Criteriul National

Liviu și Călin: „Statul suntem noi!”

Liviu și Călin: „Statul suntem noi!”
septembrie 29
10:11 2017

L’Etat, c’est moi.

dragnea-tariceanu

Este celebra propoziție rostită de regele francez Ludovic al XIV-lea, supranumit regele Soare. Afirmația monarhului francez era menită să arate că tot ceea ce se întâmplă în țară se întâmplă cu voia lui și, dacă el hotărăște ceva, este musai să fie pus în practică din secunda următoare. Este o formă de conducere despotică, fără implicarea voinței celorlalți, ci numai a voinței proprii.

La ce asistăm în aceste zile în România în urma deschiderii cutiei Pandorei pe nume Belina? La același tip despotic de conducere. 

Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Sevil Shaiddeh și toți membrii marcanți ai PSD spun în cor: „Statul suntem noi!”. Ca și cum ar fi avut vreo contribuție, fie ea cât de mică, la făurirea acestuia.

Stânga face front comun împotriva justiției, iar ei i se alătură și omul cu fundul în o sută de luntrii, Călin Popescu Tăriceanu. 

Liviu și Călin au pus mâna pe Stat, cu concursul larg al unui sfert dintre votanții României. Pe baza acestui sfert care a ieșit la vot și a votat așa cum l-a dus capul, cei doi au impresia că România este feuda lor și pot face tot ce vor.

„Să urle ambasadele, să urle toți, noi nu le vom lăsa pe mâna Parchetului pe Sevil și Plumb!”, strigă în cor cei doi șefi de partide. Sau cu alte cuvinte „Statul suntem noi!”.

Nu. Nu sunteți voi, nestimabililor! Statul român este alcătuit de cei care au făcut ceva pentru existența lui. De morții de la Rahova, Grivița, Smârdan și Vidin, de morții de la Turtucaia, de pe arcul carpatic, de la Mărășești, Mărăști, Oituz, de cei decedați la Cotul Donului, în Basarabia, Ucraina, Ungaria, Germania, de cei care au murit și care au fost închiși politic în pușcăriile comuniste, de eroii din decembrie 1989 și de cei din Piața Universității anului 1990.

Aceia sunt cu toții Statul român! Voi sunteți niște lepre, niște parveniți ai istoriei, ai vremurilor, al căror loc este în spatele gratiilor.

Statul suntem noi, cei mulți și proști, și nu tagma jefuitorilor aciuată vremelnic în fruntea țării!

Sursa foto : Arhiva personala a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo