Criteriul National

Mangalia se vrea un oraș fără maidanezi

Mangalia se vrea un oraș fără maidanezi
mai 17
12:42 2015
În ultima perioadă, mass-media aduce în prim-plan cazuri tot mai  numeroase în care maidanezii, din diferite orașe ale țării, au fost implicați în atacuri asupra cetățenilor. Situația acestor suflete fără un stăpân al lor, a atins cote alarmante, iar autoritățile ridică de cele mai multe ori din umeri.  Un oraș ce se confruntă cu astfel de situații, este și Mangalia, care încearcă din răsputeri să soluționeze problema.
Șocat de ceea ce se întâmplă în orașul său, ba chiar lăsat fără grai de creșterea numărului de maidanezi pe străzile municipiului, primarul Mangaliei a luat decizia că este timpul să stopeze acest flagel. Autoritățile locale, alături de primarul Cristian Radu au adus în discuție la întrunirile Consiliului Local, că este timpul cosmetizării Mangaliei, mai ales că sezonul estival bate la ușă și turiștii nu sunt dispuși să petreacă un sejur cu maidanezi „all inclusive”. Soluția? „Tărgurile de adopții” pentru cățeii strânși de Serviciul Public Comunitar. Astfel, în fiecare a treia sâmbătă a fiecărei luni, în intervalul orar 9:00 și 12:00 se va desfășura târgul de adopție al câinilor comunitari, intitulat  „Şi eu am adoptat un prieten necuvântător”. Un astfel de eveniment se dorește a fi unul care să adune la un loc iubitorii de animale, care să ofere o nouă șansă patrupedelor și cu această ocazie să fie un model și pentru alte comunități locale ce se confruntă cu asemenea problemă. Toți cei care doresc să participe sunt așteptați în sediul Biobazei Mangalia, din Str. Șerban Cioculescu unde se organizează acest eveniment, după cum însuși primarul Cristian Radu precizează. Și cum o astfel de campanie  trebuie să fie cât mai flexibilă și mai popularizată, Primăria Mangalia a pus la dispoziția doritorilor și un număr de telefon unde se pot cere mai multe informații, sau se pot înscrie doritorii. Se speră ca, la finalul acestui an, numărul de animale fără stăpân din Mangalia să scadă covârșitor, iar pe viitor sa nu mai fie o problemă pentru municipalitate, dar și pentru turiști.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Fara Maidanezi Mangalia
    Fara Maidanezi Mangalia iunie 01, 21:11

    Vinovati sunt si oamenii ca stau si nu ies in strada in fata primariei sa protesteze pentru adunarea maidaenzilor sau demisa primariul . Pai fratilor daca vedeti ca nenorocitii astia nu fac nimic pentru voi si voi stati ca niste prosti atunci va merita soarta .

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo