Criteriul National

Like-ul care a distrus speranța

Like-ul care a distrus speranța
februarie 19
10:09 2016
Like-ul care a distrus speranța
 
de Spiridon Bogdan
 Like
 Nu-mi retrag like-ul acordat lui Iohannis în toamna anului 2014. Nu sunt adeptul tâmpeniilor debitate de Gâdea, Badea, Ciutacu și compania de sunet. Sunt adeptul libertății de exprimare și îmi doresc să văd momentul în care politicul va lăsa mijloacele mass media să trăiască liber. Sunt doar dezamăgit de Iohannis, un om care a promis că în România vor fi respectate legile, că actul de justiție va fi făcut cu profesionalism, că educația și sănătatea sunt primii doi piloni ai programului său de președinte al României. După un an și ceva de domnie a lui Iohannis, sănătatea este mai rău decât înainte de el, dacă privim la copiii morți în aceste zile în spitalele din România. După un an și ceva de domnie Iohannis, reforma în educație se naște greu și tot nu avem 6% din PIB alocat pentru școala românească. După un an și ceva de domnie Iohannis, președintele mut își permite să critice deciziile instanțelor (vezi cazul casei sale din Sibiu) și să solicite ANAF să amâne aplicarea unei hotărâri judecătorești în cazul trustului Intact. Și cu toate acestea, nu îmi retrag like-ul acordat lui Iohannis, pe facebook, în toamna anului 2014. A fost o stare de spirit pe care nu o regret. Asta nu înseamnă că Iohannis mai este credibil pentru mine. El și șleahta din vârful PNL sunt identici în gândire ca tâlharii pe care i-au înlăturat de la putere după tragedia Colectiv și cu hoții din gruparea de strânsuri și curve din jurul lui Traian Băsescu. Anul electoral 2016 va fi din nou, din păcate, un an sumbru pentru România. Nu va mai fi Duminica Orbului, ci va fi anul îngropării definitive a speranței.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulțumește inspiratului autor pentru acest material ce ni l-a acordat în exclusivitate !
Sursa foto : newsfeed.time.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo