Criteriul National

Marian Munteanu şi Aurelian Pavelescu au lansat şi promovat platforma Alianţa Noastră România şi la Constanţa!

Marian Munteanu şi Aurelian Pavelescu au lansat şi promovat platforma Alianţa Noastră România şi la Constanţa!
octombrie 01
12:36 2016

20161001_122304

Partidul lui Marian Munteanu-Alianţa Noastră România va avea pe listele pentru alegerile parlamentare şi membri ai PNŢCD

Remember

O serie de partide mici cu ideologie naționalistă au format alianțe în contextul alegerilor parlamentare din iarnă.

Un astfel de acord a fost semnat la 15 august între șeful PNȚCD-domnul Aurelian Pavelescu și partidului nou fondat de Marian Munteanu Alianța Noastră România. Prin acest protocol, țărăniștii vor candida pe listele ANR pentru mandate în Parlament.

Deși au avut rezultate slabe la alegerile locale, majoritatea partidelor mici mizează pe coarda sensibilă și patriotică a electoratului pentru a trece pragul de 5% și a intra în Parlament.

Doctrina şi statutul Alianţei

Astăzi, 1 Octombrie, la sediul PNŢCD Constanţa, în baza protocolului semnat de către liderii celor două formaţiuni – Aurelian Pavelescu şi Marian Munteanu- s-au definitival anumite aspecte.Unul dintre ele e acela în care PNŢCD va candida pe listele partidului Alianţa Noastră România şi îşi va pune la dispoziţia acestei platforme toate resursele umane şi logistice.

07-marian-munteanu-agerpres-8959222-465x390

Alianţa Noastră funcţionează ca o asociaţie de persoane, grupuri şi alte entităţi- formale şi informale-menită să asigure o eficienţă a energiilorşi resurselor societăţii civice româneşti. Alianţa este deschisă tuturor celor care sunt dispuşi să conucreze, într-un spirit de cooperare democratică solidaritate patriotică şi disciplină civică, pentru susţinerea activă a următoarelor deziderate fundamentale :

1) Respectarea deplină a drepturilor civile şi politice ale cetăţenilor României

2) Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetăţenilor români cu privile la teritoriul naţional prin oprirea înstrăinării poprietăţilor agricole, a resurselor solului şi ale subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal, oprirea oricăror intervenţii care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale  şi mediul înconjurător

3)Susţinerea muncii şi a iniţiativei româneşti printr un parteneriat puternic între stat şi mediul economic, prin reducerea decalajelor economice faţă de U.E

4) Apărarea şi susţinerea activă a drepturilor identitare naţionale,a instituţiilor şi valorilor fondatoare ale civilizaţiei româneşti, tradiţionale şi moderne-familia, satul , şcoala, Biserica, Armata, credinţa creştină, limba română, reperele spirituale culturale şi istorice.De asemenea, se militează pentru descurajarea oricăror acţiuni xenofobe sau antiromâneşti şi blocarea oricăror tentative politice sau administrative de a modifica, prin diferite forme de constrângere actualul profil etnic, cultural sau religios al României.

În viziunea fondatorilor Alianţei Noastre, România este o ţară creştină, liberă, primitoare, paşnică şi tolerantă, ai cărei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului naţional,asupra teritoriului naţional, asupra modului de organizare şi funcţionare a statului român, a instituţiilor sale şi a întregii societăţi.Aceste drepturi şi prerogative au fost câştigate şi apărate preţ de milenii, de generaţii întregi de români şi automat ele nu sunt negociabile

De asemenea, în viziunea acestei formaţiuni, România trebuie să şi valorizeze la maxim potenţialul de care dispune în contextul european. Şefii acestei noi formaţiuni cât şi membrii îşi doresc ca România să fie ” un actor economic semnificativ şi un real furnizor de securitate în regiunea Mării Negre şi în spaţiul carpato-balcanic”.

Toţi cetăţenii români, indiferent de originea lor etnică sau confesiunea religioasă au ” dreptul să trăiască în siguranţă în ţara lor, o ţară în care munca cinstită,creativitatea şi spiritul întreprinzător să fie încurajate, respectate şi corect răsplătite, în care Legea să fie Lege pentru toţi iar libertatea şi demnitatea tuturor să fie garantate.  ”

Evenimentul  de la Constanţa

Prezent la întâlnirea de la Constanţa, domnul Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD a avut un discurs asemănător.Aurelian Pavelescu a menţionat că îl cunoaşte pe Marian Munteanu de foarte multă vreme, dinainte de 1990, când au fost colegi la Facultatea de Litere.Alocuţiunea dânsului a fost foarte bine conturată şi a creat impresie pozitivă. Din aceasta, am spicuit următoarele:

La acelaşi eveniment, liderul Marian Munteanu a punctat următoarele aspecte, neuitând de faptul că această platformă politică se bazează pe un set de principii şi valori comune, în care se regăsesc principiile fondatoare ale PNŢCD, principii enunţate de Iuliu Maniu: democraţia desăvârşită, morala creştină, patriotism luminat şi dreptate socială. Aceste principii se regăsesc în proclamaţia din 27 martie a Asociaţiei Alianţa Noastră, motiv pentru care toţi liderii judeţeni au votat, fără excepţie, pentru a adera la această platformă. Din acest discurs am spicuit şi reţinut următoarele :

Sinteza a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro