Criteriul National

Like-ul care a distrus speranța

Like-ul care a distrus speranța
februarie 19
10:09 2016
Like-ul care a distrus speranța
 
de Spiridon Bogdan
 Like
 Nu-mi retrag like-ul acordat lui Iohannis în toamna anului 2014. Nu sunt adeptul tâmpeniilor debitate de Gâdea, Badea, Ciutacu și compania de sunet. Sunt adeptul libertății de exprimare și îmi doresc să văd momentul în care politicul va lăsa mijloacele mass media să trăiască liber. Sunt doar dezamăgit de Iohannis, un om care a promis că în România vor fi respectate legile, că actul de justiție va fi făcut cu profesionalism, că educația și sănătatea sunt primii doi piloni ai programului său de președinte al României. După un an și ceva de domnie a lui Iohannis, sănătatea este mai rău decât înainte de el, dacă privim la copiii morți în aceste zile în spitalele din România. După un an și ceva de domnie Iohannis, reforma în educație se naște greu și tot nu avem 6% din PIB alocat pentru școala românească. După un an și ceva de domnie Iohannis, președintele mut își permite să critice deciziile instanțelor (vezi cazul casei sale din Sibiu) și să solicite ANAF să amâne aplicarea unei hotărâri judecătorești în cazul trustului Intact. Și cu toate acestea, nu îmi retrag like-ul acordat lui Iohannis, pe facebook, în toamna anului 2014. A fost o stare de spirit pe care nu o regret. Asta nu înseamnă că Iohannis mai este credibil pentru mine. El și șleahta din vârful PNL sunt identici în gândire ca tâlharii pe care i-au înlăturat de la putere după tragedia Colectiv și cu hoții din gruparea de strânsuri și curve din jurul lui Traian Băsescu. Anul electoral 2016 va fi din nou, din păcate, un an sumbru pentru România. Nu va mai fi Duminica Orbului, ci va fi anul îngropării definitive a speranței.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulțumește inspiratului autor pentru acest material ce ni l-a acordat în exclusivitate !
Sursa foto : newsfeed.time.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul