Criteriul National

Libertatea în Lumea de Azi !

Libertatea în Lumea de Azi !
septembrie 06
17:38 2016
ÎNFRÂNAREA, fundamentul LIBERTĂŢII noastre !
1
 
    Iubim LIBERTATEA si o cautam mereu . Pentru a nu ne indeparta de Ea , declaram frecvent :„Fac ce vreau, e viata mea ! „, cu o ciuda afisata fata de toti „sfatuitorii „.
   Si ,pentru a arata cat de viteji suntem, pornim pe negandite in satisfacerea celor mai originale Dorinte. De la primul pas pana la rezultat, e cale lunga si amagitoare, deviza de inceput ,se transforma succesiv in :  - Nu mai pot -, -Fac ce pot – si – Fac ce trebuie -!
   Punerea in opera a Dorintei ne demonstreaza ca vitejia din vorbe nu se potriveste cu cea dinfapte, cu realitatile din teren.
 
LIBERTATEA noastra se remodeleaza in raport de :
 
- libertatea impusa de legi si normele morale ;
 
- respectarea libertatii celorlalti; asa-i in societate;
 
- nevoia de a dobandi cele necesare traiului de zi cu zi : hrana, locuinta si imbracaminte;
 
 -libertatea noastra interioara, care nu trebuie sa fie in „razboi”cu limitarile din exterior, Ci in armonie, sa genereze BUCURIA de a trai.
 
    La tinerete , multi dintre noi suntem dornici de aventura, scapam prea des in ” decor „. Se recomanda, ca viata  sa o conducem ca un sofer intelept, bogatie izvorata din experinta : mai mult cu piciorul pe frana, atent sa observem drumul liber si plat , si, atunci, ne ducem ca fulgerul, pentru ca ocaziile nu se repeta.
Asteptarea la infinit, sa vina ceva „de vis” , naste doar ILUZII , surse subtile ale unei vieti sterse ,asociata cu suferinte . 
 
    Liber este numai acela care reuseste, intr-o lume plina de restrictii,sa ramana cu sufletul curat, supus numai Vointei Cerului si Pamantului .
    Sa ne bucuram in fiecare zi de Soare si de prezenta celor dragi !
Tablou-Calea-spre-libertate-5_218.1
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo