Criteriul National

Lucruri importante despre permisul categoria B

Lucruri importante despre permisul categoria B
decembrie 12
16:32 2021

Permisul de conducere categoria B este cel mai solicitat document, dupa cartea de identitate. Toata lumea vrea sa aiba dreptul de a conduce, deoarece acest drept vine la pachet cu o multime de avantaje: mobilitate, economie de timp, economie de bani, confort, etc.

Daca nu ai inca permis de conducere si vrei sa il obtii insa, trebuie sa stii cateva lucruri importante.

Cand poti deveni elevul unei scoli de soferi?

Conform celor de la Best Drive Brasov, una dintre cele mai mari scoli de soferi din Brasov, viitorii elevi ai scolilor de soferi trebuie sa indeplineasca o serie de reguli:

  • Trebuie sa aiba minim 17 ani si 9 luni impliniti pentru a putea participa la cursuri. Desi cursurile pot fi facute de la aceasta varsta, examenul poate sa fie sustinut doar dupa imprinirea varstei de 18 ani;
  • Trebuie sa elibereze un cazier prin care sa dovedeasca ca nu a fost condamnat pentru infractiuni rutiere;
  • Trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si deopotriva din punct de vedere psihologic. Pentru a conduce pe drumurile publice, este bine sa fii capabil sa reactionezi atunci cand apar diverse probleme.

Ce trebuie sa stii pentru a promova rapid examenul auto?

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este ca scoala de soferi pe care o alegi si deopotriva instructorul, au un foarte mare impact asupra rezultatelor pe care le vei avea. Cauta o scoala cu rata mare de promovabilitate ( Best Drive Brasov are peste 75% pentru categoria B si peste 95% pentru categoria A), cu instructori pregatiti si cu cat mai multe servicii care te pot degreva de pasi birocratici si de alte elemente care pot crea stres.

Daca ai ales scoala de soferi corecta, lucrurile sunt destul de simple. Respecta cativa pasi si vei reusi sa iei examenul din prima:

  • Citeste cu foarte mare atentie legislatia rutiera. Legislatia rutiera acopera toate regulile si legile pe care trebuie sa le respecti. Daca le cunosti, vei evita situatii neplacute si cheltuieli mari;
  • Fa cat mai multe chestionare DRPCIV. Acestea te ajuta sa iti cimentezi informatia citita in legislatie si de asemenea, te ajuta sa te obisnuiesti cu atmosfera de examen. Exista mai multe platforme unde poti rezolva astfel de chestionare. Daca faci cateva in fiecare zi, ai toate sansele sa promovezi partea teoretica;
  • Trateaza cu atentie atat orele de legislatie, cat si orele de condus. In orele de condus vei pune in practica tot ceea ce ai citit si ai invatat din legislatie. In orele de legislatie vei avea la indemana un profesor, pe care poti sa il intrebi orice legat de examen si de reguli.

Regulile sunt cat se poate de simple. Din momentul in care incepi cursurile scolii de soferi pana in momentul in care ajungi la examen ai tot timpul necesar pentru a-ti insusi toate informatiile de care ai nevoie pentru a promova si pentru a te descurca cat mai bine in trafic. Scopul scolii este acela de a aduce pe strazi soferi cat mai responsabili, nu acela de a produce cat mai multi soferi. Tocmai de aceea, asigura-te ca sustii examenul doar in momentul in care esti stapan pe toate cunostiintele pe care trebuie sa le ai.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul