Criteriul National

LIVE Război în Ucraina, ziua 49: Biden vorbește despre ”genocidul” comis de Putin / Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic în craina / Ofensiva asupra Mariupolului se întețete

LIVE Război în Ucraina, ziua 49: Biden vorbește despre ”genocidul” comis de Putin / Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic în craina / Ofensiva asupra Mariupolului se întețete
aprilie 13
06:41 2022

În cea de-a 49-a zi a războiului din Ucraina, atrocitățile continuă. Aproape zilnic sunt descoperite noi gropi comune, președintele SUA vorbește pentru prima oară de genocidul comis de Vladimir Putin, iar estul Ucrainei iar în Mariupol ofensiva armatei ruse se întețește.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Rezumatul zilei de marți:

  • Pentru prima dată, președintele american Joe Biden îl acuză pe „dictatorul” Vladimir Putin de genocid în Ucraina
  • Președintele rus Vladimir Putin a declarat că negocierile de pace au ajuns într-o „fundătură” după ce Ucraina ar fi făcut afirmații „false” cu privire la crimele de război.
  • Primarul orașului-port Mariupol, din sudul asediat, spune că au fost nevoiți să înceteze numărarea cadavrelor din cauza luptei de stradă.

Cele mai importante informații de miercuri privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

06:30Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ironizat miercuri insistenţa cu care Moscova susţine că războiul împotriva ţării sale merge bine, întrebându-se cum a putut aproba preşedintele Vladimir Putin un plan care implică moartea a atâtor mulţi ruşi

06:20Preşedintele Joe Biden a părut să acuze armata rusă de genocid, folosind marţi acest termen pentru prima dată pentru a descrie situaţia din Ucraina, invadată de forţele ruse pe 24 februarie, transmit AFP și Agerpres.

02:07Autorităţile olandeze au imobilizat 20 de iahturi vizate de sancţiuni impuse Rusiei din cauza războiului din Ucraina

01:31 Zelenski propune un schimb: Viktor Medvedciuk, apropiatul lui Putin, cu ucrainenii aflați în captivitate

01:15OSCE va publica miercuri concluziile anchetei privind încălcarea drepturilor omului în războiul Rusiei din Ucraina

00:30Kievul îl invită pe cancelarul german Olaf Scholz în Ucraina, după ce a respins vizita președintelui - presă

23:34Olena Zelenski, întrebată de ce nu pleacă din Ucraina, fiind a doua ţintă a ruşilor: Fiecare ucrainean este o ţintă pentru ruşi

23:20Trupele ruse au deportat ilegal în Rusia peste 33.000 de locuitori din Mariupol – primar

22:41Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic, spune Zelenski

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul