Criteriul National

Mărţişorul Ecologic organizat de ONG Mare Nostrum a ajuns la cea de-a XII-a ediţie!

Mărţişorul Ecologic organizat de ONG Mare Nostrum a ajuns la cea de-a XII-a ediţie!
martie 07
18:48 2016

Primăvara a venit mai repede la Constanța, adusă de ONG Mare Nostrum la Tomis Mall, prin târgul intitulat „Mărţişorul Ecologic”. Evenimentul ajuns la a XII-a ediție s-a desfăşurat vineri 26 februarie 2016, între orele 16:00-19:00, în fața Bibliotecii Colorate, din incinta Tomis Mall Constanţa situate la etajul al treilea.

colaj-comunicat-eco-marti

 

Cei mai talentaţi elevi constănţeni și-au  expus creațiile în cadrul unei expoziții. Anul acesta au participat 10 de instituții de învățământ constănțene, care și-au mobilizat elevii și cadrele didactice să creeze mărțișoare prietenoase cu mediul înconjurător. „Mărţişorul Eco” a fost menit să pună în valoare creativitatea elevilor, care au creat mărțișoare din diverse obiecte naturale și reciclate, cu un impact negativ redus asupra mediului. Vedete, la standuri, au fost viețuitoarele marine. În cadrul târgului, de la ora 18, Academia de dans ENCANTO a oferit celor prezenți un mărțișor dansant și multă voie bună. Profesori, elevi și voluntari Mare Nostrum au admirat dansurile latino, baletul și dansul modern, iar cei mici au fost invitați pe scenă să se distreze alături de dansatori.

Venirea primăverii a fost marcată și de alte 45 de școli partenere, care s-au mobilizat în această perioadă și au organizat expoziții în incinta școlilor, din dorința de a oferi posibilitatea cât mai multor elevi, din orașul Constanța dar și din județ, să își exprime creativitatea și dragostea față de mediul înconjurător – un bun exemplu pentru toți constănțenii!

“Chiar și cu ocazia unui eveniment tradițional, precum mărțisorul, ne putem arăta respectul față de mediu prin alegerea unor mărțișoare ECO, prietenoase cu mediul. Ce poate fi mai deosebit de mărțișor, decât să faci cadou, cuiva drag, un simbol al primăverii, care să îi reamintească mereu de bogăția Mării Negre?”, a declarat Anca Gheorghe, Coordonator Eveniment.

Evenimentul, devenit tradiţie pentru organizaţia noastră, urmăreşte să pună în valoare capacitatea creativă a elevilor constănţeni şi să recunoască talentul şi originalitatea acestora, cu scopul promovării unei atitudini responsabile faţă de mediu, prin încurajarea adoptării unui comportament ecologist, cu ocazia oricărui eveniment din viaţa constănţenilor.

 

Echipa de comunicare Mare Nostrum:

Cecilia Pătrăhău – Responsabil PR – mobile: +40740319631

Andra Frățilă – Responsabil PR – mobile: +40727388335

Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte departamentului de PR al ONG-ului Mare Nostrum din Constanţa!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo