Criteriul National

MANIPULARE GROSOLANA-Mall in parc si copii la strans gunoaie!

octombrie 21
21:07 2015

poza

Am vazut in urma cu cateva zile o stire tv care m-a lasat pur si simplu perplex. Domnul Boca Adrian reprezentant al grupului de investitii Nepi care extinde mall-ul din parc si Victor Maxim, cel care a amenajat Biblioteca Colorata din Piata Ovidiu si colaborator mai vechi al Park Mall-ului, ii aduc acum pe cei mici voluntari sa curete gunoaiele din parc. Biblioteca Colorata a fost pretextul publicitatii pentru ca este sufiecient sa fi terminat patru clase ca si sa stii ca hartia (cartile) expusa la aer umed (langa mare) si ultraviolete este grav afectata. Dar unii isi permit sa batjocoreasca cartile primite donatie pentru a iesi in fata cu ceva spectaculos. In Bucuresti spre exemplu a fost amenajata in vara o biblioteca la umbra copacilor in gradina Botanica. Asa da! Parcul ramas nu este altceva decat gradina mall-ului, intre constructie si Parc neexistand nici un gard care sa anunte granita dintre proprietati.

victoras_posnas

Eu ii cunosc personal si pe domnul Boca si pe Victoras si imi sunt simpatici, din pacate au facut o mare gresala manipuland pe cei mici din cadrul clubului Cercetasii Marini sa stranga gunoaiele din parcul pentru care Pomacostul primeste 6 milioane de euro pe an conform site-ului Primariei Constanta ca sa faca curatenie si in el, inainte de a invata poate ca in parc trebuie in primul rand sa faca sport. Eu m-am plimbat regulat in ultima vreme in parc in intervalul 7-9 AM si am observat ca este pustiu. Daca privim un parc chiar si in Bucuresti, sitautia este alta, cat despre vestul european nici nu exista termen de comparatie.
grup_4
Pentru Cercetasii Marini aceasta colaborare este din pacate o pata uleioasa in activitatea lor educativa ecologica
Eu primariei i-am propus o grama de proiecte, ei nu stiu decat carpaceala sa faca din pacate, sau asteapta miloaga proiecte si bani europeni ca in cazul studiului de mobilitate WSP Group care apoi incearca sa obtina si finantare de la banca europeana. Apoi va veni domnul Fagadau si ne spune ca a colaborat cu specialisti straini si mare lucru a realizat  ca si in cazul altor finantari europene. Pe naiba, si cu si fara dl Fagadau&compania, WSP oricum va realiza studii si proiecte pentru oras pentru ca este o politica europeana de a sustine polii de dezvoltare precum Brasovul si Constanta in momentul de fata, mai ales si pentru pozitia noastra strategica militara.
relatare arh Chivu Andrei
sursa foto: cadre stire Dobrogea Tv

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

12 Comments

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul