Criteriul National

Lucrător CJC persiflează voluntariatul / Și intelectualii plâng cateodată, dar nu ajută pe nimenea…

Lucrător CJC persiflează voluntariatul / Și intelectualii plâng cateodată, dar nu ajută pe nimenea…
octombrie 05
18:58 2017

imag articol_1

preludiu

nu era suficient ca-s omul lui Soros, sau protestar mascarici, nu nenica, sunt si individualist feroce ?! altruist nu sunt pentru altii, ci pentru mine, mi se explica mai nou. Mai tocam si altii din randul comunitatii, sau a functionarilor fara rang si apartenenta politica pentru ca si pe baricada civica este putreda treaba rau de tot din pacate as crede… In ultima vreme, mai scriam eu acilea, s-au vorbit parca si apropiati si mai putin apropiati sa arunce cu rosii si scuipici in mine de am ajuns sa merg cu umbrela deschisa si cand este soare afara. Am enuntat recent pe pagina mea fb ca o fosta si cu doi „pretenari” de-ai mei hormoneau ceva misterios, fapt recunoscut voalat de dansa si apoi de cei doi prin reactia lor nervoasa sau calomnioasa vis-a-vis de suspicinile mele. Eu baiat de treaba le-am scris email in acelasi timp prin care le faceam lipeala doi cate doi – detalii. Pai daca ei isi doresc sa hormoneasca ceva, si eu vad ca nu au curaj sa dea curs dorintelor, am zis sa-i ajut putin cu comunicarea. Pe fakebook s-au gasit ei imediat, dar le-am dat eu in plus si emailuri, telefoane si alte detalii ca sa mearga treaba nenica, tot traim in era tehnologica. Ideea este una simpla pana la urma, si asa este lumea asta din totdeauna probabil, nu am facut eu nici o mare descoperire, oamenii deceptionati pierd controlul, multi dintre ei, si se urca cu bocancii pe intimitatea altora in cautarea alinarii, iar cei raniti fac acelasi lucru de mult ori la randul lor din pacate. Pe langa ei sunt si multi altii echililibrati emotional, dar tot mai izolati parca.

veleleu ce taraboi, dai intr-unul tipa doi

protagonistul de astazi, dl Cruceru Viorel, lucrator CJC, pretenar digital fakebook, simtind un moment sensibil pentru mine probabil, afectat el pe undeva si de faptul ca tocmai ce ii sifonasem fusta prietenului lui artist intr-un articol pentru ca ma daduse in judecata-online (detalii) tot la prietenii lui adevarati ?! adica si la dansul, la dl Cruceru, pentru ca asa ne-am si cunoscut – artistul friend comun, am mers la restaurant la invitatia lor sa halim, nu la o actiune de binefacere sau la alergare pe plaja. Dl Cruceru, obsevand acum in plus la textul cu hormoneala si exprimarea mea pe alocuri in germana (noua cetatenie a prietenului artist al dansului), s-a aprins probabil si a incept sa comenteze el prieteneste chipurile spunand ca hormoneala prietenilor mei pe la spate sau prin fata este un ton muzical ?!?! multumit apoi „parinteste” ca totul s-a incheiat cu bine. I-am replicat ca „bine” se termina tot timpul atunci cand esti altruist (subinteles faptul ca eu „binevoitor” inlesneam comunicarea prietenilor hormonati). Imi raspunde imediat persiflant, dar nu la textul meu, ci pe pagina dansului, cu litere de-o schioapa, ca sa vada si freund-ul din Deuthscland probabil ce intelept este dansul si cum stie el sa ia la misto altruistii: „ Am cunoscut un om de un altruism feroce! …altruist cu sine” si imi scrie repede repede mesaj privat ca nu are nici o legatura postarea dansului cu dialogul de pe pagina mea… si uite asa nasul ii crestea… Pfiuuu ce scoala de partid se face inca la CJC probabil. De aici doar un pas pana la un siropos balci. Dar ce sa vezi la dl angajat al Consiliului Judetean… Surpriza! Doar o postare mai sus pe pagina mea prezentam imagini cu frumosul Parc National Hagieni in care nu exista trasee, indicatoare, si nici un fel de alta amenajare. Sa-l intereseze pe dansul aceasta problema in judet, neeehhh, avea alta treaba mai importanta, sa persifleze altruistii. Asa cum in ajutorul „freund-ului” Kunstelrica sarise dna Filip care ma numise deja „cacacios” si ma dadea in judecata pentru asta?! iata ca si dl Cruceru a prieteni destoinici pregatiti sa intre cu bocancii in disctutii online si sa injure ca la usa cortului – detalii – „spune-mi ce prieteni ai, ca sa-ti spun cine esti!”

si intelectualii plang cateodata, nu-i aaaasa?…
dar nu ajuta pe nimeneaaaa

Am cautat pe goagal repede, dansul daca este angajat la CJC, am zis ca o fi un miracol omul prin intelepciunea lui. La cata saracie este in judet si la cate probleme de conservare a traditiilor exista, am zis: Gata! omult acesta curajos si intelept a pornit sigur proiecte in judet ca: muzeul satului dobrogea, educatie sexuala in scoli, antreprenoriat in agricultura, infrastructura rutiera si utilitara, etc…  goagal-goagal, dar muuucles. O singura data am vorbit cu dl Cruceru, prin intermediul prietenului Kuenslerica cu fusta sifonata. Mi s-a parut o persoana care are notiuni bune de istorie, poate este speciliatea dansului sau este o pasiune, este de apreciat totusi acest fapt, dar din pacate lectura nu ajuta pe toata lumea sa-si subtieze soriciul. Stiu foarte multi intelectuali, majoritatea poate, care se scobesc in buric si se uita la stiri cum mor copii de foame in sate chiar apropiate de ei sau chiar in orasul lor unde exista cel putin sediu Crucea Rosie, dar nu afla toata viata lor, iar daca afla ii doare in alta gaurica decat buricul pe cei mai multi dintre ei. Agora lor este amenajata la supermarket si la mall. Mai jos, reiterare foto a textului-balci siropos alaturi de dl angajat CJC. Ca si in cazul ultimelor texte (12, 3) protagosnitul primeste primul din redactie prezentul articol, daca la celelate trei, liniste totala desi… rating la greu, poate dansul vine totusi cu o abureala cu parfum imbacsit de institutie de stat. Sau poate rafinatii intelectuali reactioneaza: „ceeeehh eu am grija de familieeee, halim calumea, ne uitam la tv, a inceput vocea Romaniei” sau „dar cu ce ma ajuta pe mine nevoiasii” „munceeeeesc mult, in weekend fac cumparaturi, ma odihnesc cu curcanul la cuptor, nu am timp sa mai ajut si pe altii” …

dialog_1

dialog_2

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo