Criteriul National

Maia Sandu: După inaugurare vom organiza vizita președintelui Iohannis la Chișinău. Voi cere UE și României asigurarea cu vaccin antiCovid – Esential

Maia Sandu: După inaugurare vom organiza vizita președintelui Iohannis la Chișinău. Voi cere UE și României asigurarea cu vaccin antiCovid – Esential
noiembrie 25
12:32 2020
Președintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că în pirmele săptămâni de la inaugurare (care ar putea avea loc la sfârștiul lunii decembrie- n.red) va fi organizată vizita la Chișinău a președintelui României Klaus Iohannis. ”În cadrul proiectelor de cooperare cu UE și România voi pune în discuție asigurarea Rep Moldova cu vaccin antiCovid într-un termen cât mai strâns”, a mai spus ea.

Vizita lui Iohannis la Chișinău a fost, de altfel, anunțată de Administrația Prezidențială de la București, imediat după prezentarea rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidențial din Moldova, câștigat de Maia Sandu în fața președintelui pro-rus Igor Dodon. Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victroia în alegeri.

”Situația este urâtă și proastă în mai toate domeniile”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă în care a vorbit despre prioritățile sale după inauguarea.

Printre acestea, politica externă ”pozitivă”, scoaterea țării din izolarea internațională în care a fost plasată de iresponsabilitatea fostei puteri, obținerea de ajutoare pentru depășirea crizei sanitare și economice, dar și combaterea corupție.

”Am început să refacem relațiile cu România și Ucraina. (…) Vreau să transformăm Moldova într-un stat european, să avem relații bune, pragmatice bazate pe respect reciproc atât în vest cât și în est.(..,) În primele săptămâni după inaugurare vom organiza vizita președintelui Klaus Iohannis la Chișinău și o întrevedere cu președintele Zelenski. În perioada următoare mă voi concentra pe obținerea ajutorului pentru depășirea crizei sanitare și economice. În cadrul proiectelor de cooperare cu UE și România voi pune în discuție asigurarea Rep Moldova cu vaccin antiCovid într-un termen cât mai strâns”, a declarat ea.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul