Criteriul National

Mangalia se vrea un oraș fără maidanezi

Mangalia se vrea un oraș fără maidanezi
mai 17
12:42 2015
În ultima perioadă, mass-media aduce în prim-plan cazuri tot mai  numeroase în care maidanezii, din diferite orașe ale țării, au fost implicați în atacuri asupra cetățenilor. Situația acestor suflete fără un stăpân al lor, a atins cote alarmante, iar autoritățile ridică de cele mai multe ori din umeri.  Un oraș ce se confruntă cu astfel de situații, este și Mangalia, care încearcă din răsputeri să soluționeze problema.
Șocat de ceea ce se întâmplă în orașul său, ba chiar lăsat fără grai de creșterea numărului de maidanezi pe străzile municipiului, primarul Mangaliei a luat decizia că este timpul să stopeze acest flagel. Autoritățile locale, alături de primarul Cristian Radu au adus în discuție la întrunirile Consiliului Local, că este timpul cosmetizării Mangaliei, mai ales că sezonul estival bate la ușă și turiștii nu sunt dispuși să petreacă un sejur cu maidanezi „all inclusive”. Soluția? „Tărgurile de adopții” pentru cățeii strânși de Serviciul Public Comunitar. Astfel, în fiecare a treia sâmbătă a fiecărei luni, în intervalul orar 9:00 și 12:00 se va desfășura târgul de adopție al câinilor comunitari, intitulat  „Şi eu am adoptat un prieten necuvântător”. Un astfel de eveniment se dorește a fi unul care să adune la un loc iubitorii de animale, care să ofere o nouă șansă patrupedelor și cu această ocazie să fie un model și pentru alte comunități locale ce se confruntă cu asemenea problemă. Toți cei care doresc să participe sunt așteptați în sediul Biobazei Mangalia, din Str. Șerban Cioculescu unde se organizează acest eveniment, după cum însuși primarul Cristian Radu precizează. Și cum o astfel de campanie  trebuie să fie cât mai flexibilă și mai popularizată, Primăria Mangalia a pus la dispoziția doritorilor și un număr de telefon unde se pot cere mai multe informații, sau se pot înscrie doritorii. Se speră ca, la finalul acestui an, numărul de animale fără stăpân din Mangalia să scadă covârșitor, iar pe viitor sa nu mai fie o problemă pentru municipalitate, dar și pentru turiști.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Fara Maidanezi Mangalia
    Fara Maidanezi Mangalia iunie 01, 21:11

    Vinovati sunt si oamenii ca stau si nu ies in strada in fata primariei sa protesteze pentru adunarea maidaenzilor sau demisa primariul . Pai fratilor daca vedeti ca nenorocitii astia nu fac nimic pentru voi si voi stati ca niste prosti atunci va merita soarta .

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul