Criteriul National

Mamelucii

februarie 18
22:36 2016

Mamelucii

de Spiridon Bogdan

received_459759267549534

Mă uitam în drum spre casă la un slogan banal. Un candidat la funcția de primar general al Capitalei susține că este nevoie de TRANSPARENȚĂ 100% (corect, în opinia mea), dar mai jos scrie: Bugetul este Public! Adică o banalitate scremută de echipa lui de campanie.
Toată lumea știe că bugetul local este public și mai ales că în ultimii ani bugetele locale au fost postate de autorități pe site-urile lor.
Ceea ce îl interesează pe simplul alegător sau pe cetățeanul de rând este modul în care se face cheltuirea banului public, precum și execuția bugetară. În aceste puncte, este într-adevăr nevoie de TRANSPARENȚĂ 100%, iar acest lucru nu reprezintă o banalitate.
Dar ce să faci când în lupta electorală, profitând de tragedia de la Colectiv, apar toți mamelucii care cred că vor prosti electoratul cu slogane ieftine, cu banalități deșarte sau cu postura lor de superman, James Bond ori erou național.
Dacă o parte din electorat își dorește să voteze drept primar un Superman sau un erou, eu o invit să voteze un pompier, un angajat al ISU, al SMURD sau unul dintre jandarmii care în urmă cu câțiva ani smulgeau din ghearele Siretului învolburat zeci de vieți prinse de urgia inundațiilor. Ăștia sunt eroii și nu mamelucii care s-au cățărat pe valul tragediei Colectiv.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulțumește inspiratului autor pentru acest material ce ni l-a acordat în exclusivitate !

Sursa foto: http://pmb.ro

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro