Criteriul National

Lucruri pe care nu le știai despre o plasă umbrire

Lucruri pe care nu le știai despre o plasă umbrire
ianuarie 11
14:17 2021

”Cum să-mi protejez plantele de razele UV și luminozitate solară excesivă?” este întrebarea pe care și-o pune orice cultivator de culturi o dată cu sosirea primăverii. Ei bine, o plasă umbrire este cea mai potrivită achiziție în acest sens. Aceasta este destinată nu numai protejării culturilor de seră, ci și culturilor plantate pe teren deschis.

Plasa umbrire este realizată din fire plate sintetice cu diferite dimensiuni ale ochiurilor. Cu cât plasa este mai densă, cu atât mai multă umbră ține. Capacitatea unei plase de a lăsa lumina solară să pătrundă într-o oarecare măsură pe locul acoperit, se numește grad de umbrire. Materialul din care sunt fabricate plasele este rezistent la radiațiile ultraviolete și la influențele mediului. Principiul funcționalității plasei de umbrire este de a reflecta o parte a razelor solare și de a dispersa o altă parte a acestora, ceea ce face posibilă crearea unui microclimat favorabil pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. De asemenea, datorită grilei de umbrire, este redusă evaporarea umidității, ceea ce înseamnă că plantele se pot uda mai rar.

lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-plasa-umbrire

Prin utilizarea plasei de umbrire, se poate obține o iluminare uniformă a serei. Datorită luminii difuze, culturile se vor dezvolta armonios, primind în mod egal aceeași cantitate de lumină solară. Cultivatorii afirmă că în serele unde se folosește plasa umbrire, culturile de legume dau o recoltă foarte bună! De exemplu, randamentul cultivării roșiilor crește cu 8-9% atunci când se utilizează o plasă umbrire. Acest rezultat se obține prin îmbunătățirea procesului de fotosinteză a plantelor, care absorb lumina difuză.

Cum se instalează o plasă umbrire?

Puteți aranja plasa umbrire atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul serei. Folosirea acesteia în spațiile exterioare va face posibilă nu doar protejarea recoltei de arsurile solare, ci și împotriva grindinei și a vânturilor puternice. Plasa poate fi utilizată atât în ​​sere mici cât și mari, cu absolut orice tip de acoperire: folie de plastic, agrofibre, policarbonat, sticlă.

Gradele de umbrire a plasei:

  • Un grad de umbrire de 45% este cel mai potrivit pentru creșterea și cultivarea pepenilor și castraveților.
  • Gradul de umbrire de 60% este potrivit pentru varză, vinete și roșii.
  • 70% umbrire se utilizează mai mult pentru culturile crescute în spații exterioare, pentru că le protejează de arsuri solare, supraîncălzire, păsări, grindină și alte fenomene ale naturii.
  • O plasă cu 80% grad umbrire este excelentă pentru mascare/acoperire garduri, garaje, terase sau mașini.
  • 85% umbrire se utilizează pentru acoperirea zonelor de odihnă de vară, foișoare.
  • Plasa cu 95% grad umbrire este ideală pentru camuflarea clădirilor, pentru șantiere de construcții, terenuri de tenis și alte spații deschise.

În concluzie, plasa umbrire este utilizată pentru diferite scopuri. Datorită acestui material, veți reuși să vă protejați recolta, să vă acoperiți gardul și să vă protejați de ochii curioși, precum și să vă amenajați un loc minunat de odihnă în curte, unde căldura și soarele nu v-a permis să vă relaxați până acum în zilele toride de vară.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul