Criteriul National

MANIPULARE GROSOLANA-Mall in parc si copii la strans gunoaie!

octombrie 21
21:07 2015

poza

Am vazut in urma cu cateva zile o stire tv care m-a lasat pur si simplu perplex. Domnul Boca Adrian reprezentant al grupului de investitii Nepi care extinde mall-ul din parc si Victor Maxim, cel care a amenajat Biblioteca Colorata din Piata Ovidiu si colaborator mai vechi al Park Mall-ului, ii aduc acum pe cei mici voluntari sa curete gunoaiele din parc. Biblioteca Colorata a fost pretextul publicitatii pentru ca este sufiecient sa fi terminat patru clase ca si sa stii ca hartia (cartile) expusa la aer umed (langa mare) si ultraviolete este grav afectata. Dar unii isi permit sa batjocoreasca cartile primite donatie pentru a iesi in fata cu ceva spectaculos. In Bucuresti spre exemplu a fost amenajata in vara o biblioteca la umbra copacilor in gradina Botanica. Asa da! Parcul ramas nu este altceva decat gradina mall-ului, intre constructie si Parc neexistand nici un gard care sa anunte granita dintre proprietati.

victoras_posnas

Eu ii cunosc personal si pe domnul Boca si pe Victoras si imi sunt simpatici, din pacate au facut o mare gresala manipuland pe cei mici din cadrul clubului Cercetasii Marini sa stranga gunoaiele din parcul pentru care Pomacostul primeste 6 milioane de euro pe an conform site-ului Primariei Constanta ca sa faca curatenie si in el, inainte de a invata poate ca in parc trebuie in primul rand sa faca sport. Eu m-am plimbat regulat in ultima vreme in parc in intervalul 7-9 AM si am observat ca este pustiu. Daca privim un parc chiar si in Bucuresti, sitautia este alta, cat despre vestul european nici nu exista termen de comparatie.
grup_4
Pentru Cercetasii Marini aceasta colaborare este din pacate o pata uleioasa in activitatea lor educativa ecologica
Eu primariei i-am propus o grama de proiecte, ei nu stiu decat carpaceala sa faca din pacate, sau asteapta miloaga proiecte si bani europeni ca in cazul studiului de mobilitate WSP Group care apoi incearca sa obtina si finantare de la banca europeana. Apoi va veni domnul Fagadau si ne spune ca a colaborat cu specialisti straini si mare lucru a realizat  ca si in cazul altor finantari europene. Pe naiba, si cu si fara dl Fagadau&compania, WSP oricum va realiza studii si proiecte pentru oras pentru ca este o politica europeana de a sustine polii de dezvoltare precum Brasovul si Constanta in momentul de fata, mai ales si pentru pozitia noastra strategica militara.
relatare arh Chivu Andrei
sursa foto: cadre stire Dobrogea Tv

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

12 Comments

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo