Criteriul National

Marian Munteanu şi Aurelian Pavelescu au lansat şi promovat platforma Alianţa Noastră România şi la Constanţa!

Marian Munteanu şi Aurelian Pavelescu au lansat şi promovat platforma Alianţa Noastră România şi la Constanţa!
octombrie 01
12:36 2016

20161001_122304

Partidul lui Marian Munteanu-Alianţa Noastră România va avea pe listele pentru alegerile parlamentare şi membri ai PNŢCD

Remember

O serie de partide mici cu ideologie naționalistă au format alianțe în contextul alegerilor parlamentare din iarnă.

Un astfel de acord a fost semnat la 15 august între șeful PNȚCD-domnul Aurelian Pavelescu și partidului nou fondat de Marian Munteanu Alianța Noastră România. Prin acest protocol, țărăniștii vor candida pe listele ANR pentru mandate în Parlament.

Deși au avut rezultate slabe la alegerile locale, majoritatea partidelor mici mizează pe coarda sensibilă și patriotică a electoratului pentru a trece pragul de 5% și a intra în Parlament.

Doctrina şi statutul Alianţei

Astăzi, 1 Octombrie, la sediul PNŢCD Constanţa, în baza protocolului semnat de către liderii celor două formaţiuni – Aurelian Pavelescu şi Marian Munteanu- s-au definitival anumite aspecte.Unul dintre ele e acela în care PNŢCD va candida pe listele partidului Alianţa Noastră România şi îşi va pune la dispoziţia acestei platforme toate resursele umane şi logistice.

07-marian-munteanu-agerpres-8959222-465x390

Alianţa Noastră funcţionează ca o asociaţie de persoane, grupuri şi alte entităţi- formale şi informale-menită să asigure o eficienţă a energiilorşi resurselor societăţii civice româneşti. Alianţa este deschisă tuturor celor care sunt dispuşi să conucreze, într-un spirit de cooperare democratică solidaritate patriotică şi disciplină civică, pentru susţinerea activă a următoarelor deziderate fundamentale :

1) Respectarea deplină a drepturilor civile şi politice ale cetăţenilor României

2) Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetăţenilor români cu privile la teritoriul naţional prin oprirea înstrăinării poprietăţilor agricole, a resurselor solului şi ale subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal, oprirea oricăror intervenţii care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale  şi mediul înconjurător

3)Susţinerea muncii şi a iniţiativei româneşti printr un parteneriat puternic între stat şi mediul economic, prin reducerea decalajelor economice faţă de U.E

4) Apărarea şi susţinerea activă a drepturilor identitare naţionale,a instituţiilor şi valorilor fondatoare ale civilizaţiei româneşti, tradiţionale şi moderne-familia, satul , şcoala, Biserica, Armata, credinţa creştină, limba română, reperele spirituale culturale şi istorice.De asemenea, se militează pentru descurajarea oricăror acţiuni xenofobe sau antiromâneşti şi blocarea oricăror tentative politice sau administrative de a modifica, prin diferite forme de constrângere actualul profil etnic, cultural sau religios al României.

În viziunea fondatorilor Alianţei Noastre, România este o ţară creştină, liberă, primitoare, paşnică şi tolerantă, ai cărei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului naţional,asupra teritoriului naţional, asupra modului de organizare şi funcţionare a statului român, a instituţiilor sale şi a întregii societăţi.Aceste drepturi şi prerogative au fost câştigate şi apărate preţ de milenii, de generaţii întregi de români şi automat ele nu sunt negociabile

De asemenea, în viziunea acestei formaţiuni, România trebuie să şi valorizeze la maxim potenţialul de care dispune în contextul european. Şefii acestei noi formaţiuni cât şi membrii îşi doresc ca România să fie ” un actor economic semnificativ şi un real furnizor de securitate în regiunea Mării Negre şi în spaţiul carpato-balcanic”.

Toţi cetăţenii români, indiferent de originea lor etnică sau confesiunea religioasă au ” dreptul să trăiască în siguranţă în ţara lor, o ţară în care munca cinstită,creativitatea şi spiritul întreprinzător să fie încurajate, respectate şi corect răsplătite, în care Legea să fie Lege pentru toţi iar libertatea şi demnitatea tuturor să fie garantate.  ”

Evenimentul  de la Constanţa

Prezent la întâlnirea de la Constanţa, domnul Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD a avut un discurs asemănător.Aurelian Pavelescu a menţionat că îl cunoaşte pe Marian Munteanu de foarte multă vreme, dinainte de 1990, când au fost colegi la Facultatea de Litere.Alocuţiunea dânsului a fost foarte bine conturată şi a creat impresie pozitivă. Din aceasta, am spicuit următoarele:

La acelaşi eveniment, liderul Marian Munteanu a punctat următoarele aspecte, neuitând de faptul că această platformă politică se bazează pe un set de principii şi valori comune, în care se regăsesc principiile fondatoare ale PNŢCD, principii enunţate de Iuliu Maniu: democraţia desăvârşită, morala creştină, patriotism luminat şi dreptate socială. Aceste principii se regăsesc în proclamaţia din 27 martie a Asociaţiei Alianţa Noastră, motiv pentru care toţi liderii judeţeni au votat, fără excepţie, pentru a adera la această platformă. Din acest discurs am spicuit şi reţinut următoarele :

Sinteza a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo