Criteriul National

LIVE Războiul din Ucraina, ziua 15 Zeci de branduri globale renunță la afacerile din Rusia / Bombardamentele continuă în regiunea Sumî / Kuleba și Lavrov vor negocia joi în Antalia

LIVE Războiul din Ucraina, ziua 15 Zeci de branduri globale renunță la afacerile din Rusia / Bombardamentele continuă în regiunea Sumî / Kuleba și Lavrov vor negocia joi în Antalia
martie 10
06:48 2022

În cea de-a 15-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, trupele rusești nu au reușit să se impună. Rămași fără case, fără hrană și fără electricitate, ucrainenii își gătesc în aer liber, dar rămân în Ucraina să-și apere țara. Mari producători internaționali au tăiat orice legături cu Rusia, provocând oprirea producției în câteva fabrici pe fondul penuriei de componente. Ambele tabere admit că au înregistrat însemnate pierderi umane, dar cifrele vehiculate sunt dificil de verificat. Joi, în Antalia, ministrii de Externe rus și ucrainean vor începe o serie de negocieri.

ziua 15Foto: Profimedia Images

Cele mai importante evenimente de joi din Ucraina sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

03:00Gigantul minier Rio Tinto taie legăturile cu Rusia. Un purtător de cuvânt al companiei anglo-australiene a declarat pentru Reuters că este „în proces de încetare a tuturor relațiilor comerciale pe care le are cu Rusia”.

02:30Estimarea oficială a SUA pentru numărul de ruși uciși în primele două săptămâni de război este de aproximativ 5.000 – 6.000, potrivit CBS News. Numărul răniților ar fi între 15.000 și 18.000.

02:00Avioane de război rusești au bombardat orașul Okhtyrka, din nord-estul regiunii Sumî, a declarat un oficial local, citat de BBC. Șeful administrației regionale de stat, Dmytro Zhyvytsky, spune că zone rezidențiale și o conductă de gaz au fost lovite joi după miezul nopții.

01:48Putin mizează pe faptul că Occidentul este prea decadent ca să-și poată apăra principiile – The Guardian

01:24PE cere interzicerea „pașapoartelor de aur” și norme pentru „vizele de aur”. Scopul este de a limita accesul la „pașapoarte de aur” pentru cetățenii ruși bogați care au legături cu guvernul.

01:14Ajutoare financiare pentru Ucraina: FMI, ajutor de urgență de 1,4 miliarde de dolari / SUA vrea să ofere 14 miliarde de dolari.

Aleșii Camerei Reprezentanților a SUA vor vota miercuri seară un ajutor imens de aproape 14 miliarde de dolari pentru criza din Ucraina, care include o componentă economică și umanitară, dar și arme și muniție.

00:58Spital de pediatrie bombardat în Ucraina: Volodimir Zelenski denunță o „crimă de război”.

00:50Un nou atac aerian asupra orașului Jîtomir: O centrală termică și o clădire civilă, ar fi fost lovite.

00:23VIDEO Cum dezamorsează ucrainenii o bombă neexplodată.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul