Criteriul National

Maria – cel mai popular nume de fata, al tuturor timpurilor

Maria – cel mai popular nume de fata, al tuturor timpurilor
august 17
14:03 2017

Conform credintei populare, numele ales pentru bebelus are o importanta covarsitoare asupra dezvoltarii viitoare a copilului si a formarii adultului. Se pare ca numele ales de parini, nasi, bunici, tutori, este stras legat de viitorul copului. Aceeasta credinta este veche si este prezenta la numeroase popoare.

Conform studiilor psihologice realizate de specialisti, numele influenteaza modul in care suntem priviti de cei din jur. Studiile realizate de -a lungul timpului au scos la iveala ca numele purtat influenteaza si relatiile cu cei din jur, din timpul copilariei si a vietii de adult.

Copiii cu nume ciudate sunt de obicei tachinati si necajiti de cei colegii de scoala iar aceste lucruri influenteaza negativ dezvoltarea psihica si increderea personelor  care sunt supuse la astfel de tratamente.

Numele cu rezonanta, asociate cu personaje legendare, ofera prestanta personelor care le poarta. Conform psihologilor, persoanele cu nume puternice cresc mai increzatoare si  sunt mai echilibrate din punct de vedere psihic.

Numele de inspiratie religioasa sunt foarte apreciate de parintii care considera ca bebelusii se vor bucura de protectia sfantului al carui nume il poarta. O parte dintre parinti ofera copiilor nume biblice in speranta ca, cei mici vor capata puteri supranaturale, altii doresc ca virtutile sfintilor sa se reverse asupra copiilor.

Cele mai populare nume de fete din Biblie

Biblia pare sa fie inca o sursa de inspiratie cand vine vorba de nume. Studiile recente au demonstrat ca parintii din culturile crestine continua sa ofere fetelor nume ale femeilor care au marcat traditia crestina. Cele mai populare nume de fete din Biblie, continua sa fie Maria, Eva, Ana, Rebeca, Sara si Alexandra.

Maria – semnificatia numelui Maria este simpla. Acest nume face referire la dragoste, iubire si afectiune. Maria se treduce din limba ebraica ca „cea iubita”. Mama lui Iisus este cunoscuta pentru iubirea pe care o poarta neamului omenesc.  Acest nume este potrivit fetelor blande, docile, iubitoare, ascultatoare. Maria este conform studiilor realizate cel mai popular nume  romanesc, peste un milion de romance poarta cu mandrie acest nume elegant. Numele de Maria a fost popular si in trecut, datorita simbolisticii religioase.

Eva – este numele primei femei! Este numele celei care a dat nastere primilor copii si neamului omenesc! Eva inseamna „a trai”, si este potrivit, conform specialistilor psihologi, fetelor, vesele, energice, care traiesc cu intensitate maxima fiecare moment al vietii.

Ana – este un nume de provenienta biblica, care este preferat si in zilele noastre. Simplu dar puternic, este tradus din limba ebraica ca „binevoitoare”. Deci fetele ce poarta acest nume sunt echilibrate si nu lasa nimic la voia intamplarii, in acelesai timp „Anele” sunt sensibilee si atente la nevoile celor din jur.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo