chiar in noi.
Fiecare vede atat cat poate intelege...
  Viata e alcatuita din contrarii : bine-rau, frumos-urat, cald-rece etc Pentru a alege ceea ce te face fericit e nevoie sa te pregatesti sa cunosti continutul binelui si a raului(haina exterioara este pentru amagire), sa stii ce vrei si sa alegi atunci cand e vreme cu prilej.

 Libertatea de-a alege intre bine si rau este aceea care da sens existentei noastre.

Daca n-ar exista polaritate din noi, nu ar mai putea exista *liberul arbitru.**EVA* a fost prima fiinta omeneasca care si-a manifestat liberul arbitru, pus in ADN-ul nostru chiar de Creator. 
In Rai fiind,avea de ales - sa guste sau nu din fructul oprit-pomul cunoasterii binelui si a raului . A ales CUNOASTEREA !
 Din tezaurul cunoasterii multimilenare au ajuns la noi cateva firimituri,pentru ca *esenta* a fost pusa in siguranta ,departe de ochii lumii, stiut fiind faptul ca *iubirea si cunoasterea ne fac liberi *.
Au ramas cararile intortocheate, adevarate labirinturi, insa putini gasesc accesul catre
cunoastere.
  Revenind cu piciorele pe pamant, ne place sa avem posibilitatea de a alege in viata, insa fugim de responsabilitatea care este legata de alegere. *Iese rau, altii sunt de vina !*
  E vremea TREZIRII . Fiecare isi construieste propria realitate, ignorand ca exista si o Realitate Colectiva- generata de toate realitatile individuale.              
 Nu uita :
 - Nu poti sa fii mai bun decat iti permite raul din jur-!

 As avea pe final sa va fac un indemn! Haideti ca fiecare sa incepem schimbarea chiar cu noi insine ,sa ne pregatim sa percepem si sa intelegem mai mult.

 Aceasta poate fi calea unei vieti rodnice.


Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : www.damaideparte.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo