Criteriul National

Marea Britanie continuă ofensiva anticreștină prin excluderea imaginii Sfântului Evanghelist Ioan dintr-un loc public!

ianuarie 03
18:22 2016

 

 

Imaginea evanghelistului Ioan, pictată inițial pe unul dintre zidurile gării din localitatea Rochester din Marea Britanie a fost eliminată pe motiv că „ofensează valorile multiculturale”.
New Rochester Image Nov.jpg
Cenzura și ofensiva anti creștină își fac tot mai des simțite prezența. După simbolurile sărbătorii creștine a Crăciunului, interzise în acest an în mai multe țări, un nou episod de cenzură anti creștină a avut loc în Marea Britanie, la Rochester.
Astfel,un artist însărcinat cu supervizarea repictării gării locale din Roechester și-a văzut opera, inspirată de unul din vitraliiile faimoasei catedrale din oraș, cenzurată. Pentru că ar fi „prea creștină”. Imaginea evanghelistului Ioan a dispărut peste noapte după ce autoritățile locale au decis că aceasta afectează sensibilitatea pasagerilor necreștini,notează ediția electronică a Daily Mail.
Imaginea sacră a Sfântului Evanghelist Ioan- aflată pe fațada catderalei din Rochester- poate fi admirată de oricine. Ea a fost reprodusă cu exactitate și pe unul dintre zidurile gării. Și a stat acolo doar câteva săptămâni, până când s-a decis scoaterea ei.
Decizia a stârnit multiple controverse și a indignat-o chiar pe autoarea operei, care provine (culmea !) dintr-o familie musulmană. „Nu cred că este decizia corectă. Ar fi trebuit să ni se permită să putem celebra patrimoniul nostru creștin„, a comentat Katayoun Dowlatshahi, al cărei tată este musulman.
Consternat de această decizie a fost și episcopul de Rochester, James Langstaff și-a amintit că,în urmă cu câteva săptămâni, în Regatul Unit a fost interzis un spot publicitar care cuprindea rugăciunea Tatăl Nostru sub același pretext- pentru a nu-i ofensa pe necreștini.
Sursa foto : http://www.dailymail.co.uk/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo