Criteriul National

LIVE Război în Ucraina, ziua 58: Rusia pregătește un referendum în Herson și Zaporojie, acuză Zelenski / Moscova a respins un armistițiu de Paște

LIVE Război în Ucraina, ziua 58: Rusia pregătește un referendum în Herson și Zaporojie, acuză Zelenski / Moscova a respins un armistițiu de Paște
aprilie 22
07:23 2022

În ziua 58 a războiului din Ucraina luptătorii ucraineni rezistă în ultima lor redută din Mariupol după ce Vladimir Putin a susținut că a obținut victoria în cea mai mare bătălie din război, declarând orașul-port „eliberat” după săptămâni de bombardamente neîncetate.

Blindat rusesc distrus în UcrainaFoto: Twitter

Cele mai importante evenimente de vineri privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

07:00 Scurtă recapitulare, vineri dimineață, a informațiilor recente

  • Volodimir Zelenski a spus că forțele rusești controlează cea mai mare parte a Mariupolului, dar că trupele ucrainene rămân într-o parte a acestuia. Aproximativ 120.000 de civili nu au putut să plece, a adăugat el.
  • Putin este singurul care poate decide soarta civililor încă blocați în Mariupol, a declarat primarul Vadym Boichenko pentru Reuters, afirmând că imaginile din satelit ale unei gropi comune sunt dovada că rușii îngroapă cadavrele pentru a ascunde numărul victimelor.
  • Forțele rusești au capturat 42 de sate în estul regiunii Donețk, a declarat un consilier al șefului de stat major al lui Zelenskiy pentru televiziunea ucraineană.
  • Forțele rusești avansează spre Kramatorsk, tot în est, care continuă să fie lovit cu rachete, a declarat Ministerul britanic al Apărării.
  • Primarul din Harkov, al doilea oraș din Ucraina, spune că acesta este supus unui bombardament intens.
  • Joe Biden a promis 800 de milioane de dolari în armament suplimentar pentru Ucraina și a declarat că va cere Congresului mai mulți bani pentru a ajuta armata ucraineană.
  • Zelenski a exclus posibilitatea de a merge la Moscova pentru discuții directe cu liderii ruși privind încetarea războiului. El a declarat că Rusia a respins propunerea de armistițiu de Paște.
  • Ucraina lucrează cu avocații la un mecanism de utilizare a fondurilor rusești înghețate pentru a o compensa pentru pierderile sale economice, a declarat ministrul său de justiție
  • Guvernatorul băncii centrale a Ucrainei a declarat că țara se așteaptă să piardă o treime din PIB-ul său în 2022.

06:43Rusia pregăteşte un referendum fals în regiunile Herson şi Zaporojie, acuză Zelenski

02:10 Guvernatorul Luhansk: Este a treia oară când Rusia minte că a ocupat oraşul Rubijne

00:50Ucraina afirmă că l-a ucis pe liderul batalionului „Sparta” al separatiștilor din Doneţk

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul