Criteriul National

Londra și UE vor discuta luni despre „formatul” negocierilor post-Brexit – International

Londra și UE vor discuta luni despre „formatul” negocierilor post-Brexit – International
octombrie 16
23:59 2020

Negociatorii UE și ai Marii Britanii pentru relația comercială post-Brexit au fost de acord să discute luni „formatul” negocierilor blocate în prezent, ceea ce l-a determinat pe Boris Johnson să fluture amenințarea „fără acord”, a anunțat vineri Comisia Europeană, potrivit AFP.

„Michel Barnier a ținut astăzi o videoconferință cu omologul său britanic David Frost pentru a discuta negocierile de săptămâna viitoare. Cei doi negociatori șefi au fost de acord să discute luni pentru a discuta formatul acestornegocieri”, a anunțat pe Twitter un purtător de cuvânt al executivului european.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că Regatul Unit este pregătit să părăsească negocierile privind un acord comercial post-Brexit dacă Uniunea Europeană nu își va schimba semnificativ abordarea, relatează Euronews.

Într-un mesaj video adresat liderilor ce participă la summitul Consiliului European de la Bruxelles, Johnson a declarat că Regatul Unit este dispus să accepte o ieșire din blocul comunitar fără niciun acord comercial până la sfârșitul anului dacă UE nu îi va oferi Marii Britanii o înțelegere pe modelul celei avute cu Canada.

„Bineînțeles, suntem dispuși să discutăm aspectele practice cu prietenii noștri acolo unde progrese semnificative au fost deja făcute, în probleme precum asistența socială, sectorul aviatic, cooperarea nucleară și așa mai departe”, a anunțat Johnson.

„Dar, oricare ar fi motivul, este clar din acest summit că, după 45 de ani de apartenență [a Regatului Unit la UE], nu există disponibilitate, dacă nu va avea loc o schimbare fundamentală a abordării, de a oferi acestei țări aceleași condiții ca și Canadei”.

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut joi lui Johnson să rămână la masa negocierilor, afirmând că ambele părți trebuie să găsească un teren comun. Downing Street a dat de înțeles însă că Regatul Unit se va retrage din negocieri dacă un acord nu va fi convenit până în acest weekend.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul