Criteriul National

Limba Engleza: 3 metode EFICIENTE de invatare pentru copii

Limba Engleza: 3 metode EFICIENTE de invatare pentru copii
decembrie 21
18:37 2017

Este un lucru general valabil acela ca cei mai multi dintre copii considera invatarea limbii engleze o adevarata provocare si ca acestia amana, pe cat posibil, acest proces. Cu toate acestea, specialistii sustin ca cei mici ar trebui sa invete o limba straina cat mai timpuriu, intrucat inainte de varsta de 12 ani creierul uman are capacitatea de a asimila si memora informatii cu foarte mare usurinta. Insa, pe langa perioada in care prichindeii ar trebui sa desluseasca misterele acestei limbi, foarte importanta este si metoda prin care acestia invata. Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt cele mai eficiente si moderne metode de invatare a limbii engleze in randul copiilor.

 

Iata 3 metode EFICIENTE de invatare a limbii engleze pentru copii:

 

1.Prin intermediul jocului si interactiunii

Pentru cei mici este esential ca mediul in care isi desfasoara activitatea academica sa fie unul relaxat, dar, in acelasi timp, motivant. Cu alte cuvinte, acestia reusesc sa invete si sa memoreze mult mai repede si mai usor atunci cand desfasoara activitati care le fac placere, impreuna cu alti copii. Tocmai de aceea, una dintre cele mai eficiente metode de invatare, in special in cazul unei limbi straine, este aceea care se realizeaza prin intermediul jocului si al interactiunii. In acest sens, cursurile de engleza pentru copii de la Shakespeare School sunt cea mai buna alegere, intrucat profesorii din cadrul scolii identifica si adapteaza atmosfera din clasa, dar si activitatile pe care cei mici le desfasoara, astfel incat sa raspunda intereselor si, mai ales, aptitudinilor fiecarui cursant in parte. Asadar, daca vrei ca prichindelul tau sa invete limba engleza fara sa considere acest lucru ca fiind o povara, nu ezita sa apelezi la aceasta metoda.

 

2.Cu ajutorul aplicatiilor pentru smartphone

O alta modalitate practica si eficienta pentru invatarea limbii engleze, care ii va atrage pe micuti, este aceea de a folosi aplicatiile pentru telefonul mobil dedicate acestui proces. Mai precis, fie ca iti doresti ca juniorul sa descopere notiuni de baza, fie ca vrei ca acesta sa isi imbunatateasca limba engleza, poti apela cu incredere la aceasta metoda. Totusi, avand in vedere ca prichindelul tau are o varsta frageda si ca achizitionarea unui telefon personal nu este chiar o idee foarte buna, poti sa repari un smartphone mai vechi la https://mobilefix.ro/ , sa instalezi cele mai potrivite aplicatii si apoi sa i-l oferi copilului tau de fiecare data cand vrea sa isi exerseze cunostintele si aptitudinile. In mod cert, daca vei pune in practica aceasta tehnica, vei observa ca cel mic va invata cu placere si intr-un timp foarte scurt limba engleza.

aplicatii-limba-engleza

 

 

 

 

 

3.Apeland la muzica, filme si videoclipuri

Unii prichindei sunt pasionati de muzica, altora le place sa vizioneze filme si videoclipuri, motiv pentru care o alta metoda eficienta de invatare a limbii engleze este aceea de a apela la pasiunile lor. De exemplu, un copil caruia ii place sa cante, va putea invata diferite elemente de vocabular cu ajutorul cantecelelor acompaniate de gesturi si mimica. Totodata, acesta isi poate aprofunda cunostintele ascultand melodii specifice varstei lui, bineinteles, interpretate in limba engleza. Acelasi lucru este valabil si pentru juniorii carora le face placere sa vizioneze filme si videoclipuri. Pe langa faptul ca vizionarea unor astfel de materiale ii va ajuta sa inteleaga mult mai repede cuvintele pe care le aud, in acest mod, cei mici pot descoperi informatii pretioase despre diverse tari si culturi. Fara doar si poate, apeland la aceasta metoda, vei reusi sa transformi procesul de invatare intr-o adevarata distractie pentru copilul tau.

 

Iata, asadar, care sunt cele mai eficiente, dar si cele mai moderne metode de invatare a limbii engleze pentru copii si adolescenti.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu