Criteriul National

Locul nostru în viitoarea Uniunea Europeană

Locul nostru în viitoarea Uniunea Europeană
februarie 13
12:12 2017
      Dincolo de Strada mea …

ziua-ue

   Dezbaterile din mass-media și adunările publice din ultima vreme din orașele țării, îmi dau sentimentul că se vrea că , în mintea noastră, România să fie considerată „Buricul Pământului „, adică tot ce-i dincolo de ecranul televizorului de stradă  să nu ne privească, pentru că nu ne afectează. În acest perimetru- delimitat de ecran și stradă-  vom avea de „Toate” , iar a privi peste gard ( a se citi granița) ar fi o greșeală.
   ” Lupta internă „ ale căror obiective nu au fost nici formulate clar și precis – (nici asumate expres ) – ține de un aspect al vieții noastre publice , de care trebuie să se țină cont, însă ruperea cetățeanului obișnuit, dar mai ales a guvernanților,  de contextul european al vieții noastre economice, sociale , de securitate și de aspectele terorismului, este o eroare gravă de comunicare.
 
   Ce știu cei 600 000 de participanți ( cifra neoficială) la manifestările pașnice din strada , despre Viitorul Uniunii Europene ? 
Dar despre Foaia de parcurs de la Bratislava a Consiliului European și a Consiliului Uniunii Europene ( șefi de stat și de guverne) ?
 
N-am citit sș nici n-am auzit vreo „dezbatere pregătitoare” pentru ceea ce urmează . Formatorii de opinie n-au trecut dincolo de Strada Mare, ca și cum România nu ar face parte din Uniunea Europeană.
   E locul și momentul sa nu mai violentăm REALITĂȚILE !
De spunem sau nu spunem ceea ce trebuie să se întâmple privitor la Uniunea Europeană, se va întâmpla !
 
  Există un PROGRAM riguros de transformare a Uniunii Europene, cu implicații serioase asupra vieții fiecăruia dintre noi.
Acțiunile din Declarația și Foaia de parcurs de la Bratislava sunt în plină desdășurare și vor avea ca un prim moment de evaluare Întâlnirea șefilor de stat și de guvern de la Roma, 25 martie 2017.
 
    Fac apel la Președintie și la Ministerul Afacerilor Externe să comunice într-un limbaj clar și onest cu cetățenii și „să dezvăluie ” care sunt așteptările României și a oamenilor în urma schimbărilor radicale ce vor avea loc în cadrul Proiectului european.
  Noi suntem în Europa Unită și vrem să rămânem acolo cu toate drepturile și obligațiile cetățeanului european.
 images
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo