Criteriul National

LiveScore CFR Cluj vs FCSB 0-0 (Rep. I) – Fotbal

LiveScore CFR Cluj vs FCSB 0-0 (Rep. I) – Fotbal
decembrie 13
22:06 2020
‘2 O primă fază controversată: mingea îl lovește în mână pe Camora, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Meciul a început.

Cu șapte victorii consecutive în campionat, FCSB are un final de an în care se duelează cu contracanditatele la titlul din Liga 1. Primul examen, la Cluj, contra campioanei CFR. Meciul dintre CFR și FCSB din etapa a XIII-a este LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Telekom și LookTV.

Ultima înfrângere în Liga 1 pentru FCSB datează din septembrie, de pe 27 mai precis, atunci când formația lui Toni Petrea a pierdut, scor 2-5, pe terenul celor de la Poli Iași.

Situația din clasament: FCSB este lider, cu 30 de puncte, în timp ce gazdele se află pe 3, cu 24 de puncte.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Deac, Soares, Djokovic – Joca, Rondon, Costache. Antrenor: Edward Iordănescu

Rezerve: Sandomierski, Manea, Latovlevici, Hoban, Itu, Pereira, Chipciu, Păun, Vojtus

FCSB: Vlad – Crețu, Miron, I. Cristea, Briceag – Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru – Moruțan, Man, Oct. Popescu. Antrenor: Toni Petrea

Rezerve: Straton, Simion, Fl. Coman, Buziuc, Dumitru, Perianu, Oaidă, Pantea, Cană

Clasament:

1 FCSB 30 puncte

2 CS U Craiova 28

3 CFR Cluj 24

4 Sepsi 23 (14-6)

5 Academica Clinceni 23 (15-9)

6 Viitorul Constanța 17 etc.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul