Criteriul National

Maria – cel mai popular nume de fata, al tuturor timpurilor

Maria – cel mai popular nume de fata, al tuturor timpurilor
august 17
14:03 2017

Conform credintei populare, numele ales pentru bebelus are o importanta covarsitoare asupra dezvoltarii viitoare a copilului si a formarii adultului. Se pare ca numele ales de parini, nasi, bunici, tutori, este stras legat de viitorul copului. Aceeasta credinta este veche si este prezenta la numeroase popoare.

Conform studiilor psihologice realizate de specialisti, numele influenteaza modul in care suntem priviti de cei din jur. Studiile realizate de -a lungul timpului au scos la iveala ca numele purtat influenteaza si relatiile cu cei din jur, din timpul copilariei si a vietii de adult.

Copiii cu nume ciudate sunt de obicei tachinati si necajiti de cei colegii de scoala iar aceste lucruri influenteaza negativ dezvoltarea psihica si increderea personelor  care sunt supuse la astfel de tratamente.

Numele cu rezonanta, asociate cu personaje legendare, ofera prestanta personelor care le poarta. Conform psihologilor, persoanele cu nume puternice cresc mai increzatoare si  sunt mai echilibrate din punct de vedere psihic.

Numele de inspiratie religioasa sunt foarte apreciate de parintii care considera ca bebelusii se vor bucura de protectia sfantului al carui nume il poarta. O parte dintre parinti ofera copiilor nume biblice in speranta ca, cei mici vor capata puteri supranaturale, altii doresc ca virtutile sfintilor sa se reverse asupra copiilor.

Cele mai populare nume de fete din Biblie

Biblia pare sa fie inca o sursa de inspiratie cand vine vorba de nume. Studiile recente au demonstrat ca parintii din culturile crestine continua sa ofere fetelor nume ale femeilor care au marcat traditia crestina. Cele mai populare nume de fete din Biblie, continua sa fie Maria, Eva, Ana, Rebeca, Sara si Alexandra.

Maria – semnificatia numelui Maria este simpla. Acest nume face referire la dragoste, iubire si afectiune. Maria se treduce din limba ebraica ca „cea iubita”. Mama lui Iisus este cunoscuta pentru iubirea pe care o poarta neamului omenesc.  Acest nume este potrivit fetelor blande, docile, iubitoare, ascultatoare. Maria este conform studiilor realizate cel mai popular nume  romanesc, peste un milion de romance poarta cu mandrie acest nume elegant. Numele de Maria a fost popular si in trecut, datorita simbolisticii religioase.

Eva – este numele primei femei! Este numele celei care a dat nastere primilor copii si neamului omenesc! Eva inseamna „a trai”, si este potrivit, conform specialistilor psihologi, fetelor, vesele, energice, care traiesc cu intensitate maxima fiecare moment al vietii.

Ana – este un nume de provenienta biblica, care este preferat si in zilele noastre. Simplu dar puternic, este tradus din limba ebraica ca „binevoitoare”. Deci fetele ce poarta acest nume sunt echilibrate si nu lasa nimic la voia intamplarii, in acelesai timp „Anele” sunt sensibilee si atente la nevoile celor din jur.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro