Criteriul National

MAI ESTE TAPETUL LA MODA?

MAI ESTE TAPETUL LA MODA?
martie 07
13:10 2019

Tapetul este unul dintre elementele decorative care au cazut in disgratie in ultimii ani. Dupa ce a dominat trendurile de amenajari interioare in anii ’70, ’80 si ’90, tapetul a devenit acel obiect de decor caracteristic caselor parintilor si bunicilor nostri. Nu era interesant, nu era contemporan, nu era sic – cu alte cuvinte era demodat.

Insa in 2018, ceva s-a schimbat. Tapetul a trecut printr-un proces de renastere; tapetul cu imprimeu tropical a fost vedeta anului 2018 pe Instagram si Pinterest, fiind un trend bine stabilit pentru interioarele stilate. Asadar, tapetul cu imprimeu curajos a intrat in topul trendurilor pentru amenajari interioare in acest an.

Tapetul cu imprimeu indraznet include imprimeul tropical si cateva alte imprimeuri ce au facut istorie: florile (atat abstracte cat si literale), formele geometrice, modelele cu fructe, dungile, modelul terrazzo si picatelele colorate. Interesul publicului catre imprimeuri atat de diverse demonstreaza ca tapetul va domina amenajarile interioare cel putin pana pe la mijlocul anilor 2020.

Noile modele de tapet sunt foarte cautate si in acest an, de aceea oferta este generoasa si diversa; se pare ca tapetul are toate elementele unui trend ce va domina iar, asa cum a facut-o in trecut.

Desi interesul scazut din ultimii ani pentru tapet a fost intimidant si chiar destabilizator, renasterea lui este primita foarte bine de consumatori. Tapetul cu imprimeuri moderne raspunde nevoii oamenilor de a-si decora peretii cu design-uri unicate si impresionante. Insa cine dispune de timp, precizie si pricepere pentru a petrece ore intregi pictand cu mare atentie desene pe pereti, inhaland aburi de vopsea si stand pe scari? Si cine poate spune ca ii va prefera acelasi model pe pereti multi ani de acum incolo?

Tapetul cu imprimeu modern ne ofera ocazia sa ne bucuram de o estetica frumoasa asortata stilului de viata fiecarei familii. Tapetul este usor de aplicat datorita adezivilor instant si usor de indepartat, ficilitand redecorarile frecvente.

Daca nu stii de unde sa incepi, iti propunem sa iei in considerare nuantele pudrate de roz. Rozul a devenit tot mai popular in ultimii ani, in diferite nuante discrete. Vedetele de anul trecut au fost nuantele de roz somon si milenial, insa anul acest vor domina nuantele de roz pudrat.

Rozul pudrat, discret, este nuanta ideala pentru acasa; este unica fara a domina interiorul si combina cu usurinta alte elemente subtile cum ar fi dungile aurii. Tapetul in nuante de roz pudrat este modern, dragut si stilat fara prea mult efort, ideal pentru interioarele ce nu se tem de putina nota feminina. Este potrivit pentru sufragerii si camerele in care se mananca.

Daca rozul nu este pentru tine, afla ca albastrul marin este nuanta acestui an in materie de decoratiuni interioare, regasindu-se in amenajarea peretilor din ultimii ani. Daca si tu adori adancimea culorii albastre, acum este momentul sa alegi un tapet in nuante de bluemarin caci este foarte la moda in acest an.

Peretii amenajati cu tapet bleumarin sunt eleganti, unici si frumosi, oferind senzatia de intimitate si confort. Pentru a evita senzatia de prea intuneric sau rece, alege tapet albastru cu accente aurii sau in culoarea lemnului pentru a oferi adancime.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei