Criteriul National

Liderul ANR Marian Munteanu reacționează cu privire la dosarele Revoluției și Mineriade

Liderul ANR Marian Munteanu reacționează cu privire la dosarele Revoluției și Mineriade
decembrie 23
17:19 2016

Liderul ANR Marian Munteanu- nimeni altul decât liderul studenţilor din Piaţa Universităţii din iunie 1990 este de părere că în cei 27 de ani care au trecut din Decembrie 1989 „aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare” a fost folosit pentru blocarea sistemului juridic și pentru controlul politic, civic și social. Aceste declarații vin ca urmare a măsurilor luate astăzi referitoare la dosarele Revoluției și Mineriadei din iunie 1990.

marian-munteanu

„Dosarul Revoluției și cel al Mineriadei reprezintă un indicator fără greș al realității instituționale a statului român în acești 27 de ani. Aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare a lucrat în acești ani — nu doar pentru blocarea sistemului juridic, ci pentru controlul și otrăvirea întregului spațiu politic, civic și social. Poate va sosi, curând, și momentul adevărului”, opinează Marian Munteanu într-o postare pe contul personal de Facebook.

Procurorii militari au decis astăzi punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990″.

Domnia sa a susţinut faptul că întreaga societate românească aşteaptă un răspuns privind evenimentele petrecute în timpul Mineriadei.

Faptul că sunt semne că există dorinţa de aflare a adevărului nu poate fi decât ceva îmbucurător. Cred că întreaga societate românească aşteaptă de atât de mulţi ani un răspuns la care oamenii au dreptul. Mă refer atât la situaţia din decembrie 1989, cât şi la Mineriadă. Sunt lucruri grave care s-au petrecut în ţara noastră şi oamenii nu au primit niciun răspuns. Deci, acest răspuns va fi fără îndoială binevenit. Şi eu vreau să cred, şi sper, că va fi un răspuns corect pe care instanţele îl vor aprecia şi vor lua măsurile pe care le vor considera necesare”, a conchis Marian Munteanu.

Reamintim faptul că au fost puși sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al guvernului interimar al României cât și Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, dar și general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Sursa foto  Nasul.TV

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo