Criteriul National

Mangalia se vrea un oraș fără maidanezi

Mangalia se vrea un oraș fără maidanezi
mai 17
12:42 2015
În ultima perioadă, mass-media aduce în prim-plan cazuri tot mai  numeroase în care maidanezii, din diferite orașe ale țării, au fost implicați în atacuri asupra cetățenilor. Situația acestor suflete fără un stăpân al lor, a atins cote alarmante, iar autoritățile ridică de cele mai multe ori din umeri.  Un oraș ce se confruntă cu astfel de situații, este și Mangalia, care încearcă din răsputeri să soluționeze problema.
Șocat de ceea ce se întâmplă în orașul său, ba chiar lăsat fără grai de creșterea numărului de maidanezi pe străzile municipiului, primarul Mangaliei a luat decizia că este timpul să stopeze acest flagel. Autoritățile locale, alături de primarul Cristian Radu au adus în discuție la întrunirile Consiliului Local, că este timpul cosmetizării Mangaliei, mai ales că sezonul estival bate la ușă și turiștii nu sunt dispuși să petreacă un sejur cu maidanezi „all inclusive”. Soluția? „Tărgurile de adopții” pentru cățeii strânși de Serviciul Public Comunitar. Astfel, în fiecare a treia sâmbătă a fiecărei luni, în intervalul orar 9:00 și 12:00 se va desfășura târgul de adopție al câinilor comunitari, intitulat  „Şi eu am adoptat un prieten necuvântător”. Un astfel de eveniment se dorește a fi unul care să adune la un loc iubitorii de animale, care să ofere o nouă șansă patrupedelor și cu această ocazie să fie un model și pentru alte comunități locale ce se confruntă cu asemenea problemă. Toți cei care doresc să participe sunt așteptați în sediul Biobazei Mangalia, din Str. Șerban Cioculescu unde se organizează acest eveniment, după cum însuși primarul Cristian Radu precizează. Și cum o astfel de campanie  trebuie să fie cât mai flexibilă și mai popularizată, Primăria Mangalia a pus la dispoziția doritorilor și un număr de telefon unde se pot cere mai multe informații, sau se pot înscrie doritorii. Se speră ca, la finalul acestui an, numărul de animale fără stăpân din Mangalia să scadă covârșitor, iar pe viitor sa nu mai fie o problemă pentru municipalitate, dar și pentru turiști.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Fara Maidanezi Mangalia
    Fara Maidanezi Mangalia iunie 01, 21:11

    Vinovati sunt si oamenii ca stau si nu ies in strada in fata primariei sa protesteze pentru adunarea maidaenzilor sau demisa primariul . Pai fratilor daca vedeti ca nenorocitii astia nu fac nimic pentru voi si voi stati ca niste prosti atunci va merita soarta .

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo