Criteriul National

Licitatie: Via Viticola – Sarica Niculițel sprijină viitorii mari artiști

 Breaking News
Licitatie: Via Viticola – Sarica Niculițel sprijină viitorii mari artiști
mai 30
08:55 2016

20 de elevi din Constanța au participat sâmbătă, 28 mai 2016, la concursul de pictură pe butoaie, organizat de Via Viticola – Sarica Niculițel și Fundația Bravo, în colaborare cu Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” din Constanța.

Astfel, timp de patru ore, 10 butoaie de vin donate de către Via Viticola au devenit un spațiu de exprimare artistică pentru elevii clasei a V-a din cadrul secției de Arte Plastice a Colegiului ”Regina Maria”, coordonati de doamnele profesoare Mirela Dimcea si Eugenia Botezatu. Butoaiele au fost scoase la licitație pe pagina oficială de Facebook a Via Viticola începând de astăzi, iar fondurile strânse vor fi donate colegiului implicat în proiect, pentru îmbunătățirea bazei sale materiale.

ˮSuntem bucuroși să susținem tinerii artiști din România și cu siguranță vom continua să ne implicăm în demersuri care promovează arta și valorile ei. Ne-am dorit ca acest concurs să fie un exercițiu de explorare și manifestare a creativității, dar și un prilej prin care elevii să înțeleagă mai bine modul în care munca lor poate genera valoare în comunitatea din care fac parte. Eforturile lor merită apreciate și recompensate, iar strângerea de fonduri prin licitația organizată este menită să le ofere un mic sprijin în procesul de creație și dezvoltarea lor ca artiști.,“ declară Marius Iliev, General Manager, Via Viticola – Sarica Niculițel.

Durata licitației este de 24 de ore din momentul postării imaginilor cu butoaiele pictate în rețeaua socială, iar prețul de pornire pentru un produs este de 100 lei. Participanții la licitație care vor oferi cele mai mari sume vor intra in posesia butoaielor pictate de către elevi. În cazul în care, pentru unele obiecte, nu vor exista donaţii, preţul de pornire al licitaţiei va fi acoperit de către Via Viticola pentru fiecare butoi în parte.

”Ne bucuram de colaborarea cu Via Viticola – Sarica Niculițel și de această acțiune care are ca scop, pe lângă colectarea de fonduri și dezvoltarea capacității de lucru în echipă a elevilor, și creșterea încrederii în talentul pe care îl au. Este o ocazie potrivită pentru a înțelege mai bine ce impact pot avea creațiile lor asupra publicului, fie că vorbim de cel prezent la locul de desfășurare a concursului sau în spațiile în care vor fi expuse ulterior butoaiele, fie de cel online, care va accesa imaginile.” a declarat Prof. Mirela Dimcea, Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța.

Gazda concursului de pictură a fost restaurantul ‘’Bunătăţuri şi Plăcinte’’ din Mamaia.

Despre Via Viticola-Sarica Niculițel

Înființată în anul 2015, compania Via Viticola oferă o gamă de vinuri alese produse în Podgoria Sarica-Niculițel, cel mai vechi areal viticol din Dobrogea, considerat a-și avea originea în timpuri biblice. Gama de vinuri include mărcile Lotca, Sarica, Aligole și Caii de la Letea, iar calitatea lor se datorează poziționării suprafeței de viță de vie în Delta Dunării și implicit condițiilor de mediu, dar și investițiilor făcute în crama Viticola Sarica Niculițel. Soiurile cultivate sunt Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rhein Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo