Criteriul National

Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre implantul dentar

Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre implantul dentar
aprilie 06
11:43 2019

Problemele cauzate de pierderea dintilor sunt din ce in ce mai des intalnite. Statisticile sunt extrem de grave, aratand ca nu mai putin de 70% dintre romani au cel putin un dinte lipsa. Este normal, asadar, sa existe posibilitatea implantului dentar oriunde in tara. Gasesti deopotriva implant dentar sector 6 Bucuresti sau implant dentar Motru, stomatologii specializati in implantologie fiind din ce in ce mai numerosi.

In ciuda numarului mare de stomatologi, exista o multime de lucruri pe care nu le stii despre implantul dentar. Iata 6 dintre ele.

1. Se crede ca pacientii cu diabet sau cu parodontoza nu pot sa se bucure de implant. Nimic mai fals! Este adevarat ca procesul poate sa fie ceva mai costisitor si mai de durata, insa implantul poate sa fie pus in aproape orice situatie.

2. Exista varianta unui implant care sa transforme zambetul in 24 de ore. Daca nu ai dinti si vrei sa zambesti perfect maine, o poti face. Exista implanturi care pot fi montate intr-o singura vizita la dentist, chiar si atunci cand estevorba de restructurarea intregii cavitati bucale.

3. Implanturile sunt compatibile cu organismul. Nu exista riscul ca implantul sa nu fie recunoscut de organism. Poate singurul risc pe care il prezinta implantul este acela de a schimba culoarea gingiei, insa si aceasta problema se poate rezolva prin alegerea unui implant din zirconiu, in detrimentul celui din titan.

4. Implantologia nu doare. Foarte multi pacienti se tem de implant, in ideea in care cred ca procesul doare. Din fericire, implantologia nu doare, in conditiile in care toti pacientii sunt sedati inainte de interventie. Este posibil sa apara un disconfort imediat dupa operatie, insa nu este foarte mare si nu este nici de lunga durata.

5. Implantul poate sa fie pus la orice varsta. Nu exista varsta prea inaintata pentru implantul dentar. Chiar si pacientii de peste 70 de ani pot sa se bucure de un zambet perfect si de posibilitatea de a mesteca orice fara probleme, atata vreme cat isi doresc asta.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei