Criteriul National

”M-am infectat cu coronavirus în martie, iar după șase luni mă simt tot rău”. Povestea unui tânăr de 27 de ani din Marea Britanie – Coronavirus

”M-am infectat cu coronavirus în martie, iar după șase luni mă simt tot rău”. Povestea unui tânăr de 27 de ani din Marea Britanie – Coronavirus
septembrie 14
03:04 2020
Charlie Russell are 27 de ani și deși au trecut 182 de zile de când s-a infectat cu noul coronavirus nu poate face nimic din ce făcea înainte de Covid-19, relatează The Guardian.

Russell nu mai aleargă 5 kilometri de trei ori pe săptămână, așa cum făcea înainte, nu mai merge în pub, nu mai lucrează și nu simte că se simte mai bine.

”Dacă știam că voi fi așa de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie. Dar tot ce auzeam atunci era că dacă te infectezi și ești tânăr, atunci cel mai probabil nu vei avea simptome deloc. Sau vei fi bolnav câteva săptămâni și asta va fi tot”, a spus Russell.

Cu toate acestea, Russell a suferit de dureri în piept, migrene crunte, dificultăți grave de respirație, amețeli, oboseală, care sunt simptome pe termen lung din cauza coronavirusului.

Un număr record de tineri în vârstă de 20 de ani au fost testați pozitiv la coronavirus, care arată că 3.366 au avut virusul în prima săptămână din septembrie.

Aproximativ 600.000 de oameni suferă de stări de rău după Covid-19, potrivit Tim Spector, profesorul de epidemiologie genetică la Kings College London.

Russel, care este fotograf specializat pe teatru, nu a lucrat de când s-a îmbolnăvit pe 14 martie.

Acesta a fost bolnav două săptămâni, după care s-a simțit mai bine, însă ulterio a experimentat dureri groaznice în piept, ”de parcă cineva stătea pe mine”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul