Criteriul National

LiveText Simona Halep – Danka Kovinic, în turul trei de la Australian Open / Meciul nu e transmis la tv, el poate fi văzut doar pe Eurosport Player – Tenis

LiveText Simona Halep – Danka Kovinic, în turul trei de la Australian Open / Meciul nu e transmis la tv, el poate fi văzut doar pe Eurosport Player – Tenis
ianuarie 22
05:32 2022

Simona Halep a fost din nou aproape de un duel cu Emma Răducanu, dar și de această dată întâlnirea s-a amânat. Danka Kovinic (98 WTA) a produs surpriza și a eliminat-o pe britanică, iar sportiva din Muntenegru i-a pus gând rău și Simonei. Partida din turul al treilea de la Australian Open 2022 este LiveText pe HotNews.ro.

IMPORTANT de știut: Partida nu este transmisă pe Eurosport, ea putând fi urmărită în direct doar pe platforma Eurosport Player (contra cost).


Simona Halep – Danka Kovinic 6-2, 3-1 în turul trei de la Australian Open 2022


Simona continuă să pună presiune mare de la retur: lovește mingea din urcare, iar Danka nu are timp de reacție. Kovinic găsește puterea să revină de la 0-30. S-a apărat inclusiv cu mingi înalte. O serie de erori de ambele părți, iar gameul intră-n prelungiri. Danka încearcă să atace pe partea mai înaltă a fileului, dar mingea rămâne în plasă. Halep ratează mingea de break: a trimis prea lung cu forehandul.

3:1 Simona joacă un pic mai scurt, iar Danka nu ezită și face pasul în teren. Kovinic pune totul pe arma atacului. Este un game modest făcut de Halep: este pasată după ce a venit neinspirat la plasă. Jucătoarea din Muntenegru are o minge de break. A lobat-o minunat pe Halep. Simona trimite pe corpul adversarei, iar Danka nu are timp să-și facă mișcarea pentru a returna în teren. Până la urmă, Simona iese cu bine dintr-un game nu tocmai fantastic. Ea conduce acum cu 3-1 în setul al doilea. Toni Iuruc are mari emoții în tribună, mai mari decât Simona pe teren…

2:1 Simona are răbdare de pe linia de fund, iar cea care încearcă o schimbare de direcție este Danka: trimite pe culoarul de dublu. Apar unele nesincronizări de la retur: Simona caută parcă prea mult liniile. Kovinic face o dublă greșeală: prima a ei din acest meci, iar antrenorul sportivei din Muntenegru nu pare foarte încântat de ceea ce vede. Între timp, eleva sa trimite minunat pe contre-pied: defensiva Simonei nu a mai avut răspuns. Kovinic apare pe tabelă în setul al doilea, este 2-1 pentru Halep.

2:0 Simona găsește inspirat o dreaptă inside-in pe contre-pied, îi iese bine jocul în aceste momente. În plus, Danka comite erori destul de mari. O copiază și Simona: eroare de pe mediană. Nu a fost deloc un game ușor, dar până la urmă Simona a găsit modalitatea de a se impune cu toate că primul serviciu nu prea a ajutat-o (a bifat însă un as la 40-30)…

1:0 Setul al doilea a început cu Danka la serviciu. Backhand superb al Simonei în lungul liniei, pare să se simtă foarte bine în aceste momente jucătoarea noastră. De cealaltă parte, Danka pare ușor blocată în fața jocului de regularitate al Simonei. Sunt trei mingi de break. Break la zero reușit de Halep, ea a preluat inițiativa și în al doilea set.

A fost un set controlat fără mari bătăi de cap de către Simona: agresivă de la retur, constantă de pe baseline. Danka a încercat să domine raliurile, dar nu a avut până acum armele necesare pentru acest lucru.

6:2 Danka zâmbește după ce a câștigat un raliu din apropierea fileului. Kovinic a lovit din ce în ce mai tare, tot mai aproape de baseline până când a trimis în aut. Defensiva Simonei a făcut-o să forțeze și să rateze. O eroare neforțată din partea Simonei (15-30). Halep intră în teren și câștigă punctul cu o dreapta inside-out. Dublă greșeală, iar Simona poate fi auzită cum comentează la adresa serviciului său. Halep salvează mingea de break, iar apoi închide setul cu mare siguranță: 6-2 după 29 de minute.

Au trecut 22 de minute, iar Simona este la un singur game distanță de câștigarea primului set.

5:2 Aproape de baseline, Simona domină tot mai mult schimburile: dreapta este inspirată. Este clară intenția sportivei noastre: să lovească mingea din urcare și să domine raliurile. Sunt trei mingi de dublu break pentru Halep (0-40). Da, break alb reușit de Halep, ea conduce acum cu 5-2. Au fost câteva lovituri spectaculoase reușite de Simona în acest game controlat cu autoritate.

4:2 Pe o imagine este arătat Toni Iuruc, soțul Simonei, iar comentatorii americani vorbesc despre faptul că este om de afaceri. Revenind pe teren, Simona găsește superb o dreaptă în cross pe contre-pied. Apoi un forehand minunat în lungul liniei, iar apoi strigă „Da!” și strânge pumnul. Halep închide gameul cu un as.

3:2 Venită spre fileu, Simona închide punctul cu o dreaptă în cross scurt. O serie de erori de ambele părți. Halep câștigă cel mai intens raliu de până acum: reverul a făcut diferența. Sunt încă două mingi de break (15-40). Serviciul nu pare o armă pentru cele două în acest start de meci. Încă un break al jucătoarei noastre, ea conduce acum cu 3-2 în primul set.

2:2 Danka are o dreaptă aspră, deschide bine terenul și profită de o minge mai scurtă a Simonei. Pe un backhand din săritură Simona nu găsește terenul, ceva presiune (0-30). Trei mingi de rebreak: multe erori ale Simonei. Greșeală cu reverul de pe mediană, Halep își cedează serviciul imediat.

2:1 Simona se deplasează foarte bine din defensivă, dar de pe culoarul de dublu nu mai poate returna o minge. Danka variază foarte bine, încearcă să o trimită dintr-o parte în alta pe Halep. Simona găsește foarte bine un backhand în cross scurt: ce execuție! Retur direct câștigător: sunt două mingi de break pentru sportiva noastră. Halep a preluat controlul în raliu, iar breakul a venit firesc.

1:1 Kovinic pune presiune de la retur, dar nu are neapărat și precizie. Stă aproape de linia de fund și vrea să preia controlul în schimburi. Simona servește bine, cu mult kick, iar acest lucru o incomodează pe adversară. Halep restabilește egalitatea.

0:1 Partida a început cu Danka la serviciu. După două servicii foarte bune ale sportivei din Muntenegru vine un prim raliu de pe baseline câștigat de Simona. Game solid făcut de Danka: multă încredere de la lansare.

Încălzirea s-a încheiat, va începe în curând partida de pe John Cain Arena.

Dacă o va învinge pe Kovinic, pentru Simona Halep va urma o partidă contra învingătoarei dintre Alize Cornet (61 WTA) și Tamara Zidansek (favorită 29). Disputa este în direct pe Eurosport 1 în aceste momente.

Meciul Simonei cu Danka are loc în sesiunea de zi de pe „John Cain Arena”.

Cine este Danka Kovinic

Danka are 27 de ani, fiind născută pe 18 noiembrie 1994. Are 1.69 metri și este o jucătoare de mâna dreaptă. A câștigat în total din tenis $2,199,614, iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 46 (pe 22 februarie 2016).

Este antrenată de Nemanja Plavsic și a ajuns în trei finale în carieră: Charleston (2021), Istanbul (2016) și Tianjin (2015). Este de asemenea și o jucătoare de dublu, ea câștigând un turneu: Bad Gastein (2015, alături de Stephanie Vogt) și ajungând în finală la București (2018, alături de Zanevska), Auckland (2016, alături de Barbora Strycova) și Istanbul (2016, alături de Xenia Knoll).

Simona și Danka s-au întâlnit o singură dată, în 2016, la București, iar Halep a avut câștig de cauză, scor 6-4, 6-2 (sferturi).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul