Criteriul National

Mârlănoiu

Mârlănoiu
februarie 08
10:31 2017

muie-dragnea-1024x669

Discursul rostit în Parlament de Președintele Klaus Iohannis nu a fost unul dintre cele mai strălucite. Pauzele între fraze au arătat că ori și-a pregătit astfel discursul, ceea ce pentru noi este un semn de întrebare, ori a căutat să își aleagă cuvintele care să nu fie cele mai dure, dar care să producă cele mai mari leziuni.
După sintagma tu nu mă lovești, dar cuvintele tale mă dor foarte rău.

Klaus Iohannis le-a cerut celor din PSD să guverneze și să legifereze, dar nu oricum. Condiția pusă de Președinte este un alt guvern, pentru că Executivul condus de Grindeanu a dovedit incoerență în comunicare cât și premeditare în cazul OUG 13/2017, fapte peste care nu poți trece cu vederea într-o țară în coasta căreia suflă Federația Rusă și către care aruncă vorbe grele reprezentanții puterii de la Budapesta.

klaus-iohannis_parlament

Problema pe care nu a atins-o Iohannis este Liviu Dragnea. Din punctul nostru de vedere este corect ca PSD să guverneze. Pentru că a câștigat alegerile din 11 decembrie 2016 și este îndreptățit să își aplice programul de guvernare.
Dar Guvernul Grindeanu a fost emanația lui Liviu Dragnea. Șeful PSD i-a ales pe toți cei din Guvern, el a garantat pentru ei și pentru faptul că îi va învăța programul de guvernare.
Dacă și-a pus obrazul pentru un eșec, Liviu Dragnea trebuie să își asume responsabilitatea pentru acel eșec. Poate că ar trebui să renunțe o perioadă la șefia PSD, să lase acolo pe unul dintre locotenenții săi, care să se ocupe de viitorul guvern.
Atât timp cât Dragnea se va afla în fruntea social-democraților, strada îl va suspecta de orice. Dacă tot vrea să ne demonstreze că este curat, că nu a furat nimic în viața lui, acum este momentul să o facă. Un pas mic în spate acum, pentru un pas mare înainte în viitor.
Din atitudinea lui Liviu Dragnea am reținut că președintele PSD nici nu ia în calcul acest lucru. Păcat. Ar fi avut șansa, pe care liberalul Ludovic Orban a primit-o de curând din partea justiției, ca să le demonstreze tuturor că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase.
Dar Liviu Dragnea se bazează pe susținerea colegilor de partid. Adică a celor care au făcut averi din contracte cu statul. Adică aceia care au ieșit ieri din sală. Și PSD are câteva specimene de acest gen.
Senatorul Nicolae Moga, senatorul Tit-Liviu Brăiloiu și deputatul Mircea Titus Dobre. Toți cu contracte cu statul de-a lungul anilor, cu bani luați de la buget pentru diferite lucrări. Când ai în spate un astfel de activ de partid, nu prea poți să dai înapoi. Pentru că toți ceilalți sunt ca tine.

 

 

 

semn obscen

Sursa foto :  Cetin și arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo