Criteriul National

Maia Sandu, pentru DW: Obiectivul meu ca președinte va fi să scot țara din sărăcie / Am fost profund mișcată de Diaspora – Politic

Maia Sandu, pentru DW: Obiectivul meu ca președinte va fi să scot țara din sărăcie / Am fost profund mișcată de Diaspora – Politic
noiembrie 12
22:03 2020
Duminică se va decide, în al doilea tur de scrutin, cine va fi viitorul președinte al Republicii Moldova. Deutsche Welle a realizat interviuri cu cei doi candidați despre mizele acestor alegeri, amprentele geopolitice, precum și despre schimbările politice care se așteaptă după 15 noiembrie.

”O schimbare importantă și bună este însă faptul că oamenii nu vor accepta de această dată să fie furați. Noi vom proteja votul fiecărui cetățean – votul liber și corect. Oamenii au văzut, după fuga lui Plahotniuc, că puterea e în mâinile lor. Oamenii au înțeles că ei pot schimba politicienii și pot schimba destinul țării lor. În primul tur, două treimi din oameni au arătat clar că vor o schimbare. Vom facem această schimbare împreună pe 15 noiembrie.”, spune Maia Sandu.

Despre o nouă „colaborare” cu socialiștii

  • Nicio colaborare cu socialiştii conduşi de Igor Dodon nu mai este posibilă, spune Maia Sandu. Ei au încălcat toate angajamentele faţă de cetățeni, precum și față de electoratul propriu şi, dacă mai au demnitate, ar trebui să meargă la alegeri anticipate să dea explicații alegătorilor.
  • Dar vedem că în ultima vreme Dodon, care a promis că va dizolva acest Parlament, acum dă înapoi, încercând să încropească o nouă majoritate cu grupul Şor şi fugarii lui Candu. Vom face tot ce ne stă în puteri să curăţăm clasa politică şi eu merg în această campanie cu angajamentul clar să declanşez alegeri anticipate.

Corupție, sărăcie și soluții

  • Parlamentul actual nu mai reprezintă voinţa poporului, cetăţenii trebuie să vină la vot şi să aleagă deputați care să-i reprezinte, să scoată ţara din criza pandemică şi economică.
  • Obiectivul meu ca președinte va fi să scot țara din sărăcie și să întorc autoritățile cu fața la nevoile oamenilor. Voi cere Parlamentului și Guvernului să pună pe agendele lor soluțiile necesare la problemele cu care se confruntă țara. Voi veni cu inițiative legislative și voi merge în Parlament pentru a le promova. Mă voi ghida după un principiu clar – apărarea și reprezentarea cetățenilor.

Divizarea etnică, pro-ruși și pro-europeni

  • Această divizare este una artificială şi este instrumentalizată de politicieni. Văzând că pierde puterea, Dodon a început să recurgă la cea mai mârşavă metodă posibilă de a mobiliza electoratul – promovarea discursului de ură şi instigarea la ură interetnică, răspândind cele mai abjecte minciuni. Este o atitudine total iresponsabilă, care trebuie sancţionată nu doar politic, dar şi penal, deoarece consecinţele unei radicalizări sociale ar putea fi grave. Asemenea indivizi trebuie opriți.

Despre rolul Diasporei

  • Am fost profund mişcaţi de această atitudine responsabilă, care arată cât de tare le pasă conaţionalilor noştri de soarta ţării. Chiar dacă guvernarea de-a lungul ultimilor ani i-a ignorat, i-a blamat şi ostracizat, ei continuă să iubească Moldova şi continuă să o sprijine dezinteresat. Contăm foarte mult pe sprijinul lor în turul decisiv şi suntem siguri că împreună vom învinge!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul