Criteriul National

MANIPULARE GROSOLANA-Mall in parc si copii la strans gunoaie!

octombrie 21
21:07 2015

poza

Am vazut in urma cu cateva zile o stire tv care m-a lasat pur si simplu perplex. Domnul Boca Adrian reprezentant al grupului de investitii Nepi care extinde mall-ul din parc si Victor Maxim, cel care a amenajat Biblioteca Colorata din Piata Ovidiu si colaborator mai vechi al Park Mall-ului, ii aduc acum pe cei mici voluntari sa curete gunoaiele din parc. Biblioteca Colorata a fost pretextul publicitatii pentru ca este sufiecient sa fi terminat patru clase ca si sa stii ca hartia (cartile) expusa la aer umed (langa mare) si ultraviolete este grav afectata. Dar unii isi permit sa batjocoreasca cartile primite donatie pentru a iesi in fata cu ceva spectaculos. In Bucuresti spre exemplu a fost amenajata in vara o biblioteca la umbra copacilor in gradina Botanica. Asa da! Parcul ramas nu este altceva decat gradina mall-ului, intre constructie si Parc neexistand nici un gard care sa anunte granita dintre proprietati.

victoras_posnas

Eu ii cunosc personal si pe domnul Boca si pe Victoras si imi sunt simpatici, din pacate au facut o mare gresala manipuland pe cei mici din cadrul clubului Cercetasii Marini sa stranga gunoaiele din parcul pentru care Pomacostul primeste 6 milioane de euro pe an conform site-ului Primariei Constanta ca sa faca curatenie si in el, inainte de a invata poate ca in parc trebuie in primul rand sa faca sport. Eu m-am plimbat regulat in ultima vreme in parc in intervalul 7-9 AM si am observat ca este pustiu. Daca privim un parc chiar si in Bucuresti, sitautia este alta, cat despre vestul european nici nu exista termen de comparatie.
grup_4
Pentru Cercetasii Marini aceasta colaborare este din pacate o pata uleioasa in activitatea lor educativa ecologica
Eu primariei i-am propus o grama de proiecte, ei nu stiu decat carpaceala sa faca din pacate, sau asteapta miloaga proiecte si bani europeni ca in cazul studiului de mobilitate WSP Group care apoi incearca sa obtina si finantare de la banca europeana. Apoi va veni domnul Fagadau si ne spune ca a colaborat cu specialisti straini si mare lucru a realizat  ca si in cazul altor finantari europene. Pe naiba, si cu si fara dl Fagadau&compania, WSP oricum va realiza studii si proiecte pentru oras pentru ca este o politica europeana de a sustine polii de dezvoltare precum Brasovul si Constanta in momentul de fata, mai ales si pentru pozitia noastra strategica militara.
relatare arh Chivu Andrei
sursa foto: cadre stire Dobrogea Tv

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

12 Comments

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo