Criteriul National

Liviu și Călin: „Statul suntem noi!”

Liviu și Călin: „Statul suntem noi!”
septembrie 29
10:11 2017

L’Etat, c’est moi.

dragnea-tariceanu

Este celebra propoziție rostită de regele francez Ludovic al XIV-lea, supranumit regele Soare. Afirmația monarhului francez era menită să arate că tot ceea ce se întâmplă în țară se întâmplă cu voia lui și, dacă el hotărăște ceva, este musai să fie pus în practică din secunda următoare. Este o formă de conducere despotică, fără implicarea voinței celorlalți, ci numai a voinței proprii.

La ce asistăm în aceste zile în România în urma deschiderii cutiei Pandorei pe nume Belina? La același tip despotic de conducere. 

Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Sevil Shaiddeh și toți membrii marcanți ai PSD spun în cor: „Statul suntem noi!”. Ca și cum ar fi avut vreo contribuție, fie ea cât de mică, la făurirea acestuia.

Stânga face front comun împotriva justiției, iar ei i se alătură și omul cu fundul în o sută de luntrii, Călin Popescu Tăriceanu. 

Liviu și Călin au pus mâna pe Stat, cu concursul larg al unui sfert dintre votanții României. Pe baza acestui sfert care a ieșit la vot și a votat așa cum l-a dus capul, cei doi au impresia că România este feuda lor și pot face tot ce vor.

„Să urle ambasadele, să urle toți, noi nu le vom lăsa pe mâna Parchetului pe Sevil și Plumb!”, strigă în cor cei doi șefi de partide. Sau cu alte cuvinte „Statul suntem noi!”.

Nu. Nu sunteți voi, nestimabililor! Statul român este alcătuit de cei care au făcut ceva pentru existența lui. De morții de la Rahova, Grivița, Smârdan și Vidin, de morții de la Turtucaia, de pe arcul carpatic, de la Mărășești, Mărăști, Oituz, de cei decedați la Cotul Donului, în Basarabia, Ucraina, Ungaria, Germania, de cei care au murit și care au fost închiși politic în pușcăriile comuniste, de eroii din decembrie 1989 și de cei din Piața Universității anului 1990.

Aceia sunt cu toții Statul român! Voi sunteți niște lepre, niște parveniți ai istoriei, ai vremurilor, al căror loc este în spatele gratiilor.

Statul suntem noi, cei mulți și proști, și nu tagma jefuitorilor aciuată vremelnic în fruntea țării!

Sursa foto : Arhiva personala a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo