Criteriul National

Libertatea de exprimare Contra-editorial

decembrie 06
22:12 2015

Să lăsăm la o parte toate vorbele goale!Să dorim noi acest lucru?

La prima vedere,să nu vă închipuiți c-aș dori să vă schimb punctul de vedere.Dar,dacă sunteți hotărâti și interesați vă rog să parcurgeți acest document.Garantez că nu veți avea ce anume regreta!

Libertatea este un drept garantat de Dumnezeu dar interpretat după bunul lui plac de către om.Trebuie avut în vedere,în actuala conjunctură un alt aspect destul de important.

20151128_152500

Acesta se leagă atât de inepuizabilele discuții sau colocvialele bârfe cât și de dorințele noastre de a fi sau de a părea liberi intr-un anume timp și spațiu dat!

Numai că,Sistemul creat și propagat are cu totul alte coordonate și filiere.

Insesizabil trecem cu vederea peste acea voință de a cunoaște ce e transpusă în prezent prin factorul politicului.

Libertatea politică e doar o idee,un gând dar nu ceva palpabil.Puterea nu se consultă cu realitatea deoarece politicul nu ține cont de nimeni și nimic…

Prin anii democrației ateniene,acţiunea de a guverna era un lucru înalt și nu oricine își exercita priceperea și talentul.Odată cu trecerea timpului,noțiunea s-a pervertit și astfel asistăm cuminți sau stupefiați la un spectacol cu tente tragice.

Politicienii nu se lasă conduși de morală sau principii deoarece acela care vrea să domnească trebuie să se folosească de viclenie și fățărnicie.

Marile însușiri ale poporului-sinceritatea și cinstea-sunt defecte în apanajul acestora.Scopul machiavellic se poate traduce în sintagma „Dă mi ceea ce vreau,pentru ca să pot dovedi că sunt mai tare decât tine!” Dar unde începe dreptul?

Într-un stat unde puterea e rău organizată,unde legile de guvernare sunt vagi,ușor de ocolit și de interpretat,anumiți indivizi pot specula ușor masele de oameni.Exemple notorii sunt înscrise în toată istoria omenirii.Dar,din respect nu o să vă plictisesc inutil sau să vă bombardez cu informații deja stiute, deoarece toți avem dreptul la liberă exprimare prin procedeul selecției.

Iar dacă am creionat acest aspect rezultatul se observă cu ochii liberi,cu condiția ca receptorii să fie integrii din toate punctele de vedere.Aici,în acest moment fiecare e în măsură să decidă,indiferent de opiniile sale!

Totuși tabloul se poate colora și în alte tușe.Să ne imaginam că un popor va fi lăsat în pace,adică pe seama celor ridicați din mijlocul acelora.Nu se va ruina tot acest eșafodaj atent planificat? Nu se vor crea fisuri?

Setea de putere și certurile din ceea ce denumim a fi politică asigură climatul de instabilitate pe care și l doresc.E oare cu putință ca gloata să judece liniștit,să conducă afacerile țării nefiind amestecată cu interese personale?

Răspunsul îl oferă fiecare dintre dumneavoastră,indiferent de optiunea aleasă.

Dar Sistemul actual limitează deciziile deoarece desconsideră mulțimile,fiindu-le frică doar de barbaria lor.Iar cazul de față prezentat e doar un anumit aspect cu totul particular,fără a fi doar utopic.

Iar ideea de libertate de exprimare o consider una dintre cele mai mari cuceriri și daruri oferite nu de către legi schimbătoare ci chiar de către Dumnezeu.

Iar pentru toți ceilalți ce nu cred și nu capacitatea de a se exprima libertatea e doar un mit…Atenție la aceștia,totuși! Sunt printre noi și acționează indiferent de ceea ce gândim sau simțim…

Așadar,nu vă limitați ci dosr dacă veți dori să spuneți ceea ce simțiți și gândiți,veți reuși!

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo