Criteriul National

Mamelucii

februarie 18
22:36 2016

Mamelucii

de Spiridon Bogdan

received_459759267549534

Mă uitam în drum spre casă la un slogan banal. Un candidat la funcția de primar general al Capitalei susține că este nevoie de TRANSPARENȚĂ 100% (corect, în opinia mea), dar mai jos scrie: Bugetul este Public! Adică o banalitate scremută de echipa lui de campanie.
Toată lumea știe că bugetul local este public și mai ales că în ultimii ani bugetele locale au fost postate de autorități pe site-urile lor.
Ceea ce îl interesează pe simplul alegător sau pe cetățeanul de rând este modul în care se face cheltuirea banului public, precum și execuția bugetară. În aceste puncte, este într-adevăr nevoie de TRANSPARENȚĂ 100%, iar acest lucru nu reprezintă o banalitate.
Dar ce să faci când în lupta electorală, profitând de tragedia de la Colectiv, apar toți mamelucii care cred că vor prosti electoratul cu slogane ieftine, cu banalități deșarte sau cu postura lor de superman, James Bond ori erou național.
Dacă o parte din electorat își dorește să voteze drept primar un Superman sau un erou, eu o invit să voteze un pompier, un angajat al ISU, al SMURD sau unul dintre jandarmii care în urmă cu câțiva ani smulgeau din ghearele Siretului învolburat zeci de vieți prinse de urgia inundațiilor. Ăștia sunt eroii și nu mamelucii care s-au cățărat pe valul tragediei Colectiv.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulțumește inspiratului autor pentru acest material ce ni l-a acordat în exclusivitate !

Sursa foto: http://pmb.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo