Criteriul National

Licitatie: Via Viticola – Sarica Niculițel sprijină viitorii mari artiști

 Breaking News
Licitatie: Via Viticola – Sarica Niculițel sprijină viitorii mari artiști
mai 30
08:55 2016

20 de elevi din Constanța au participat sâmbătă, 28 mai 2016, la concursul de pictură pe butoaie, organizat de Via Viticola – Sarica Niculițel și Fundația Bravo, în colaborare cu Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” din Constanța.

Astfel, timp de patru ore, 10 butoaie de vin donate de către Via Viticola au devenit un spațiu de exprimare artistică pentru elevii clasei a V-a din cadrul secției de Arte Plastice a Colegiului ”Regina Maria”, coordonati de doamnele profesoare Mirela Dimcea si Eugenia Botezatu. Butoaiele au fost scoase la licitație pe pagina oficială de Facebook a Via Viticola începând de astăzi, iar fondurile strânse vor fi donate colegiului implicat în proiect, pentru îmbunătățirea bazei sale materiale.

ˮSuntem bucuroși să susținem tinerii artiști din România și cu siguranță vom continua să ne implicăm în demersuri care promovează arta și valorile ei. Ne-am dorit ca acest concurs să fie un exercițiu de explorare și manifestare a creativității, dar și un prilej prin care elevii să înțeleagă mai bine modul în care munca lor poate genera valoare în comunitatea din care fac parte. Eforturile lor merită apreciate și recompensate, iar strângerea de fonduri prin licitația organizată este menită să le ofere un mic sprijin în procesul de creație și dezvoltarea lor ca artiști.,“ declară Marius Iliev, General Manager, Via Viticola – Sarica Niculițel.

Durata licitației este de 24 de ore din momentul postării imaginilor cu butoaiele pictate în rețeaua socială, iar prețul de pornire pentru un produs este de 100 lei. Participanții la licitație care vor oferi cele mai mari sume vor intra in posesia butoaielor pictate de către elevi. În cazul în care, pentru unele obiecte, nu vor exista donaţii, preţul de pornire al licitaţiei va fi acoperit de către Via Viticola pentru fiecare butoi în parte.

”Ne bucuram de colaborarea cu Via Viticola – Sarica Niculițel și de această acțiune care are ca scop, pe lângă colectarea de fonduri și dezvoltarea capacității de lucru în echipă a elevilor, și creșterea încrederii în talentul pe care îl au. Este o ocazie potrivită pentru a înțelege mai bine ce impact pot avea creațiile lor asupra publicului, fie că vorbim de cel prezent la locul de desfășurare a concursului sau în spațiile în care vor fi expuse ulterior butoaiele, fie de cel online, care va accesa imaginile.” a declarat Prof. Mirela Dimcea, Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța.

Gazda concursului de pictură a fost restaurantul ‘’Bunătăţuri şi Plăcinte’’ din Mamaia.

Despre Via Viticola-Sarica Niculițel

Înființată în anul 2015, compania Via Viticola oferă o gamă de vinuri alese produse în Podgoria Sarica-Niculițel, cel mai vechi areal viticol din Dobrogea, considerat a-și avea originea în timpuri biblice. Gama de vinuri include mărcile Lotca, Sarica, Aligole și Caii de la Letea, iar calitatea lor se datorează poziționării suprafeței de viță de vie în Delta Dunării și implicit condițiilor de mediu, dar și investițiilor făcute în crama Viticola Sarica Niculițel. Soiurile cultivate sunt Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rhein Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo