Criteriul National

Mărturii sfâșietoare ies la lumină în cazul substanțelor toxice folosite abuziv pe populația Siriei

aprilie 17
14:26 2015

BBC photo

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au fost deosebit de „miscati”, de emotionati  in momentul in care au vazut o inregistrare filmata luna trecuta, dupa un atac cu arme chimice in Siria. Ambasadorul american la ONU, Samantha Power, a spus ca intalnirea a fost „foarte emotionanta” si ca persoanele responsabile vor fi trase la raspundere. Guvernul sirian, ca de fiecare data, a negat ca s-a aflat in spatele acestui atac.

Armele chimice pe baza de clor sunt folosite in mod sistematic in Siria. Totusi, medicii sirieni au confirmat informatiile raportate de activisti despre atacul din 16 martie. Doctorii le-au povestit celor din Consiliului de Securitate al ONU ca mai multe elicoptere s-au auzit zburand deasupra satului Sarmin, atunci cand , potrivit marturiilor s-a auzit un zgomot puternic si a inceput sa miroasa intepator a clor. Zeci de oameni au venit ulterior la spital cu probleme de respiratie.

Atacul din Sarmin a avut loc la doar cateva zile dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a formulta o rezolutie prin care a condamnat utilizare de arme chimice, precum cele cu clor, in Siria. Membrii Consiliului au acuzat in mai multe randuri guvernul condus de Bashar al-Assad ca foloseste arme chimice impotriva civililor, insa oficialii sirieni au negat cu vehementa acuzatiile.

Filmarea arata incercarile disperate, dar fara succes, ale unor medici sa resusciteze trei copii, toti cu varste de pana la patru ani, relateaza  postul britanic BBC. Inregistrarea arata incercarile disperate ale medicilor de a resuscita trei copii, unul de un an, altul de doi ani si ultimul de trei ani, pe parintii lor si pe bunica.

Presedintele Societatii Medicale Americano-Siriene, Zaher Sahloul, care a participat la intrunire, a precizat ca delegatii ONU au fost profund afectati de ceea ce au vazut in clip.

„Unii dintre ei plangeau. Fireste ca au fost afectati de ceea ce au vazut si au auzit in acel clip, multi nu au mai folosit cuvinte din sfera diplomatica, iar multi au spus ca este scandalos si ca cei vinovati trebuie sa raspunda in fata justitiei”, a mentionat acesta.

La randul sau, Samantha Power a dezvaluit ca „daca era un singur ochi uscat in sala, eu nu l-am vazut” si ca astfel de probe sunt pastrate pentru a fi folosite impotriva celor responsabili.

 

Sursa foto : http://www.bbc.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo