Criteriul National

Living minimalist: 5 aspecte de avut în vedere

Living minimalist: 5 aspecte de avut în vedere
octombrie 22
10:27 2021

Asociat cu sintagma „less is more” și reprezentat de simplitatea liniilor și claritatea formelor, stilul minimalist este unul dintre cele mai populare stiluri de design interior în amenajările prezentului. Minimalismul se remarcă prin spații albe, mobilier modern și absența decorațiunilor într-un număr mare. Lipsa aglomerării spațiului și esențialitatea sunt criterii definitorii ale acestui stil de amenajare. 

Dacă și tu dorești să abordezi stilul minimalist în amenajarea livingului, îți vom sugera în cele ce urmează o listă de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Iată cum amenajezi, în pași succinți, un living minimalist! 

1. Optează pentru un aspect unitar al livingului 

De regulă, un design preponderent alb sau neutru este ideal pentru stilul minimalist. În versiunea sa dogmatică, decorul minimalist presupune o monocromie absolută a pereților, tavanului și pardoselii, contrastul fiind obținut prin accesorii și piese de mobilier. Cea mai exemplară expresie a minimalismului este combinația cromatică de alb și negru. Griul vine în completarea armonioasă a acestei palete cromatice, prin nuanțele sale bogate de gri cenușiu, gri argintiu, gri petrol și altele. 

Desigur, dacă dorești ca livingul tău să fie unul mai vibrant, poți combina albul cu nuanțe intense de verde, albastru sau roșu, însă e de preferat să adaugi accente de culoare doar prin piesele simple de mobilier. 

2. Creează spații deschise

Spațiile deschise sunt unul dintre aspectele primordiale ale stilului minimalist, motiv pentru care e necesar să renunți la crearea pereților despărțitori în amenajarea livingului. E important să o faci, mai ales dacă aceștia nu au un rol important în compartimentarea locuinței. O zonă open space, formată din living și bucătărie sau living și hol poate fluidiza traficul, poate facilita interacțiunea socială și poate mări spațiul din punct de vedere vizual.  

3. Mizează pe piese de mobilier multifuncționale

Mobilierul multifuncțional se numără printre cele mai importante aspecte ale minimalismului. Astfel, în amenajarea livingului este important să alegi piese de mobilier cu funcții multiple și să le integrezi strategic, pentru a nu da impresia de spațiu aglomerat. Acest tip de amenajare nu agreează prea multe piese de mici dimensiuni, așa că trebuie să iei în considerare mărimea livingului și să investești într-o mobilă care să umple armonios spațiul, așa cum sunt canapelele minimaliste în formă de L, comodele cu linii clare sau o bibliotecă simplă. 

4. Asigură lumină naturală 

Pentru a obține o atmosferă cât mai caldă și primitoare în camera de zi, ferestrele se vor transforma în punctul central al încăperii, cu atât mai mult dacă priveliștea este una spectaculoasă. Optează pentru perdele simple și transparente, și draperii din materiale vaporoase, în culori deschise, pentru a permite luminii naturale să inunde încăperea. Stilul minimalist are la bază crearea impresiei de spațiu, motiv pentru care invadarea livingului cu lumină naturală este o idee excelentă. 

5. Păstrează decorațiunile esențiale 

Dacă deja deții unul sau două tablouri minimaliste, nu mai este nevoie să integrezi și alte elemente decorative în amenajarea livingului. Așa cum deja am menționat anterior, pentru acest stil de design interior puțin înseamnă mai mult, ceea ce nu implică umplerea inutilă a spațiului cu decorațiuni. Sunt de preferat câteva elemente de decor mici, care nu fac încăperea să se simtă aglomerată sau o operă de artă în dimensiuni mari, care să aducă personalitate încăperii. 

De asemenea, poți folosi și plante verzi de apartament pe post de elemente decorative, acestea constituind o pată de culoare excelentă și fresh în decorul livingului. 

Chiar dacă, la prima vedere, decorul minimalist pare ușor de obținut, în realitate trebuie să te asiguri că vei obține un spațiu perfect funcțional, care să inspire claritate, calm și ordine. Ține cont de aspectele menționate mai sus cu privire la amenajarea livingului în stil minimalist și cu siguranță vei obține o cameră de zi care să se potrivească întru totul așteptărilor tale. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul