Criteriul National

Locul nostru în viitoarea Uniunea Europeană

Locul nostru în viitoarea Uniunea Europeană
februarie 13
12:12 2017
      Dincolo de Strada mea …

ziua-ue

   Dezbaterile din mass-media și adunările publice din ultima vreme din orașele țării, îmi dau sentimentul că se vrea că , în mintea noastră, România să fie considerată „Buricul Pământului „, adică tot ce-i dincolo de ecranul televizorului de stradă  să nu ne privească, pentru că nu ne afectează. În acest perimetru- delimitat de ecran și stradă-  vom avea de „Toate” , iar a privi peste gard ( a se citi granița) ar fi o greșeală.
   ” Lupta internă „ ale căror obiective nu au fost nici formulate clar și precis – (nici asumate expres ) – ține de un aspect al vieții noastre publice , de care trebuie să se țină cont, însă ruperea cetățeanului obișnuit, dar mai ales a guvernanților,  de contextul european al vieții noastre economice, sociale , de securitate și de aspectele terorismului, este o eroare gravă de comunicare.
 
   Ce știu cei 600 000 de participanți ( cifra neoficială) la manifestările pașnice din strada , despre Viitorul Uniunii Europene ? 
Dar despre Foaia de parcurs de la Bratislava a Consiliului European și a Consiliului Uniunii Europene ( șefi de stat și de guverne) ?
 
N-am citit sș nici n-am auzit vreo „dezbatere pregătitoare” pentru ceea ce urmează . Formatorii de opinie n-au trecut dincolo de Strada Mare, ca și cum România nu ar face parte din Uniunea Europeană.
   E locul și momentul sa nu mai violentăm REALITĂȚILE !
De spunem sau nu spunem ceea ce trebuie să se întâmple privitor la Uniunea Europeană, se va întâmpla !
 
  Există un PROGRAM riguros de transformare a Uniunii Europene, cu implicații serioase asupra vieții fiecăruia dintre noi.
Acțiunile din Declarația și Foaia de parcurs de la Bratislava sunt în plină desdășurare și vor avea ca un prim moment de evaluare Întâlnirea șefilor de stat și de guvern de la Roma, 25 martie 2017.
 
    Fac apel la Președintie și la Ministerul Afacerilor Externe să comunice într-un limbaj clar și onest cu cetățenii și „să dezvăluie ” care sunt așteptările României și a oamenilor în urma schimbărilor radicale ce vor avea loc în cadrul Proiectului european.
  Noi suntem în Europa Unită și vrem să rămânem acolo cu toate drepturile și obligațiile cetățeanului european.
 images
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro