Criteriul National

Licu blocheaza dosarul lui Kovesi

Licu blocheaza dosarul lui Kovesi
iulie 17
10:53 2019

Multa lume se intreaba ce se mai intampla cu dosarul de la SIIJ in care Laura Kovesi este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Dosarul privind aducerea in tara a fostului director Gelsor Nicolae Popa, mai exacat. Linistea s-a asternut peste aceasta cauza de luni bune, dupa ce Kovesi a aflat ca a devenit inculpata. Drept urmare, multi au sarit sa acuze SIIJ ca ar fi lasat-o mai moale si ca ar fi facut blat cu Kovesi. Gresit! Intr-adevar lucrurile nu evolueaza in aceasta cauza asa cum ar trebui, insa nu din vina SIIJ, ci din cauza Procurorului General al Romaniei Bogdan Licu, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Auzim ca Licu tine la sertar si intarzie sa solutioneze o plangere facuta de Laura Kovesi impotriva actelor de urmarire penala efectuate de procuroarea Adina Florea in dosarul de luare de mita. Or, fara a fi solutionata aceasta plangere, SIIJ nu poate merge mai departe cu dosarul. Asta ar fi deci motivul pentru care cauza lui Kovesi nu avanseaza. Altfel, va dati seama ca atunci cand o sa solutioneze plangerea lui Kovesi, probabil ca Licu va sta drepti si va da o solutie pe interesul Zeitei. Acum, ca Bodan Licu tergiverseaza intentionat plangerea lui Kovesi ori a uitat de ea, aceasta din urma varianta greu de crezut insa, nu conteaza. Finalitatea e aceeasi: practic, putem spune ca Licu blocheaza dosarul Laurei Kovesi. Si in final sa ne mai amintim ceva. Faptul ca Bogdan Licu se numara printre cei membrii CSM care boicoteaza sedintele Plenului in care ar trebui validata numirea Adinei Florea la sefia SIIJ. (Paul D.).

Articolul Licu blocheaza dosarul lui Kovesi apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei