Criteriul National

Mârlănoiu

Mârlănoiu
februarie 08
10:31 2017

muie-dragnea-1024x669

Discursul rostit în Parlament de Președintele Klaus Iohannis nu a fost unul dintre cele mai strălucite. Pauzele între fraze au arătat că ori și-a pregătit astfel discursul, ceea ce pentru noi este un semn de întrebare, ori a căutat să își aleagă cuvintele care să nu fie cele mai dure, dar care să producă cele mai mari leziuni.
După sintagma tu nu mă lovești, dar cuvintele tale mă dor foarte rău.

Klaus Iohannis le-a cerut celor din PSD să guverneze și să legifereze, dar nu oricum. Condiția pusă de Președinte este un alt guvern, pentru că Executivul condus de Grindeanu a dovedit incoerență în comunicare cât și premeditare în cazul OUG 13/2017, fapte peste care nu poți trece cu vederea într-o țară în coasta căreia suflă Federația Rusă și către care aruncă vorbe grele reprezentanții puterii de la Budapesta.

klaus-iohannis_parlament

Problema pe care nu a atins-o Iohannis este Liviu Dragnea. Din punctul nostru de vedere este corect ca PSD să guverneze. Pentru că a câștigat alegerile din 11 decembrie 2016 și este îndreptățit să își aplice programul de guvernare.
Dar Guvernul Grindeanu a fost emanația lui Liviu Dragnea. Șeful PSD i-a ales pe toți cei din Guvern, el a garantat pentru ei și pentru faptul că îi va învăța programul de guvernare.
Dacă și-a pus obrazul pentru un eșec, Liviu Dragnea trebuie să își asume responsabilitatea pentru acel eșec. Poate că ar trebui să renunțe o perioadă la șefia PSD, să lase acolo pe unul dintre locotenenții săi, care să se ocupe de viitorul guvern.
Atât timp cât Dragnea se va afla în fruntea social-democraților, strada îl va suspecta de orice. Dacă tot vrea să ne demonstreze că este curat, că nu a furat nimic în viața lui, acum este momentul să o facă. Un pas mic în spate acum, pentru un pas mare înainte în viitor.
Din atitudinea lui Liviu Dragnea am reținut că președintele PSD nici nu ia în calcul acest lucru. Păcat. Ar fi avut șansa, pe care liberalul Ludovic Orban a primit-o de curând din partea justiției, ca să le demonstreze tuturor că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase.
Dar Liviu Dragnea se bazează pe susținerea colegilor de partid. Adică a celor care au făcut averi din contracte cu statul. Adică aceia care au ieșit ieri din sală. Și PSD are câteva specimene de acest gen.
Senatorul Nicolae Moga, senatorul Tit-Liviu Brăiloiu și deputatul Mircea Titus Dobre. Toți cu contracte cu statul de-a lungul anilor, cu bani luați de la buget pentru diferite lucrări. Când ai în spate un astfel de activ de partid, nu prea poți să dai înapoi. Pentru că toți ceilalți sunt ca tine.

 

 

 

semn obscen

Sursa foto :  Cetin și arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro