Criteriul National

Locuri de muncă unde poți câștiga mulți bani, fără să ai nevoie de o diplomă universitară

Locuri de muncă unde poți câștiga mulți bani, fără să ai nevoie de o diplomă universitară
decembrie 16
18:01 2021

O diplomă universitară nu este neapărat cheia spre un loc de muncă foarte bine plătit. Sunt domenii și joburi care oferă câștiguri substanțiale și un un curs de formare profesională este tot ce îți trebuie. Mai mult, în unele cazuri nu este nevoie nici măcar de atât.
Joburi unde poți obține un salariu mare, fără să ai nevoie de o facultate
Câștigurile salariale și stabilitatea sunt două dintre cele mai căutate caracteristici ale unui loc de muncă, iar mulți oameni sunt îngrijorați cu privire la viitorul post-pandemie al pieței muncii. Cu toate acestea, încă există joburi undele poți găsi pe amândouă, chiar și fără să treci printr-o facultate. Iată unele dintre ele:
Controlor de trafic aerian: sunt responsabili de dirijarea traficului de aeronave în spațiul aerian și aeroporturi. Aceste slujbe lor sunt cu adevărat stresante, așa că dacă vrei să accesezi un post, trebuie să știi să ții nervii sub control la presiune. Salariile sunt la înălțime și ele, dar trebuie să treci de concurs destul de dificil pentru a obține postul și de un training intens.
Pompier utilitar: sunt acei oameni care lucrează la înălțime, curățând sau pictând fațadele unor clădiri, de exemplu. Trebuie să îți placă adrenalina și să nu ai rău de înălțime. Câștigurile sunt și ele ridicate.
Programator: da, nu este neapărat necesar să urmezi cursurile unei facultăți pentru a spera la acest job. Este unul foarte bine plătit, iar, dacă îți plac calculatoarele și te pricepi în ceea ce le privește, poți să urmezi un curs în acest sens. Eforturile îți vor fi răsplătite cu o remunerație generoasă.
Tehnician dentar: acest post presupune realizarea matritelor, aparatelor și implanturilor necesare medicilor stomatologi pentru pacienți. Nu ai nevoie decât de un curs de formare profesională și de ceva îndemânare. Salariile sunt frumoase, iar mediul de lucru este unul lipsit de stres și presiune.
Model videochat. Este unul dintre joburile foarte bine plătite, unde ai mereu parte de sprijin și susținere din partea studioului, doar starea de spirit îți influențează munca și, totodată, câștigurile. Mai mult, la RichGirls-Studio.ro ai parte de sprijin, training și susținere la început de drum, iar tot ce ți se cere este să vorbești limba engleză. Încearcă videochatul în București și uită de problemele financiare.
Specialist SEO: creșterea internetului, a afacerilor digitale și media online a crescut dramatic cererea pentru aceste locuri de muncă. Este suficient să urmezi un curs de SEO sau SEM (disponibil la un preț accesibil) și să-ți cauți de lucru, fie ca angajat, fie ca freelance. Trebuie să deții un vocabular dezvoltat și să fii prieten bun cu gramatica, dar nu ai nevoie de o diplomă universitară. În plus, poți să faci acest job și part time, obținând câștiguri suplimentare în timpul liber.
Antreprenor. Steve Jobs, Bill Gates, Amancio Ortega… Exemplele marilor antreprenori care și-au părăsit cariera sau nu au ajuns deloc la facultate sunt multe. Tot ce trebuie să faci este să ai o idee bună și să o dezvolți.
Nu toate locurile de muncă care îți pot aduce câștiguri substanțiale și siguranță cer să ai o diplomă universitară. Tot ce trebuie să faci este să orientezi către ce ți-ar plăcea să faci și să te îndrepți în acea direcție.
Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul