Criteriul National

MARINIMIE! Unul dintre producătorii filmului „Lista lui Schindler” şi-a donat Oscarul!

iulie 23
11:59 2015

 

 Branko Lustig, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, a donat Muzeului Holocaustului din Israel (Yad Vashem) statueta Oscar pe care a primit-o în calitate de producător al filmului „Lista lui Schindler”.

branko-lustig-04

Atunci cand avem asemenea vesti, personal raman uimit si bucuros sa descopar ca mai exista marinimie, umanitate si totodata bunatate!

Si, daca tot am deschis acest subiect, EROUL ZILEI este fara doar si poate un simpatic octogenar-Branko Lustig, (în vârstă de 83 de ani) , care a colaborat cu regizorul Steven Spielberg la acest film din 1993, a donat statueta Oscar oficialilor din Ierusalim, miercuri.

„Sunt foarte onorat, simt că acesta este un loc bun pentru statueta Oscar. Nu mă despart de ea, o las naţiunii noastre, pentru generaţiile care vor veni. Toţi vizitatorii de la Yad Vashem o vor vedea. La mine acasă, o vedeau doar soţia şi fiica mea”, a declarat posesorul statuetei.

Reamintesc faptul ca stimatul domn Branko Lustig a supravieţuit ororilor din lagărele Auschwitz şi Bergen-Belsen, mai deţine un Oscar, pe care l-a primit în calitate de producător al filmului „Gladiatorul”.

Născut în Croaţia, Branko Lustig a cerut oficialilor de la Muzeul Holocaustului să aibă grijă de trofeul său: „Trebuie să aveţi grijă de el şi să nu îl curăţaţi cu prea multă vigoare, pentru că este un Oscar de la Hollywood, iar aurul de acolo este foarte subţire”.

Lungmetrajul „Lista lui Schindler”, regizat de Steven Spielberg, ce prezintă povestea lui Oskar Schindler, a câştigat şapte premii Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu adaptat”, „cea mai bună imagine” şi „cea mai bună coloană sonoră”.

In numele intregului corp redactional al ziarului Criteriul National, va invitam sa audiati aceasta inspirata coloana sonora in interpretarea inegalabila a violonistului american de origine evreiasca Itzhak Perlmann!

Auditie placuta! 

Sursa foto : famousdude.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro