Criteriul National

LIVE ​Război în Ucraina, ziua 84: Soarta soldaților ucraineni de la Azosvtal rămâne incertă: Vor fi face pare dintr-un schimb de prizonieri sau vor fi executați?

LIVE ​Război în Ucraina, ziua 84: Soarta soldaților ucraineni de la Azosvtal rămâne incertă: Vor fi face pare dintr-un schimb de prizonieri sau vor fi executați?
mai 18
07:24 2022

Soarta sutelor de luptători ucraineni care au rezistat săptămâni întregi la oțelăria Azovstal din Mariupol rămâne incertă, după ce s-au predat și au fost transferați pe teritoriile controlate de ruși. Ministrul ucrainean al apărării declara că aceștia vor face obiectul unui schimb de prizonieri, însă unii oficiali ruși au transmis că soldații ar putea fi judecați și executați. Trupele ruse au tras cu rachete către ținte din mai multe regiuni ucrainene, inclusiv lângă granița cu Polonia.

Mine și alte dispozitive explozibile lăsate de ruși în UcrainaFoto: Aleksey Filippov / AFP / Profimedia

Cele mai importante evenimente de miercuri, ziua 83 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

06:53 Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare aeriană ale Forţelor Terestre ucrainene susţin că în ultimele 24 de ore au lovit 15 ţinte ale invadatorilor ruşi, inclusiv 11 drone şi patru rachete de croazieră, notează Ukrinform

06:38 OMS înregistrează 226 de atacuri asupra unităţilor sanitare ucrainene de la începutul războiului, transmite The Kiev Independent. Directorul regional al OMS, Hans Kluge, a declarat că s-au înregistrat „aproape trei atacuri pe zi începând cu 24 februarie”.

05:39 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul său mesaj postat pe reţelele de socializare, că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei. ”Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei”, afirmă Zelenski.

01:21 Șeful diplomației UE, Josep Borrell, spune că Rusia pare să fi suferit „pierderi impresionante” de la declanșarea invaziei în Ucraina: „Un record mondial pentru o armată invadatoare”

00:49 Soldaţii ruşi morţi în Ucraina: Tineri, săraci şi proveniţi din minorităţi etnice

23:55 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

23:21 Ultimul Big Mac: Rușii au făcut coadă înainte de ieșirea McDonald’s din Rusia

22:59 Zelenski, discuţie „lungă şi semnificativă” cu omologul său francez. Macron i-a transmis că livrările de arme ale Franţei vor creşte „în intensitate”

22:21 Rusia anunță că se retrage din Consiliul Statelor Mării Baltice. Organizaţia „se scufundă în rusofobie şi minciuni” – acuză MAE rus. Moscova era însă deja suspendată din Consiliu, încă din 5 martie.

22:10 Ministrul Apărării din Ucraina: Războiul intră într-o „fază prelungită”/ Rușii își fortifică pozițiile în Zaporojie și Herson

21:55 Marea Britanie: Din ce în ce mai mulți refugiați ucraineni au rămas fără adăpost și, în multe cazuri, fără bani, în urma unor divergenge cu gazdele lor din Marea Britanie, au declarat organizațiile comunitare, citate de The Guardian.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul