Criteriul National

Libertatea în Lumea de Azi !

Libertatea în Lumea de Azi !
septembrie 06
17:38 2016
ÎNFRÂNAREA, fundamentul LIBERTĂŢII noastre !
1
 
    Iubim LIBERTATEA si o cautam mereu . Pentru a nu ne indeparta de Ea , declaram frecvent :„Fac ce vreau, e viata mea ! „, cu o ciuda afisata fata de toti „sfatuitorii „.
   Si ,pentru a arata cat de viteji suntem, pornim pe negandite in satisfacerea celor mai originale Dorinte. De la primul pas pana la rezultat, e cale lunga si amagitoare, deviza de inceput ,se transforma succesiv in :  - Nu mai pot -, -Fac ce pot – si – Fac ce trebuie -!
   Punerea in opera a Dorintei ne demonstreaza ca vitejia din vorbe nu se potriveste cu cea dinfapte, cu realitatile din teren.
 
LIBERTATEA noastra se remodeleaza in raport de :
 
- libertatea impusa de legi si normele morale ;
 
- respectarea libertatii celorlalti; asa-i in societate;
 
- nevoia de a dobandi cele necesare traiului de zi cu zi : hrana, locuinta si imbracaminte;
 
 -libertatea noastra interioara, care nu trebuie sa fie in „razboi”cu limitarile din exterior, Ci in armonie, sa genereze BUCURIA de a trai.
 
    La tinerete , multi dintre noi suntem dornici de aventura, scapam prea des in ” decor „. Se recomanda, ca viata  sa o conducem ca un sofer intelept, bogatie izvorata din experinta : mai mult cu piciorul pe frana, atent sa observem drumul liber si plat , si, atunci, ne ducem ca fulgerul, pentru ca ocaziile nu se repeta.
Asteptarea la infinit, sa vina ceva „de vis” , naste doar ILUZII , surse subtile ale unei vieti sterse ,asociata cu suferinte . 
 
    Liber este numai acela care reuseste, intr-o lume plina de restrictii,sa ramana cu sufletul curat, supus numai Vointei Cerului si Pamantului .
    Sa ne bucuram in fiecare zi de Soare si de prezenta celor dragi !
Tablou-Calea-spre-libertate-5_218.1
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo