Criteriul National

Mai mult de o jumătate dintre europeni nu vor călători vara aceasta și ar dori ca frontierele să fie închise – Coronavirus

Mai mult de o jumătate dintre europeni nu vor călători vara aceasta și ar dori ca frontierele să fie închise – Coronavirus
iulie 29
03:46 2020
A fost corect să redeschidem granițele țărilor europene pentru sezonul turistic? Și cât de sigur este să călătorim astăzi în Bătrânul Continent?

În mijlocul unui sezon turistic dominat de temeri din cauza coronavirusului, Euronews, în colaborare cu firma de consultanță Redfield & Wilton Strategies, a pus această întrebare cetățenilor din Italia, Germania, Franța și Spania.

Mai mult de jumătate din populaţia Italiei, 54%, consideră că graniţele dintre ţările UE ar trebui închise.

Opinie împărtăşită atât de spanioli, 57% cât şi de francezi, 63%, cei mai convinşi susţinători ai frontierelor închise. Nu şi de Germania, una dintre ţările care a reuşit să ţină cel mai bine în frâu pandemia şi unde doar 34% dintre germani sunt în favoarea închiderii frontierelor, în timp ce 52% sunt pentru deschidere.

Cu un număr atât de mare de cetăţeni favorabili izolării, nu este de mirare că 43% dintre italieni consideră că pentru turiştii din nordul Europei nu este bine să călătorească în sudul continentului, o zonă considerată mai puţin sigură. Opinie împărtăşită de altfel şi de nemţi, francezi şi spanioli.

Înaintea pandemiei, toţi europenii intenţionau să călătorească în vacanţa de vară, primii dintre toţi fiind italienii: 3 din 4 aveau programată o vacanţă. Numai că pandemia de coronavirus a dejucat planurile, iar astăzi, mai mult de jumătate din europeni nu vor pleca în vacanţă, iar cei care o vor face, vor alege un loc de vilegiatură din propria ţară. Astfel, 51% dintre italieni nu vor pleca nicăieri, 40% îşi vor face o vacanţă în Italia şi doar 9% vor călători în afara ţării.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul