Criteriul National

Marea Britanie continuă ofensiva anticreștină prin excluderea imaginii Sfântului Evanghelist Ioan dintr-un loc public!

ianuarie 03
18:22 2016

 

 

Imaginea evanghelistului Ioan, pictată inițial pe unul dintre zidurile gării din localitatea Rochester din Marea Britanie a fost eliminată pe motiv că „ofensează valorile multiculturale”.
New Rochester Image Nov.jpg
Cenzura și ofensiva anti creștină își fac tot mai des simțite prezența. După simbolurile sărbătorii creștine a Crăciunului, interzise în acest an în mai multe țări, un nou episod de cenzură anti creștină a avut loc în Marea Britanie, la Rochester.
Astfel,un artist însărcinat cu supervizarea repictării gării locale din Roechester și-a văzut opera, inspirată de unul din vitraliiile faimoasei catedrale din oraș, cenzurată. Pentru că ar fi „prea creștină”. Imaginea evanghelistului Ioan a dispărut peste noapte după ce autoritățile locale au decis că aceasta afectează sensibilitatea pasagerilor necreștini,notează ediția electronică a Daily Mail.
Imaginea sacră a Sfântului Evanghelist Ioan- aflată pe fațada catderalei din Rochester- poate fi admirată de oricine. Ea a fost reprodusă cu exactitate și pe unul dintre zidurile gării. Și a stat acolo doar câteva săptămâni, până când s-a decis scoaterea ei.
Decizia a stârnit multiple controverse și a indignat-o chiar pe autoarea operei, care provine (culmea !) dintr-o familie musulmană. „Nu cred că este decizia corectă. Ar fi trebuit să ni se permită să putem celebra patrimoniul nostru creștin„, a comentat Katayoun Dowlatshahi, al cărei tată este musulman.
Consternat de această decizie a fost și episcopul de Rochester, James Langstaff și-a amintit că,în urmă cu câteva săptămâni, în Regatul Unit a fost interzis un spot publicitar care cuprindea rugăciunea Tatăl Nostru sub același pretext- pentru a nu-i ofensa pe necreștini.
Sursa foto : http://www.dailymail.co.uk/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo