Criteriul National

Libertatea de exprimare Contra-editorial

decembrie 06
22:12 2015

Să lăsăm la o parte toate vorbele goale!Să dorim noi acest lucru?

La prima vedere,să nu vă închipuiți c-aș dori să vă schimb punctul de vedere.Dar,dacă sunteți hotărâti și interesați vă rog să parcurgeți acest document.Garantez că nu veți avea ce anume regreta!

Libertatea este un drept garantat de Dumnezeu dar interpretat după bunul lui plac de către om.Trebuie avut în vedere,în actuala conjunctură un alt aspect destul de important.

20151128_152500

Acesta se leagă atât de inepuizabilele discuții sau colocvialele bârfe cât și de dorințele noastre de a fi sau de a părea liberi intr-un anume timp și spațiu dat!

Numai că,Sistemul creat și propagat are cu totul alte coordonate și filiere.

Insesizabil trecem cu vederea peste acea voință de a cunoaște ce e transpusă în prezent prin factorul politicului.

Libertatea politică e doar o idee,un gând dar nu ceva palpabil.Puterea nu se consultă cu realitatea deoarece politicul nu ține cont de nimeni și nimic…

Prin anii democrației ateniene,acţiunea de a guverna era un lucru înalt și nu oricine își exercita priceperea și talentul.Odată cu trecerea timpului,noțiunea s-a pervertit și astfel asistăm cuminți sau stupefiați la un spectacol cu tente tragice.

Politicienii nu se lasă conduși de morală sau principii deoarece acela care vrea să domnească trebuie să se folosească de viclenie și fățărnicie.

Marile însușiri ale poporului-sinceritatea și cinstea-sunt defecte în apanajul acestora.Scopul machiavellic se poate traduce în sintagma „Dă mi ceea ce vreau,pentru ca să pot dovedi că sunt mai tare decât tine!” Dar unde începe dreptul?

Într-un stat unde puterea e rău organizată,unde legile de guvernare sunt vagi,ușor de ocolit și de interpretat,anumiți indivizi pot specula ușor masele de oameni.Exemple notorii sunt înscrise în toată istoria omenirii.Dar,din respect nu o să vă plictisesc inutil sau să vă bombardez cu informații deja stiute, deoarece toți avem dreptul la liberă exprimare prin procedeul selecției.

Iar dacă am creionat acest aspect rezultatul se observă cu ochii liberi,cu condiția ca receptorii să fie integrii din toate punctele de vedere.Aici,în acest moment fiecare e în măsură să decidă,indiferent de opiniile sale!

Totuși tabloul se poate colora și în alte tușe.Să ne imaginam că un popor va fi lăsat în pace,adică pe seama celor ridicați din mijlocul acelora.Nu se va ruina tot acest eșafodaj atent planificat? Nu se vor crea fisuri?

Setea de putere și certurile din ceea ce denumim a fi politică asigură climatul de instabilitate pe care și l doresc.E oare cu putință ca gloata să judece liniștit,să conducă afacerile țării nefiind amestecată cu interese personale?

Răspunsul îl oferă fiecare dintre dumneavoastră,indiferent de optiunea aleasă.

Dar Sistemul actual limitează deciziile deoarece desconsideră mulțimile,fiindu-le frică doar de barbaria lor.Iar cazul de față prezentat e doar un anumit aspect cu totul particular,fără a fi doar utopic.

Iar ideea de libertate de exprimare o consider una dintre cele mai mari cuceriri și daruri oferite nu de către legi schimbătoare ci chiar de către Dumnezeu.

Iar pentru toți ceilalți ce nu cred și nu capacitatea de a se exprima libertatea e doar un mit…Atenție la aceștia,totuși! Sunt printre noi și acționează indiferent de ceea ce gândim sau simțim…

Așadar,nu vă limitați ci dosr dacă veți dori să spuneți ceea ce simțiți și gândiți,veți reuși!

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro