Criteriul National

Maria Butina, condamnată pentru spionaj în SUA, a fost angajată prezentator la televiziunea Russia Today – Esential

Maria Butina, condamnată pentru spionaj în SUA, a fost angajată prezentator la televiziunea Russia Today – Esential
decembrie 17
16:08 2019
Maria Butina, tânăra arestată pentru spionaj în SUA și extrădată în Rusia, a fost angajată moderator la o emisiune online a televiziunii de stat Russia Today care are ca profil atacarea și ridiculizarea opoziției, a anunțat postul TV citat de Reuters.

Maria Butina, 31 de ani, a fost condamnată de instanța din America, după ce a pledat vinovat pentru unul dintre capetele de acuzare. Ea a recunoscut că a acționat ca agent de influență al Rusiei, infiltrându-se în grupuri privind dreptul de a deține arme și infleunțând activiști conservatori și republicani.

În octombrie, după ce a executat 18 luni de detenție, Butina a fost extrădată și a fost primită cu fanfară la Moscova. Oficialii ruși au calificat acuzațiile aduse de partea americană drept ridicole, susținând că mărturia a fost obținută sub presiune.

Emisiunea este intitulată ”Wonderful Russia Bu Bu Bu” (Minunata Rusie-n.red), un joc de cuvinte care ridiculizează sloganul liderului opoziției Alexei Navalnîi care vorbește despre ”Minunata Rusie a viitorului”, atunci când Vladimir Putin nu va mai fi la putere.

RT a precizat că Butina a participat la emisiune săptămâna trecută și a apărat decizia autorităților de a aresta mai mulți activiști opozanți, la protestele de la începutul anului.

De asemenea, comisarul Rusiei pentru drepturile omului i-a oferit luna trecută un post în campania pentru apărarea drepturilor rușilor care sunt arestați în afara granițelor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei