Criteriul National

MARINIMIE! Unul dintre producătorii filmului „Lista lui Schindler” şi-a donat Oscarul!

iulie 23
11:59 2015

 

 Branko Lustig, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, a donat Muzeului Holocaustului din Israel (Yad Vashem) statueta Oscar pe care a primit-o în calitate de producător al filmului „Lista lui Schindler”.

branko-lustig-04

Atunci cand avem asemenea vesti, personal raman uimit si bucuros sa descopar ca mai exista marinimie, umanitate si totodata bunatate!

Si, daca tot am deschis acest subiect, EROUL ZILEI este fara doar si poate un simpatic octogenar-Branko Lustig, (în vârstă de 83 de ani) , care a colaborat cu regizorul Steven Spielberg la acest film din 1993, a donat statueta Oscar oficialilor din Ierusalim, miercuri.

„Sunt foarte onorat, simt că acesta este un loc bun pentru statueta Oscar. Nu mă despart de ea, o las naţiunii noastre, pentru generaţiile care vor veni. Toţi vizitatorii de la Yad Vashem o vor vedea. La mine acasă, o vedeau doar soţia şi fiica mea”, a declarat posesorul statuetei.

Reamintesc faptul ca stimatul domn Branko Lustig a supravieţuit ororilor din lagărele Auschwitz şi Bergen-Belsen, mai deţine un Oscar, pe care l-a primit în calitate de producător al filmului „Gladiatorul”.

Născut în Croaţia, Branko Lustig a cerut oficialilor de la Muzeul Holocaustului să aibă grijă de trofeul său: „Trebuie să aveţi grijă de el şi să nu îl curăţaţi cu prea multă vigoare, pentru că este un Oscar de la Hollywood, iar aurul de acolo este foarte subţire”.

Lungmetrajul „Lista lui Schindler”, regizat de Steven Spielberg, ce prezintă povestea lui Oskar Schindler, a câştigat şapte premii Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu adaptat”, „cea mai bună imagine” şi „cea mai bună coloană sonoră”.

In numele intregului corp redactional al ziarului Criteriul National, va invitam sa audiati aceasta inspirata coloana sonora in interpretarea inegalabila a violonistului american de origine evreiasca Itzhak Perlmann!

Auditie placuta! 

Sursa foto : famousdude.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo