Criteriul National

Libertatea de alegere !

Libertatea de alegere !
august 10
19:59 2016
Singur sau împreună !
 
ibertatea
   
 De câte ori n-am căutat singuratatea, dorind să scăpăm de toţi cei aflaţi în preajma noastră?
   De mult mai multe ori fugeam de singurătate şi căutam compania altora , ca pe ceva vital .
 
     De ce astfel de trăiri ,aparent paradoxale ?
 
   După mii de astfel de alternante trăite , pot spune că „a-i Viaţa „. Fiecare dintre noi vine singur pe lume şi tot singur pleacă „dincolo”. Ceea ce trăim şi numim -Viaţa- se află între aceste două momente.
     În „LUME ” nu putem trăi decât „în asociere”, cu intervale , mai mici sau mai mari ,de evadare în singurătate.
   „Asocierea” presupune renunţarea la Libertate şi supunerea regulilor asociaţiei. Nerespectarea „regulamentului” atrage sancţiuni şi, chiar excluderea.
   Să exemplificăm : 
Familia este prima „asociaţie” la care participăm. Trebuie să respectăm normele , pentru ca altfel putem fi constrânşi să o facem.
Partidul  este o asociere voluntară, cu reguli precise, libertatea ta este subordonată intereselor asociaţiei. În formulele de exprimare se vede clar că tu, membru, te asimilezi cu Partidul, zicând : :  „Noi, Partidul, am hotărât…
 
    Cu voie sau fara voie, VIAŢA fiecĂruia dintre noi  este o alternanţă , pe nivele şi grade diferite, între Singurătate şi/sau Împreună cu alţii , cu efecte directe asupra Libertăţii noastre.
    
    Cei care ţin cont de aceste realităţi, vor chibzui bine atunci când vor stabili care să fie ponderea celor două modalităţi de a trăi: asocierea după reguli impuse de alţii sau „a fi împreună”, în gând şi-n faptă, după reguli stabilite prin consens, cu evadări asigurate în singurătate.
 
       Eşti liber să alegi !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro