Criteriul National

Linhai – ATV de calitate sau chinezărie?

Linhai – ATV de calitate sau chinezărie?
mai 22
17:15 2018

Producătorii chinezi au un renume prost, asta nu mai este un secret pentru nimeni. Însă nu chiar toți și nu chiar întotdeauna. În domeniul ATV/UTV au apărut pe piața autohtonă câțiva producători din China care au reușit să se impună în ciuda competiției acerbe și a brandurilor de renume prezente în România: printre aceștia, unul dintre cei mai notabili este Linhai. Ne-am propus să aflăm dacă popularitatea modelelor de ATV Linhai pe piața românească este datorată exclusiv prețului, ori dacă mai este și altceva la mijloc.

Pe site-ul ATVRom, cel mai mare dealer de profil din țară, sunt listate 7 modele de ATV Linhai din gama 2018, sortate în funcție de capacitate cilindrică: cel mai mic are 177cmc, iar cel mai mare, Linhai M550 LT EFI EPS, ajunge la 493cmc, ceea ce le conferă statutul de ATV entry-level de capacitate mică și medie. Bineînțeles, acest lucru nu este neapărat rău, ba chiar poate constitui un avantaj pentru cei care sunt mai degrabă preocupați de eficiență și consum redus și sunt pregătiți să accepte compromisuri în materie de putere. În plus, toate modelele lor dispun de o motorizare monocilindru – din nou, nu cea mai performantă alegere dar foarte comună pe piața de ATV/UTV, mai ieftin de construit și de reparat și deci cu costuri reduse de întreținere pe termen lung.

linhai-m550

Un aspect foarte important pentru ATV-uri este sistemul de suspensie și amortizare. Toate modelele de ATV Linhai folosesc suspensii de tip MacPherson – din nou, aceasta este opțiunea cea mai sigură și mai ieftină și se regăsește pe o multitudine de modele produse de branduri renumite; eficiența acestui tip de suspensie este suficientă pentru zone cu teren de dificultate medie, ba chiar va da randament și pe trasee mai dificile, însă nu oferă manevrabilitate la același nivel ca suspensiile de tip double wishbone sau multi-link. Din nou, avantajele sunt mai pregnante pentru utilizatori care folosesc ATV-ul la sarcini ușoare sau medii, oferind costuri de întreținere și reparație mai scăzute.

Aspectul și construcția ATV-ului nu sunt ne neglijat. În această privință, Linhai-urile nu surprind dar nici nu dezamăgesc – se ridică la înălțimea standardelor estetice ale perioadei și sunt atent conturate, având un look solid și puternic care li se potrivește de minune. Greutatea este menținută la minim pentru a profita de motorizarea compactă fără a pierde din randament. De asemenea, pe site-ul ATVRom, modelele pot fi personalizate în mai multe culori, în funcție de gust și preferințe.

Practic avem de a face cu un așa zis „budget option” care probabil nu îl va satisface pe veteranul împătimit de senzații tari prin păduri, pe munte și prin noroi până la genunchi. Cu toate acestea, nimic din construcția și dotarea acestor ATV-uri nu dezamăgește, ele fiind foarte potrivite celor care pur si simplu doresc să se plimbe sau caută un partener de muncă pe care se pot baza fără să fie nevoiți să își cheltuiască toate economiile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul