Criteriul National

Mahării MATEI NICOLAE, CHELARU FLORIN, DAMIAN ADRIAN ȘI ACOLIȚII LOR DIN LA PIOVRA DIN NĂVODARI (continuarea EPISODULUI III)

Mahării MATEI NICOLAE, CHELARU FLORIN, DAMIAN ADRIAN ȘI ACOLIȚII LOR DIN LA PIOVRA DIN NĂVODARI (continuarea EPISODULUI III)
august 29
13:27 2019

Preluare (Incisiv National)
Epopeea blocului din Strada D 7 din Năvodari
Cum precizam anterior, DINU ELENA a mai încheiat un Contract de asociere în participațiune cu SC VIACONSAVIS SRL , str. Teilor, nr. 2, bl. C2, administrator VASILICĂ OCTAV și DUMITRESCU MIHAIL, care a avut la baza Contractul de donație autentificat prin Încheierea nr. 543/11.05.2016 emisă de BNP Paris Lucia, prin care donatoarea DINU ELENA a donat donatarilor:
– SC „VIACONSAVIS” SRL Năvodari, reprezentată de VASILICĂ OCTAV și
– DUMITRESCU EMIL, persoană fizică,
o suprafață indiviză de 100 mp (evaluată la 34.200 euro), corespunzătoare procentului de 9,25% din terenul intravilan în suprafață de 1.081 mp, situat la nr. cadastral 106262.
Cealaltă suprafață indiviză de 981 mp, corespunzătoare procentului de 90,75% din teren, a rămas în proprietatea numitei DINU ELENA.
Pe acest teren din str. D 7 Năvodari, SC VIACONSAVIS a construit un bloc de locuințe în regim de P+3-4E retras, în suprafață construită la sol de 369,72 mp, din care lui DINU ELENA îi reveneau în proprietate – conform cotelor de asociere în participațiune:
– Etajul I compus din șase apartamente de câte două camere fiecare și o garsonieră la nivelul 4 E retras.
Precizăm că locația rezidențială este generoasă, foarte atrăgătoare, cu acces direct din Drumul European E87, la aprox. 300 m de malul Lacului Siutghiol, riverană cu “Ovidius Holiday” și “Zenit Residence”.
Având “ochiul format”, primarul CHELARU FLORIN a văzut imediat oportunitatea unei veroase “afaceri” și și-a trimis ciracii la înaintare, nimeni alții decât acoliții săi DAMIAN ADRIAN și ROȘU MIHAI BOGDAN (administrator al SC HAMM DISTRICT SRL Constanța, care a câștigat contractul de lucrări de taluzare pentru orașul … Năvodari de un miliard lei noi! ). SC HAMM DISTRICT SRL Constanța are că principal obiect de activitate … creșterea porcinelor!!!

Aceștia i-au transmis d-nei. DINU ELENA că trebuie / este obligată că, din proprietățile care i se cuvin din blocul edificat în str. D 7 Năvodari, să-i dea primarului CHELARU FLORIN, cu titlu gratuit, următoarele unități locative:
– 2 (două) dintre apartamentele sale de la etajul 1;
– Garsonieră de la nivelul 3E retras.
Cunoscând puterea și influența Primarului (fost și viceprimar) și fiind la curent cu metodele și mijloacele frauduloase de afaceri din oraș, d-na. DINU ELENA a cedat presiunilor și a procedat așa cum i s-a cerut, conform indicațiilor trasate de cei doi:
– Un apartament i l-a donat, prin contract autentic notarial, lui DAMIAN ADRIAN, care, apoi, l-a pus în posesie pe Primar, probabil cedându-i și proprietatea tot printr-un act fictiv;
– Al doilea apartament și garsoniera le-a transferat în proprietatea lui ROȘU MIHAI BOGDAN, încheindu-se în prealabil un fals Contract de asociere în participațiune din care rezultă, contrar adevărului, că acesta a avut o participație proprie la construirea imobilului, în situația în care toate cheltuielile de construcții au fost suportate de SC „VIACONSAVIS” SRL Năvodari.
D-nei. DINU ELENA i s-a promis că DAMIAN ADRIAN o va despăgubi prin oferirea gratuită a două apartamente ale sale, într-un bloc pe care acesta îl construia în acel moment și nu era dat în folosință.
Niciodată aceste apartamente nu i-au intrat în posesie, cu atât mai puțin în proprietate.
Având în vedere că un apartament are valoarea de vânzare de 65.000 euro, iar garsoniera de 40.000 euro, rezultă că Primarul CHELARU FLORIN a primit o mită de 170.000 euro.
În EPISODUL IV vom face o încadrare juridică preliminară a faptelor, care – la prima vedere – putem afirma, fără teamă de a greși, că sunt:
– Luarea de mită (art. 289 C. Pen.);
– Falsul în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 C. pen.)’
– Uzul de fals (art. 323 C. pen);
– Falsul în declaraţii (art. 326 C. pen.), Înşelăciunea (art. 244, alin. 1);
– Constituirea unui grup infracţional organizat (art. 367, alin. 1).
De acum, nu ne mai surprinde nimic în Năvodari, edilii moștenind corupția și abuzurile unii de la alții (cu pasiv și activ, ca la masa succesorală!).
De exemplu, fostul primar al localităţii Năvodari, NICOLAE MATEI, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa într-un nou dosar penal care durează din 2014. Edilul este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, tentativă la abuz în serviciu, dare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi şi Isidor Gurgu, Corina Eugenia Jianu (judecătoare în instanţele din Constanţa), Victoria Căpăţână, Constantin Florin Idvu, Vasile Alexandru Manu şi firma SC Dormarbib Group SRL.
Primarul NICOLAE MATEI este acuzat că, în perioada 2010 – 2011, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi din dosar, ar fi restituit mai multe terenuri de pe malul Mării Negre, cu încălcarea dispoziţiilor legale. Totodată, edilul este acuzat că i-ar fi acordat judecătoarei Corina Jianu drept mită, un teren de 500 mp, prin intermediul fiicei acesteia.
O altă acuzaţie vizează folosirea Asociaţiei Fotbal Club Săgeata Năvodari drept paravan pentru transmiterea a peste două milioane de lei către societăţi fantomă, sub acoperirea unor operaţiuni comerciale legale, în scopul ascunderii originii ilicite a sumelor respective.
Dosarul de corupție se află pe rolul Curții de Apel București și are nr. 3743/2/2015 (2246/2015), cu un nou termen de judecată pe 06.09.2019.
Vom fi pe fază! (Gabriela Muntean)

Articolul Mahării MATEI NICOLAE, CHELARU FLORIN, DAMIAN ADRIAN ȘI ACOLIȚII LOR DIN LA PIOVRA DIN NĂVODARI (continuarea EPISODULUI III) apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei