Criteriul National

Maria – cel mai popular nume de fata, al tuturor timpurilor

Maria – cel mai popular nume de fata, al tuturor timpurilor
august 17
14:03 2017

Conform credintei populare, numele ales pentru bebelus are o importanta covarsitoare asupra dezvoltarii viitoare a copilului si a formarii adultului. Se pare ca numele ales de parini, nasi, bunici, tutori, este stras legat de viitorul copului. Aceeasta credinta este veche si este prezenta la numeroase popoare.

Conform studiilor psihologice realizate de specialisti, numele influenteaza modul in care suntem priviti de cei din jur. Studiile realizate de -a lungul timpului au scos la iveala ca numele purtat influenteaza si relatiile cu cei din jur, din timpul copilariei si a vietii de adult.

Copiii cu nume ciudate sunt de obicei tachinati si necajiti de cei colegii de scoala iar aceste lucruri influenteaza negativ dezvoltarea psihica si increderea personelor  care sunt supuse la astfel de tratamente.

Numele cu rezonanta, asociate cu personaje legendare, ofera prestanta personelor care le poarta. Conform psihologilor, persoanele cu nume puternice cresc mai increzatoare si  sunt mai echilibrate din punct de vedere psihic.

Numele de inspiratie religioasa sunt foarte apreciate de parintii care considera ca bebelusii se vor bucura de protectia sfantului al carui nume il poarta. O parte dintre parinti ofera copiilor nume biblice in speranta ca, cei mici vor capata puteri supranaturale, altii doresc ca virtutile sfintilor sa se reverse asupra copiilor.

Cele mai populare nume de fete din Biblie

Biblia pare sa fie inca o sursa de inspiratie cand vine vorba de nume. Studiile recente au demonstrat ca parintii din culturile crestine continua sa ofere fetelor nume ale femeilor care au marcat traditia crestina. Cele mai populare nume de fete din Biblie, continua sa fie Maria, Eva, Ana, Rebeca, Sara si Alexandra.

Maria – semnificatia numelui Maria este simpla. Acest nume face referire la dragoste, iubire si afectiune. Maria se treduce din limba ebraica ca „cea iubita”. Mama lui Iisus este cunoscuta pentru iubirea pe care o poarta neamului omenesc.  Acest nume este potrivit fetelor blande, docile, iubitoare, ascultatoare. Maria este conform studiilor realizate cel mai popular nume  romanesc, peste un milion de romance poarta cu mandrie acest nume elegant. Numele de Maria a fost popular si in trecut, datorita simbolisticii religioase.

Eva – este numele primei femei! Este numele celei care a dat nastere primilor copii si neamului omenesc! Eva inseamna „a trai”, si este potrivit, conform specialistilor psihologi, fetelor, vesele, energice, care traiesc cu intensitate maxima fiecare moment al vietii.

Ana – este un nume de provenienta biblica, care este preferat si in zilele noastre. Simplu dar puternic, este tradus din limba ebraica ca „binevoitoare”. Deci fetele ce poarta acest nume sunt echilibrate si nu lasa nimic la voia intamplarii, in acelesai timp „Anele” sunt sensibilee si atente la nevoile celor din jur.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo