Criteriul National

Lion Recycle: reguli de bază în colectarea și reciclarea deșeurilor

Lion Recycle: reguli de bază în colectarea și reciclarea deșeurilor
decembrie 21
14:31 2020

Cea mai bună decizie pe care o putem face pentru mediul înconjurător este să reciclăm. Nu o spunem noi, ci specialiștii în ecologie care atrag atenția ori de câte ori au ocazia asupra problemelor care au efect direct asupra sănătății noastre. Lipsa reciclării și a colectării selective se resimte în decursul timpului, afectând implicit aerul pe care îl respirăm și chiar peștii din mări și oceane. În ultimii ani, numărul deceselor aferent acestora a crescut simțitor, ceea ce reprezintă o altă dovadă a neplăcerilor cauzate de lipsa reciclării. Descoperă în rândurile următoare câteva reguli de bază în colectarea și reciclarea deșeurilor, pentru a te asigura că ai parte de toate informațiile de care ai nevoie.

Ciclurile de reciclare pentru hârtie și carton

Nu toate materialele pot fi reciclate la nesfârșit. În timp ce sticla și plasticul se bucură de o rezistență de 100% în urma reciclării, hârtia și cartonul își pierd din proprietățile fundamentale în decursul timpului. Așa se face că hârtia poate fi reciclată doar de 7 ori, în timp ce cartonul se limitează la 4 repetări. Acest lucru se datorează faptului că fibrele de celuloză se scurtează, iar rezultatul nu mai atinge așteptările. Chiar și așa, avem câteva runde de reciclare de care putem beneficia în acest sens.

Hârtia și cartonul pătat cu ulei, sosuri și/sau grăsimi nu se reciclează

Este foarte important ca deșeurile care ajung în procesul de reciclare să nu fie contaminate. Aici discutăm despre hârtie și carton, întrucât nu de puține ori comandăm mâncare sau alte tipuri de colete acasă. Din acest motiv, este obligatoriu să ne asigurăm că materialele astfel ajunse în procesul de reciclare nu prezintă urme de ulei, sosuri sau grăsimi. În același timp, acestea trebuie să nu aibă deloc elemente din plastic și/sau metal, întrucât pot afecta și opri întregul proces de reciclare.

Contactarea unui centru de colectare selectivă și reciclare

Chiar dacă deja te-ai apucat să reciclezi și să aplici fiecare regulă în parte în locuința ta, este indicat să știi care este centrul de colectare deseuri și reciclare unde să le duci. Lion Recycle este unul dintre aceste locații, cu sediul în București, capabil să ofere transportul cantităților mari de deșeuri de la locația clientului la sediul centrului. Astfel, nu ai de ce să îți mai faci probleme cu privire la transportul acestora. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul de telefon 0770.489.065 și să descoperi întreaga gamă de servicii puse la dispoziție.

Respectă toate regulile de bază în reciclarea deșeurilor și bucură-te de rezultate pe măsură!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul