Criteriul National

Locul nostru în viitoarea Uniunea Europeană

Locul nostru în viitoarea Uniunea Europeană
februarie 13
12:12 2017
      Dincolo de Strada mea …

ziua-ue

   Dezbaterile din mass-media și adunările publice din ultima vreme din orașele țării, îmi dau sentimentul că se vrea că , în mintea noastră, România să fie considerată „Buricul Pământului „, adică tot ce-i dincolo de ecranul televizorului de stradă  să nu ne privească, pentru că nu ne afectează. În acest perimetru- delimitat de ecran și stradă-  vom avea de „Toate” , iar a privi peste gard ( a se citi granița) ar fi o greșeală.
   ” Lupta internă „ ale căror obiective nu au fost nici formulate clar și precis – (nici asumate expres ) – ține de un aspect al vieții noastre publice , de care trebuie să se țină cont, însă ruperea cetățeanului obișnuit, dar mai ales a guvernanților,  de contextul european al vieții noastre economice, sociale , de securitate și de aspectele terorismului, este o eroare gravă de comunicare.
 
   Ce știu cei 600 000 de participanți ( cifra neoficială) la manifestările pașnice din strada , despre Viitorul Uniunii Europene ? 
Dar despre Foaia de parcurs de la Bratislava a Consiliului European și a Consiliului Uniunii Europene ( șefi de stat și de guverne) ?
 
N-am citit sș nici n-am auzit vreo „dezbatere pregătitoare” pentru ceea ce urmează . Formatorii de opinie n-au trecut dincolo de Strada Mare, ca și cum România nu ar face parte din Uniunea Europeană.
   E locul și momentul sa nu mai violentăm REALITĂȚILE !
De spunem sau nu spunem ceea ce trebuie să se întâmple privitor la Uniunea Europeană, se va întâmpla !
 
  Există un PROGRAM riguros de transformare a Uniunii Europene, cu implicații serioase asupra vieții fiecăruia dintre noi.
Acțiunile din Declarația și Foaia de parcurs de la Bratislava sunt în plină desdășurare și vor avea ca un prim moment de evaluare Întâlnirea șefilor de stat și de guvern de la Roma, 25 martie 2017.
 
    Fac apel la Președintie și la Ministerul Afacerilor Externe să comunice într-un limbaj clar și onest cu cetățenii și „să dezvăluie ” care sunt așteptările României și a oamenilor în urma schimbărilor radicale ce vor avea loc în cadrul Proiectului european.
  Noi suntem în Europa Unită și vrem să rămânem acolo cu toate drepturile și obligațiile cetățeanului european.
 images
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro